naanpizza

Naanpizza met vijgen

Deze naanpizza is dé oplossing voor snelle pizza cravings! En geloof mij, die heb ik nogal vaak. Als ik vertel dat ik foodblogger ben, komen mensen vaak met tips van de meest luxe resto’s op de proppen. En als ik ze dan vertel dat pizza mijn lievelingseten is, word ik vaak een beetje gek aangekeken. Maar toch is het echt zo. Ik hou gewoon van pizza, wie niet?

En tuurlijk vind ik het ook leuk om fancy uit eten te gaan en bij iedere gang betoverd te worden. Maar ik hou ook van pizza uit de doos op de bank. (Ja echt waar!) En mijn eigengemaakte pizza’s gaan natuurlijk boven alles, maar ook daar heb (neem) ik niet altijd tijd voor. Deze snelle versie flans je wel zo in elkaar. Nu moet ik toegeven dat ik het naanbrood gekocht hebt, bij Marks & Spencer in dit geval. Maar de super heeft het ook. En zelf maken is ook super makkelijk. Hier vind je een recept.

naanpizza

Ingrediënten voor 1 pizza
1 naanbrood (naturel)
1 verse vijg
25 gr zachte geitenkaas
3 plakjes Prosciutto
Balsamico azijn

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de verse vijg en snij hem in dunne plakjes.

Verdeel de plakjes over het naanbrood.

naanpizza

Verkruimel de geitenkaas over de vijgen.

Bak de naanpizza in 7 minuten af in de voorverwarmde oven.

Verdeel nu de plakjes Prosciutto over de pizza en maak het af met een lekkere drizzle balsamico azijn.

Best fancy voor een vrijdag toch?

naanpizza

Getest: Pepernoten
Happy Blog Birthday to me
Bewaar
21 Comments
  • Eefje

    8 april 2016 at 18:01 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit. Gebruik je hier het naanbrood wat op je website staat voor?

  • Kim

    30 november 2014 at 19:49 Beantwoorden

    Super lekker Pauline vanavond gegeten beetje rucola en honing toegevoegd! Dit is blijvertje. En we hadden je doperwten en gerookte forel soepje als voorgerecht prima combi! Thanks voor al je lekkere makkelijke recepten.

  • Robin

    28 november 2014 at 20:12 Beantwoorden

    Ik heb vandaag ook naanbroodpizza gemaakt! Maar dan net iets anders :)\r\nMet tomatenpuree, klein beetje rul gebakken gehakt, uiringen, dunne plakjes courgette en gekruimelde fetakaas. Dit heb ik ongeveer 14 min in de oven gedaan.\r\n\r\nWas echt lekker! Naanbrood als pizzabodem is echt een aanrader! Yammie!

  • MetMieke

    27 november 2014 at 12:37 Beantwoorden

    Bij AH hebben ze van die kant en klare pizzabodems. Ik denk dat ik het daar maar eens op ga proberen. Ik ben nl. stapelgek op verse vijgen! Jammie

  • Laura - Dagelijkse hap

    26 november 2014 at 18:26 Beantwoorden

    Het ziet er heerlijk uit 😀 en niet eens heel erg moeilijk 🙂

  • Ger

    26 november 2014 at 17:07 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!

  • Emily

    26 november 2014 at 15:29 Beantwoorden

    Wow, dat ziet er lekker uit! Mm! Krijg er honger van.

  • Lianda

    26 november 2014 at 15:02 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk!\r\nBen toch wel benieuwd naar verse vijgen, want de gedroogde vond ik niet echt lekker.. \r\nVeel verschil van smaak?\r\nBinnenkort maar eens maken! 🙂

    • Pauline

      26 november 2014 at 15:15 Beantwoorden

      Ja een wereld van verschil. Gedroogde vijgen zijn veel zoeter.

  • Esmée

    26 november 2014 at 10:37 Beantwoorden

    Hmm, lekker! Naanbrood is zo lekker 🙂 De ham zou ik weglaten omdat ik daar niet van hou, maar de combi van geitenkaas met vijgen lijkt me heerlijk! X

  • Eline

    26 november 2014 at 10:28 Beantwoorden

    De combi vijg met geitenkaas is zo onwijs lekker!

  • Sophie

    26 november 2014 at 09:36 Beantwoorden

    Lekker! Ik had nadat je dit op instagram had geplaatst al een aangepast versie gemaakt, met op het naanbrood een smeerseltje van geitenkaas met wat room en knoflook gesmeerd. Ook had ik nog gekarameliseerde ui en rucola toegevoegd. Super lekker!

  • Ellen

    26 november 2014 at 09:31 Beantwoorden

    misschien moet ik me eindelijk toch maar eens wagen aan vijgen in warme gerechten! Dit receptje lijkt me de ideale start!

  • Dhini

    26 november 2014 at 09:25 Beantwoorden

    ziet lekker uit

  • Ageeth

    26 november 2014 at 08:55 Beantwoorden

    Alleen al voor het plaatje! Zo mooi!

  • Elisabeth

    26 november 2014 at 08:50 Beantwoorden

    Wat een goed idee. Ik heb nog nooit naanbrood gegeten maar we gaan dit zeker proberen. Al gaat er natuurlijk niets boven de Pizzeria.

  • