coleslaw recept-

Rode koolsalade

Rode koolsalade is altijd goed. Wij maakten er een rode coleslaw variant van. Dit snelle salade recept is lekker als bijgerecht bij je avondeten, als eenvoudige lunch, op je broodje hamburger of als salade bij een BBQ. Deze keer maken we hem met rode kool. Yes dat ken je ook heel goed rauw eten. Verder gaat er een simpele dressing in van mayonaise en kwark, een beetje appel en rozijnen en klaar ben je. Heb je liever de traditionele versie, dan moet je deze koolsalade even proberen. Ben benieuwd welke variant jij het lekkerste vindt.

rode kool
coleslaw recept-
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr rode kool
  • 150 gr wortel julienne
  • 1 frisse appel (bijv. Braeburn)
  • 40 gr rozijnen
  • Sap van een halve citroen
  • 1,5 el mayonaise
  • 1,5 el kwark
  • 30 gr pecannoten
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Was de rode kool en verwijder de buitenste harde bladeren. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes. Dit gaat het makkelijkste in een keukenmachine, maar met de hand kan ook. Doe de rode kool in een kom.

  2. Voeg de worteljulienne en de rozijnen toe. Snij de appel in dunne reepjes en voeg deze bij de coleslaw.

  3. Voeg nu de mayonaise, de kwark en het sap van een halve citroen toe. Meng het goed door elkaar.Breng de coleslaw op smaak met peper en zout.

  4. Garneer de rode kool salade met een handje pecannoten.

rode koolsalade
coleslaw van rode kool

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (102 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Bijgerecht Lunch Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in