pepernoten cheesecake

No Bake Pepernoten Cheesecake

Oh jongens dit is lekker! The best of both worlds. Knapperige pepernoten (ja ik weet dat het kruidnoten zijn) met het romige van cheesecake. En het is ook nog best wel easy, want dit is een no bake versie, dus er komt geen oven aan te pas. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik ben al helemaal in de december stemming. Nu komt bij mij dit gevoel al wat eerder dan normaal. Stiekem maakte ik mijn eerste kerstrecept al in september, sssst. Maar dat komt natuurlijk omdat december voor mij de drukste tijd van het jaar is. Dus je kunt er in mijn geval niet vroeg genoeg mee beginnen.

Maar nu is het dan eindelijk zover. We blijven nog heel even in Sinterklaassferen en daarna gaan we helemaal los op Kerst. Eigenlijk is de periode te kort voor al mijn ideeën. Kunnen we van januari ook niet gewoon een feestmaand maken? Anyway over naar dit recept voor mini pepernoten cheesecakes. Ik maakte ze in een muffinvorm, lekker makkelijk en leuk om uit te delen. Want dat is zoals de Sint het bedoeld heeft…

pepernoten cheesecake

Ingrediënten voor 6 – 8 st. 
100 gr pepernoten
50 gr roomboter
200 gr monchou
200 ml slagroom
1 zakje klopfix (=slagroomversteviger)
50 gr suiker

Materialen
Muffinvorm
Muffinpapiertjes

Zo maak je het
Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine. Hou er een paar achter ter garnering.

Smelt de boter in een pannetje. Voeg de pepernotenkruimels bij de boter en meng het even door elkaar.

Zet de muffinpapiertjes in de vorm en verdeel het pepernotenmengsel over de papiertjes. Druk het even goed aan met de bolle kant van een lepel en laat ze uitharden in de koelkast.

Klop de slagroom luchtig met een zakje klopfix en de suiker. Meng in een andere kom de monchou luchtig met een spatel.

Spatel nu beetje bij beetje de slagroom door de monchou.

pepernoten cheesecake

Verdeel het monchoumengsel over de vormpjes. Druk de overgebleven pepernoten in de monchou-taartjes.

Laat de no bake cheesecakes minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Je kunt deze cheesecakes maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren.

pepernoten cheesecake

Fijne Sinterklaas alvast!

Video: Unboxing Boxbites + Win
Getest: Pepernoten
Bewaar
38 Comments
  • Nanda Groen

    1 december 2016 at 14:31 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\nWat een super leuk idee! \r\nWelke hoeveelheden moet ik gebruiken als ik er een taart van wil maken in een springvorm van 26cm? Wil dan de bodem van pepernoten maken. \r\nHoor graag van je want ik wil morgen aan de slag :)\r\nDank,\r\nNanda

    • Annika

      2 december 2016 at 09:45 Beantwoorden

      Hi Nanda,\nIk zou de hoeveelheden verdubbelen, dan moet het goed komen! \nVeel succes!

Plaats een reactie