zuurkool frittata

Zuurkool Frittata

Zuurkool lovers opgelet! Dit recept voor zuurkool frittata moet je maken als je van zuurkool houdt. Ik hou van zuurkool en wij aten dit voeger ook best wel vaak. Meestal in een stamppot. Een frittata is voor mij het perfecte “ik heb geen tijd diner”. Je gooit alles in een schaal, klutst een paar eitjes en klaar ben je. Een makkelijk en snel receptje dus. En eigenlijk kun je het met alles maken dat je zelf lekker vindt. Ook ideaal om groenterestjes in te verwerken.

In de Markthal kocht ik een emmertje zuurkool uit de Elzas. En die was me toch een partij lekker. Ik maakte er deze snelle frittata mee. En ook nog een ander lekker recept dat ik later nog met jullie zal delen. Om het Voedselzandloper proof te maken, heb ik in plaats van kookroom Alpro Cuisine gebruikt. (Alleen moet je dan wel even de rookworst weglaten). Deze room is 100% plantaardig en een goede variatie als je geen zuivel wilt eten. Je vindt het in het houdbare zuivelschap in de supermarkt.

zuurkool frittata

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr zuurkool
5 eieren
Scheutje Alpro Cuisine of kookroom
40 gr geraspte kaas
Halve rookworst
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een ovenschaal in met een beetje boter.

Laat de zuurkool uitlekken en verdeel dit over de ovenschaal. Breng het op smaak met wat peper en zout.

Snij de rookworst in halve plakjes en verdeel deze over de zuurkool.

zuurkool frittata

Kluts de eieren los met wat peper en zout en de Alpro Cuisine.

Giet het eimengsel over de zuurkool.

Maak het af met de geraspte kaas.

Bak de zuurkool frittata in ongeveer 30 minuten af in de oven.

zuurkool frittata zuurkool frittata

Dit gerecht is m.u.v. de rookworst Voedselzandloper proof.

Video: Kooktip Pompoen snijden
25 food vragen aan Donna Hay (Jaaaa echt waar!)
Bewaar
42 Comments
  • Monique Wanschers

    25 januari 2017 at 16:13 Beantwoorden

    Hoeveel koolhydraten zitten erin?

    • Annika

      26 januari 2017 at 13:52 Beantwoorden

      Dat weet ik niet, wij houden dit zelf niet bij.

  • Louwrens

    21 januari 2017 at 17:48 Beantwoorden

    T zit nu net in de oven. Een halve worst Chorizo in kleine blokjes gesneden en door de zuurkool gedaan. Rookworst op t bord, frittata en aardappelkrokettjes. Mmmmm

  • Eve

    3 april 2016 at 19:33 Beantwoorden

    Blijft een heerlijk recept. Dit keervrookworst weggelaten, gebakken spekjes en plakjes zoete aardappel toegevoegd. Heerlijk weer.

  • loes

    6 maart 2016 at 14:43 Beantwoorden

    heerlijk zeer smakelijk recept maakte het al verscheidene keren. Je kunt van alles toevoegen of, zoals de worst weglaten.\r\naan te bevelen

  • Mark

    11 november 2015 at 21:56 Beantwoorden

    Wij zijn al een tijdje aan het zandlopen en hebben vandaag de zuurkool frittata geprobeerd en het resultaat was boven verwachting! De frittata is zeker een blijvertje voor ons. Ik heb al meerdere recepten van je geprobeerd en ze zijn echt goed!

  • Ingrid

    2 november 2015 at 12:54 Beantwoorden

    Gisteravond gemaakt en de rookworst vervangen door magere uitgebakken spekjes toegevoegd.\r\nWas erg lekker!

  • Net

    14 september 2015 at 19:59 Beantwoorden

    Ik heb de rookworst vervangen door 100 gram kippengehakt.\r\nHet was werkelijk heerlijk! Meer dan genoeg voor 3 personen zonder bijgerecht

  • jill

    11 maart 2015 at 14:14 Beantwoorden

    Kan je dit ook maken met een restje zuurkool stampot?

  • Els

    26 februari 2015 at 20:16 Beantwoorden

    Vandaag klaargemaakt en zelfs ik, als niet-zuurkoolliefhebber, vond het geweldig lekker! Ik vond alleen het gerecht niet zodanig groot dat je er met vier personen genoeg mee gegeten zou hebben. Wij hebben het met z’n tweetjes viotjes opgekregen.

    • Els

      26 februari 2015 at 22:07 Beantwoorden

      Oei, ik lees nu de andere reacties en ik val blijkbaar in herhaling, sorry! 🙂

  • Natascha

    6 februari 2015 at 15:28 Beantwoorden

    Misschien dat dit een vervanger is voor de rookworst…\r\nBij de Albert Heijn verkopen ze Quorn en dat zijn hamblokjes, denk dat dat er ook wel bij moet passen toch?\r\n\r\nEnergie 433 kJ \r\nEnergie 103 kcal \r\nVet 2,5 g \r\nWaarvan verzadigd 0,5 g \r\nKoolhydraten 5 g \r\nWaarvan suikers 0,5 g \r\nVoedingsvezel 5 g \r\nEiwitten 15 g \r\nZout 1,3 g

  • Natascha

    4 februari 2015 at 21:12 Beantwoorden

    Leuke site heb je joh, ik vroeg me wel af.\r\nVeel koolhydraatarme recepten hebben alsnog flinke vetten erin zitten of heel veel calorieën.\r\nIk vroeg me af of je een schatting kan maken van hoeveel er hierin zit?\r\nZeg maar:\r\nCaloriën, eiwitten, vetten, koolhydraten.\r\nIk wil namelijk goed strak trainen en wil overal mee uitkijken en het klinkt SUPERGOED!!

