opgeklopte feta dip

Opgeklopte feta dip

Je kunt mij niet blijer maken dan met vers brood met een lekker smeerseltje erbij. Op de zaterdagmarkt staat altijd een hele aardige Turkse man met lekkere dips. En ik mag altijd proeven. Of nou ja iedereen mag natuurlijk proeven, dat is zijn verkooptactiek. Want als je eenmaal geproefd hebt, gaat er altijd wel een bakje, of 2, mee naar huis. De meeste smeersels zijn op basis van kaas, fetakaas. En dit romige dipje is niets meer dan opgeklopte feta met daarin alles wat je lekker vindt.

Je kunt er kruiden aan toevoegen, knoflook, citroenrasp of zoals ik gedaan heb geroosterde paprika’s. Ik heb voor wat extra romigheid nog 2 lepels mascarpone toegevoegd. Maar dit kun je ook vervangen door kwark of roomkaas. Dus wil jij lekker het weekend inluiden, zet je mixer dan alvast aan. Haal een lekker vers broodje bij de bakker en schenk een wijntje in..

opgeklopte feta dip

Ingrediënten voor een flinke kom vol
200 gr fetakaas
2 el mascarpone
2 teentjes knoflook
Sap van 1 citroen
2 geroosterde paprika’s (uit een pot)

Zo maak je het
Het idee is heel simpel. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde massa.

Is het mengsel te dik, voeg dan een klein scheutje olijfolie toe.

Is de opgeklopte feta te dun? Zet hem dan even in de koelkast, hij wordt vanzelf weer stijf.

Je kunt de fetadip ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

Het is trouwens ook erg lekker om stukjes komkommer of paprika erin te dippen. En ook meteen iets minder slecht voor je dijen.

opgeklopte feta dip

Dit recept is zonder het brood Voedselzandloper proof. 

Video: Pepernoten rotsjes
Hotspots in Maastricht
Bewaar
22 Comments
  • Koos

    24 maart 2017 at 17:54 Beantwoorden

    Waar kan ik de mascarpone door vervangen onverband met koemelkallergie?

  • Els

    8 november 2015 at 13:43 Beantwoorden

    Ik was al bezig (zonder recept ) maar ik miste nog wat, de geroosterde paprika !! En nu is ie precies zoals op de markt. Wel met wat chili poeder en mespuntje gerookte paprika poeder. Heerlijk!!!!!! Dankjewel voor de tip!! Oh ja, en een rood uitje en wat verse peterselie en munt .

  • Els

    8 november 2015 at 13:36 Beantwoorden

    Ik was al bezig (zonder recept ) maar ik miste nog wat, de geroosterde paprika !! En nu is ie precies zoals op de markt. Wel met wat chili poeder en mespuntje gerookte paprika poeder. Heerlijk!!!!!! Dankjewel voor de tip!!

  • Mariëtte

    30 november 2014 at 16:18 Beantwoorden

    Mmmm, ik heb bij de markthal in Rotterdam lekker Turks brood gehaald en deze dip gemaakt. Het waren net de mezze’s van OBBA. Heerlijk recept, ik heb overigens de mascarpone vervangen door huttenkase, ook echt lekker!

  • Mrs. Lush Life | Tabitha

    19 november 2014 at 15:55 Beantwoorden

    Super smeerseltje. Deed het goed bij de wekelijkse vrijdag- TVOH- borrel. Knapperig broodje erbij. Ik heb het basisrecept daarna ook gemaakt met platte peterselie en rode uitjes.

  • Monica

    17 november 2014 at 13:36 Beantwoorden

    Ik dacht altijd dat het gemaakt wordt met griekse yoghurt i.p.v. Mascarpone. Onze turk heeft namelijk altijd hele dikke smeerseltjes.

  • Marleen

    17 november 2014 at 08:02 Beantwoorden

    Ik heb hem ook gemaakt, maar vond hem niet zo lekker. Had lekkere feta van de markt gehaald enz. \r\n\r\nJammer, maar het was een probeersel 🙂

  • Maud

    16 november 2014 at 12:16 Beantwoorden

    Heerlijk dit ga ik ook zelf maken! in Maastricht staat ook zo kraam die heeft heerlijke feta advocado dip mmm!

  • Annemieke

    15 november 2014 at 07:49 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk! Straks feta halen en vanavond nog proeven 🙂

  • Pauline van Vlerken

    14 november 2014 at 18:11 Beantwoorden

    Heerlijk……..\r\nAlleen een light versie zou helemaal top zijn. Roomkaas light. Maar wat kan ik dan het beste gebruiken ipv feta?

  • Eilish

    14 november 2014 at 12:49 Beantwoorden

    I love feta! Ik ben hier wel erg benieuwd naar!

  • Eline

    14 november 2014 at 12:12 Beantwoorden

    Heerlijk, ik maak dit ook vaak!

  • Dita

    14 november 2014 at 10:46 Beantwoorden

    Heerlijk! Bij ons op de markt staat inderdaad ook zo iemand, zulk lekker spul verkoopt hij.

  • Lotte

    14 november 2014 at 10:18 Beantwoorden

    Wat heerlijk! Kan je dit soort dips ook invriezen?

    • Pauline

      14 november 2014 at 20:27 Beantwoorden

      Zou ik niet doen. Je kunt het wel een dagje van tevoren maken.

  • Joyce

    14 november 2014 at 08:53 Beantwoorden

    Wat een goed en lekker idee zeg!

  • Karin | la vie de Karin

    14 november 2014 at 08:14 Beantwoorden

    Wat een tof idee, ik had geen idee dat het zo simpel was. Ik ben dol op dit soort smeerseltjes voor op brood!

  • Emily van Kampen

    14 november 2014 at 08:05 Beantwoorden

    Lijkt me heel lekker, ook met stukjes komkommer of worteltjes inderdaad. Misschien ga ik dit wel op mijn eerstvolgende verjaardag serveren.

  • Margot

    14 november 2014 at 07:52 Beantwoorden

    Wat een goed idee en zo simpel!

  • Jolanda

    14 november 2014 at 07:37 Beantwoorden

    Super !!\r\n\r\nHelemaal waar ook , van dat kraampje.\r\n\r\nMaar dankzij jou recept kunnen we dat nu lekker zelf maken.\r\n\r\nGa ik ook zeker ’s doen.

  • Elize

    14 november 2014 at 07:28 Beantwoorden

    Klinkt goed zeg!

Plaats een reactie