camembert in bladerdeeg

Camembert in bladerdeeg uit de oven

Zijn jullie er al klaar voor? Op de valreep heb ik nog een lekker hapje voor Oudejaarsavond voor jullie. Camembert in bladerdeeg uit de oven. So delish! En super simpel om te maken. Ik heb er nu stukjes appel en wat noten aan toegevoegd en dat is echt heel erg lekker. Dan heb je het knapperige bladerdeeg, met de zachte pittige camembert en het zoete van de appel. Finger licking good!

Weten jullie al wat je gaat doen morgen? Ik ben op dit moment in Berlijn. Maar dat had je waarschijnlijk al gezien op Instagram. Volgen jullie mij daar? Morgen vlieg ik terug naar Nederland en dan vieren we Oud en Nieuw thuis, met mijn vrienden, Annika en Chris en met de buurt. Heel gezellig! Het enige is dat ik dit jaar dus geen oliebollen kan maken. Wil je wel zelf oliebollen maken, dan is dit recept van Yvette van boven een aanrader. Maar deze camembert uit de oven ga ik nog wel even maken, dat is immers zo gepiept. Alvast een hele fijne jaarwisseling allemaal. En laat mij vooral even weten als je dit gemaakt hebt op social media. Vind ik leuk!

camembert in bladerdeeg
Ingrediënten voor 1 camembert
1 st. camembert
4 plakjes bladerdeeg
0,5 appel
1 el honing
Klein handje noten
Eigeel om te bestrijken

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Je kunt ook de helft van zo’n verse lap bladerdeeg uit het koelvak nemen.

Plak de bladerdeeg plakjes aan elkaar met een beetje eigeel en druk de randjes goed aan. Het is de bedoeling dat je een groot vierkant krijgt.

Leg de camembert in het midden van het bladerdeeg.
camembert in bladerdeeg 1

Neem een halve appel en snij deze in hele dunne plakjes. Leg deze op de camembert. Strooi er een klein handje noten overheen. Drizzle er een lepeltje honing over.

Vouw nu een pakketje van het bladerdeeg. Haal alle punten naar binnen en druk ze tegen elkaar vast.

Bestrijk het bladerdeeg met wat eigeel.

Bak de camembert in bladerdeeg in ongeveer 20 tot 25 minuten af op 200 graden.

camembert in bladerdeeg

Serveer hem meteen, want dan is de camembert uit de oven nog lekker warm.

camembert in bladerdeeg

Veel kookplezier! En laat het mij vooral weten als je dit gekookt hebt via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik super leuk! 

happynewyear

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Bladerdeeg Kerst Oven Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in