  • Ria

    2 januari 2015 at 12:17 Beantwoorden

    Hallo Pauline, \r\n\r\ndit lijkt mij een heerlijk recept maar wat voor diameter schaal gebruik jij hiervoor?

  • Heleen

    12 december 2014 at 20:32 Beantwoorden

    Thanks, snel makkelijk en echt heel lekker, eimengsel met zuurkool wordt lekker romig! Over twee schaaltjes verdeeld en in het ene schaaltje nog wat plakje gekookte aardappel gedaan voor de aardappel-lovers in ons gezin

  • vivian

    8 december 2014 at 20:37 Beantwoorden

    Zelfs manlief vond het lekker en die houdt helemaal niet zo van zuurkool. Dit word dus een blijvertje 🙂

  • Irene

    1 december 2014 at 22:54 Beantwoorden

    Ik ga het morgen maken. Moet de rookworst eerst gekookt worden?

  • c van meer

    25 november 2014 at 07:58 Beantwoorden

    Zou je het ook kunnen invriezen eigenlijk

  • Claudia

    24 november 2014 at 16:18 Beantwoorden

    Oewh dit klinkt heel erg lekker!

  • marjolein

    22 november 2014 at 12:31 Beantwoorden

    Moet de zuurkool niet eerst gekookt worden? Ik ga het morgen maken met gehakt, lijkt me heerlijk!

    • Pauline

      22 november 2014 at 18:45 Beantwoorden

      Nee hoor. Zuurkool wordt gepekeld en heeft dus geen garing meer nodig.

      • Ingrid

        28 november 2014 at 13:55 Beantwoorden

        Hoi Pauline, ik heb pas net je blog ontdekt en zie allemaal heerlijke dingen. Al een paar geprobeerd ook, met goed resultaat, maar nu kan ik toch van dit zuurkoolrecept nergens het recept vinden, ik zie alleen maar de reacties….

        • Pauline

          28 november 2014 at 17:32 Beantwoorden

          Dat komt omdat het een gesponsorde post is. Dan moet je even je adblocker uitzetten.

          • Ingrid

            28 november 2014 at 20:31

            Dat was idd het probleem 😉 Dankjewel voor je snelle reactie. Ik ga het gauw uitproberen!

  • Joan

    21 november 2014 at 22:26 Beantwoorden

    Snel eens proberen! Heb je nog goede tips om de rookworst voedselzandloper-proof te vervangen??

    • christel

      14 december 2014 at 22:26 Beantwoorden

      ik vermoed dat gerookte tempeh aardig in de buurt komt

  • Yvonne Schrauwen

    21 november 2014 at 20:23 Beantwoorden

    Wauw, nu hebben mijn kinders geen excuus meer om te zeggen dat ze zuurkool niet lussen, ik ga het recept maandag maken, thanx.

  • Angela

    21 november 2014 at 20:02 Beantwoorden

    Woww net heerlijk gegeten!:) \r\nIk heb i.p.v. Rookworst gehakt toegevoegd. Gehakt gebakken met een rood uitje en wat peper, paprikapoeder en kaneel. Gehakt op de bodem en dan zuurkool en eimengsel erover. (Had wel gewoon het hele zakje zuurkool gebruikt)\r\nWas echt zooo lekker! Heb er een nieuwe favo bij 🙂 thnks voor de inspiratie.

  • Eve

    21 november 2014 at 19:26 Beantwoorden

    heerlijk recept weer! En we zijn zeker grote eters, met z’n 2-en en t was op…

    • Pauline

      21 november 2014 at 21:41 Beantwoorden

      Haha ja ik eet er vaak nog een salade bij of wat brood.

  • Gemma

    21 november 2014 at 16:59 Beantwoorden

    Hoi!\r\nWat is een gieie vervanger voor de alpro? Creme fresh of room?\r\n\r\nGroetjes

  • Arienne

    21 november 2014 at 16:59 Beantwoorden

    Is dit recept voor 4 personen? Lijkt me wat weinig dan.

    • Pauline

      21 november 2014 at 21:42 Beantwoorden

      Ik eet er zelf altijd een salade en brood bij.

  • Annie Laumen

    21 november 2014 at 13:02 Beantwoorden

    Heerlijkkkkk zuurkool en zo gezond.\r\nIk maak altijd zuurkool met zoete aardappeltjes gehakt en of rookworst\r\nDit recept ga ik zeker ook eens maken

  • Margot

    21 november 2014 at 11:45 Beantwoorden

    Ik hou helaas niet van zuurkool, maar het ziet er wel goed uit!

  • Sarah

    21 november 2014 at 09:43 Beantwoorden

    Ik eet normaal nooit zuurkool,maar dit ziet er wel lekker en makkelijk uit.

  • Eline

    21 november 2014 at 09:19 Beantwoorden

    is het zuurkool dag, zie overal zuurkool recepten voorbij komen!

  • Kelly caresse

    21 november 2014 at 07:56 Beantwoorden

    Mmm ik ben echt dol op zuurkool dus dit recept vind ik waarschijnlijk ook heerlijk!

Plaats een reactie