rode coleslaw

Rode Coleslaw

I love coleslaw! Zo’n bak gaat er hier zo doorheen. Geen enkele moeite kost mij dat. Ook niet om te maken trouwens, dit is zo gepiept. De traditionele real American coleslaw wordt van witte kool gemaakt, maar ik vond het wel leuk om rode kool te gebruiken. Lekker herfstig ook wel! Ik kom er trouwens steeds meer achter hoeveel groentes je rauw kunt eten. En nu ik zo’n killer van een keukenmachine heb (ik heb de Magimix Patissier) vliegen de rauwe groentes er hier doorheen.

Deze portie is goed voor een stevige lunch voor 2 personen. Als bijgerecht kun je er 4 mensen blij mee maken. Wil je het jezelf makkelijk maken, koop dan voorgesneden kool. Ik heb persoonlijk niets tegen op voorgesneden groentes. Maar zelf snijden is eigenlijk ook zo gepiept. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze versie vinden. Laat het vooral even weten hoe het gesmaakt heeft.

rode coleslaw

Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht)
1/4 rode kool
100 gr worteljulienne
1 grote appel (ik gebruik Jonagold)
Handje rozijnen
Sap van een halve citroen
1 flinke el mayonaise
1 flinke el kwark
Handje pecannoten
Peper en zout

Zo maak je het
Was de rode kool en verwijder de buitenste harde bladeren. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes. Dit gaat het makkelijkste in een keukenmachine, maar met de hand kan ook.

Stop de rode kool in een kom. Voeg de worteljulienne en de rozijnen toe.

Snij de appel in dunne reepjes en voeg deze bij de coleslaw.

Voeg nu de mayonaise, de kwark en het sap van een halve citroen toe. Meng het goed door elkaar.

Breng de rode coleslaw op smaak met peper en zout.

Garneer het met een handje pecannoten.

rode coleslaw

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Bulgur met geroosterde pompoen
Winnen: Het grote sinterklaas kookboek
Bewaar
23 Comments
  • Michelle

    23 september 2015 at 10:13 Beantwoorden

    Ik zou graag een keer een salade met kool willen maken, maar ik mag geen rauwe appel, wortel, bleekselderij, tomaat en pinda. Hoe zou ik de wortel en appel kunnen vervangen?\r\n\r\nGroet,

  • Suzanna

    15 januari 2015 at 19:45 Beantwoorden

    Erg lekkere salade! Ik heb nu 4x de hoeveelheid gemaakt, dan is de kool maar meteen op. Vind hem ook lekkerder als ie een tijdje heeft gestaan, dan is de kool wat kauwbaarder.

  • lydia

    30 december 2014 at 00:01 Beantwoorden

    Ik ga’m morgen proberen. Wat een toffe schaal!

  • nathalie

    23 november 2014 at 19:11 Beantwoorden

    Hai Paulien!\r\n\r\nWat kan je ipv de kwark gebruiken of kan je dat ook weglaten of wordt dat dan minder lekker?\r\nIk weet geen zuivel namelijk.\r\n\r\nGroetjes

    • Pauline

      24 november 2014 at 13:54 Beantwoorden

      Je kunt ook alleen mayonaise gebruiken of een beetje plantaardige yoghurt toevoegen.

  • Ger

    19 november 2014 at 18:35 Beantwoorden

    Deze salade vandaag gemaakt voor mijn moeder, omdat zij dol is op salade’s. Ik geef zelf nooit zoveel om salade’s. Maar toen ik zelf een hap had geproefd, wilde ik een tweede… En voordat ik het wist was de schaal leeg. Haha, toch morgen maar snel een nieuwe schaal maken. Bedankt voor het leuke recept, deze schrijf ik over en komt in mijn receptenbakje.

  • Vera

    19 november 2014 at 13:05 Beantwoorden

    Net dit recept meegenomen naar het werk als lunch en wat was het heerlijk. Dank je wel voor de steeds weer nieuwe ideeën en inzichten.

  • Katleen

    18 november 2014 at 19:47 Beantwoorden

    Ik neem altijd een grote rode kool en gebruik een helft om rauw te eten. \r\n\r\nDe andere helft, daar maak ik soep mee: klein snijden, aardappel er bij (of meer als je dat graag hebt), beetje ajuin, koffielepel azijn en dan water en bouillon naar smaak (kippenbouillon wordt aangeraden maar met groentebouillon gaat het ook). Erg lekker met korstjes / spekjes / …

  • Kelly caresse

    18 november 2014 at 17:37 Beantwoorden

    Thanks! Ga ik eens rondkijken daar! 🙂

  • Willemijn

    18 november 2014 at 17:13 Beantwoorden

    Dit ga ik zeker proberen, ik ben dol op koolsalades en witlofsalades!

  • Lieke

    18 november 2014 at 16:57 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit zeg!!

  • Marjan

    18 november 2014 at 10:50 Beantwoorden

    Je kunt ook een mandoline gebruiken!

  • Eline

    18 november 2014 at 10:42 Beantwoorden

    Ik vind normale coleslaw echt niet lekker, misschien deze variant wel!

  • Margot

    18 november 2014 at 10:29 Beantwoorden

    Het ziet er goed uit!

  • Esmée

    18 november 2014 at 08:48 Beantwoorden

    Hmm, coleslaw is zo lekker! Deze gaat deze week mee als lunch 😀 x

  • kelly van voorden

    18 november 2014 at 07:54 Beantwoorden

    Heerlijk!!! Ga deze gelijk maken donderdag bij de broodmaaltijd. Zou zuurkool er ook lekker door zijn? Gek op zuurkool!! 😛

  • Rena

    18 november 2014 at 07:09 Beantwoorden

    Although it’s a bit work to prepare it I think it’s worth to do it as it is for sure yummy!\n Lovely greetings from Bavaria, Rena

  • Simone

    18 november 2014 at 07:08 Beantwoorden

    Goed idee om dat eens met rode kool te maken. Ik vind coleslaw ook echt geweldig… Zooo lekker!

  • Kelly caresse

    18 november 2014 at 07:05 Beantwoorden

    Mmm wat een lekker recept, lijkt me ook lekker fris zo met het appeltje. De houten sla lepels vind ik ook erg leuk

Plaats een reactie