Opgeklopte feta dip
Je kunt ons niet blijer maken dan met vers brood met een lekker smeerseltje erbij. Op de zaterdagmarkt staat altijd een hele aardige Turkse man met lekkere dips. En daar mag je altijd proeven. De meeste smeersels zijn op basis van kaas, fetakaas. En dit romige dipje is niets meer dan opgeklopte feta met daarin alles wat je lekker vindt. Je kunt er kruiden aan toevoegen, knoflook, citroenrasp of zoals we nu gedaan hebben peppadews. Zet de wijn maar vast koud.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 bakje
- 200 gr feta
- 100 gr peppadews
- 2 teentjes knoflook
- 2 el mascarpone
- Sap van een halve citroen
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten kort in een keukenmachine tot een gladde massa. Mix niet te lang want dan wordt het heel dun.
Is het mengsel te dik, voeg dan een klein scheutje olijfolie toe. Is de opgeklopte feta te dun? Zet hem dan even in de koelkast, hij wordt vanzelf weer stijf.
Je kunt de fetadip ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.
Lekker met brood. Het is trouwens ook erg lekker om stukjes komkommer of paprika erin te dippen.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan