pasta met garnalen

Fresh & Easy: Pasta met Garnalen

Ik kreeg een mailtje van Stien, met de vraag wanneer ik het receptje van de pasta met garnalen en spinazie ging delen. Want het zag er zo lekker uit op Instagram. Toegeven dat is het ook, goed dat je mij er even aan herinnerde. Dus daarom deel ik het gelijk maar even met jullie. Want dat had ik immers al lang geleden beloofd. Het is een pasta à la Vapiano. Dus alle credits voor Vapiano. Tijdens mijn event heb ik gespiekt hoe deze pasta gemaakt wordt. En het is super makkelijk. Belangrijk is wel dat je lekkere verse ingrediënten gebruikt, dan kan het bijna niet fout gaan. Dat doen ze bij Vapiano ook, alles is vers.

Ik heb de garnalen zelf gepeld. Hier leg ik je uit hoe dat moet. Vind je dat een gedoe, of gewoon ranzig, vraag dan bij je visboer om schoongemaakte garnalen. Nog makkelijker. Het hele recept duurt nog geen 10 minuten, dus ideaal na een lange dag werken. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

pasta met garnalen

Ingrediënten voor 4 personen
12 – 16 garnalen
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
200 ml kookroom
4 el pesto
4 flinke handen spinazie
300 gr (spelt)pasta
Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de pasta gaar in ruim water met zout. Hou de bereidingstijd van de verpakking aan.

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Spoel ze even schoon onder de kraan.

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de garnalen rondom aan.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder de zaadjes) fijn. Voeg dit bij de garnalen en bak het kort mee.

Voeg nu de kookroom en de pesto toe en meng het even doorelkaar.

Voeg tenslotte de spinazie toe en schep het even om. Zodat de spinazie een beetje kan slinken.

Meng de pasta door de saus en breng het op smaak met peper en zout.

Garneer de pasta met garnalen eventueel met nog wat Parmezaan. Ik zou dat doen, want alles is lekkerder met kaas.

pasta met garnalen

 

Hotspots in Maastricht
Roseval aardappeltjes uit de oven
Bewaar
26 Comments
  • Sanne

    27 februari 2017 at 20:50 Beantwoorden

    Vanavond gemaakt en het was echt heerlijk! Met zelfgemaakte pesto… mmmm! Bedankt voor het recept! Gaan we zeker vaker eten!

  • Nina

    17 november 2016 at 08:09 Beantwoorden

    Heerlijk recept!\r\nHeb je misschien ook een vervanger voor pesto? Ik ben namelijk allergisch voor pesto, omdat er vaak cashewnoten inzitten. X

    • micha

      21 december 2016 at 14:35 Beantwoorden

      je kunt makkelijk zelf pesto maken!! gewoon pijnboompitten olijfolie basilicum parmezaan en knoflook in de blender gooien. en vele malen lekkerder

  • Jiji

    26 juli 2016 at 19:30 Beantwoorden

    Welke kookroom kan ik het beste halen en smaakt het meest naar die van vapiano ? want tot nu toe heb ik nog geen lekkere room gevonden:(

  • Erwin Teekman

    22 juni 2016 at 20:03 Beantwoorden

    Dag Pauline,\r\n\r\nNamens mijn vriendin en ik erg bedankt voor dit heerlijke recept. Ik vond het leuk om te maken en het smaakte heerlijk, daarbij was mijn vriendin positief verrast over mijn kookkunsten ( dankij jou ) dus een echte win-win situatie. We gaan nog vele recepten proberen…..

  • Justine

    27 mei 2016 at 19:40 Beantwoorden

    Heel erg lekker en makkelijk te maken! Ik heb er nog wat cherrytomaatjes aan toegevoegd!

  • Justine

    27 mei 2016 at 19:40 Beantwoorden

    Hel erg lekker en makkelijk te maken! Ik heb er nog wat cherrytomaatjes aan toegevoegd!

  • ik

    13 mei 2016 at 16:21 Beantwoorden

    Hoeveel pesto doet u erin als ik vragen mag?

  • Marleen

    15 april 2016 at 11:30 Beantwoorden

    Superlekker en snel gerecht. Ik gebruik knoflook garnalen uit de diepvries, dat maakt het nóg makkelijker!

  • Felice

    31 augustus 2015 at 20:17 Beantwoorden

    Heeerlijk snel en gezond recept! Lekker om de week mee te beginnen.

  • Thea

    13 juni 2015 at 22:14 Beantwoorden

    Heb vanavond dit recept gemaakt voor vrienden. Werkelijk zalig!!!\r\nBen heel blij met je boeken en je site! Wat een pure en ook smaakvolle recepten!\r\nBedankt voor je duidelijke recepten en enthuisiaste manier van vertellen/ schrijven!\r\nIk blijf je volgen hoor!? \r\n\r\nGroetjes Thea

  • Nikki

    19 april 2015 at 21:03 Beantwoorden

    Heerlijk!!! Vanavond gegeten en zelfs ons zoontje van 4 heeft ervan gesmuld.

  • Sheila

    2 april 2015 at 18:53 Beantwoorden

    Het was heerlijk, vanavond voor het eerst gemaakt. Hou me aanbevolen voor meer van zulk soort recepten.

  • Naomi Doeze Jager

    17 februari 2015 at 09:03 Beantwoorden

    Wat heerlijk was dit! Zijn op dit moment op vakantie en was een super begin van de vakantie! Ook de kids vonden het heerlijk!

  • Ivonne

    12 januari 2015 at 17:55 Beantwoorden

    Hallo Pauline,\r\nIk heb een tijdje geleden je kookboek al gekocht maar wist niet dat je een eigen app had en te vinden bent op pinterest.\r\nComplimenten!!!!\r\nHierbij meld ik me aan voor je dagelijkse nieuwsbrief en ben benieuwd wat je Voor nieuwe recepten of andere informatie hebt.\r\n\r\nMet vriendelijke groet,\r\nIvonne Doorduin

  • Helene

    2 januari 2015 at 19:24 Beantwoorden

    Hi Pauline, \r\n\r\nWat een heerlijk en makkelijk recept!\r\nIk maak het alleen met sojakookroom! :)\r\nEcht top!\r\nWe zijn gek op jou site al veel dingen gemaakt! \r\n\r\nThanks! X

  • Jiske

    20 november 2014 at 20:50 Beantwoorden

    Pauline, wat een super lekker gerecept! Vandaag gemaakt, om mijn vingers bij af te likken

  • Sarah

    13 november 2014 at 07:55 Beantwoorden

    Heerlijk! Ik ben gek op garnalen en pasta dus maak dit maar al te graag. Brocolli vind ik ook lekker als vervanger van de spinazie.

  • Malou

    12 november 2014 at 09:57 Beantwoorden

    Ah makkelijk en snel! Daar hou ik van. Komt donderdag meteen op tafel!

  • Margot

    12 november 2014 at 08:08 Beantwoorden

    Lekker en snel te maken, helemaal goed dus!

  • Linda Delichef

    12 november 2014 at 07:32 Beantwoorden

    Dat ziet er lekker uit! Maar ik zou er wel iets meer garnalen bij doen hoor, als ik 3 of 4 garnalen op een bordje leg, krijg ik commentaar ;).

  • Kelly caresse

    12 november 2014 at 07:05 Beantwoorden

    Oeh wat een lekker en ook makkelijk zelf te maken recept! Lijkt me een lekkere food combinatie dit

Plaats een reactie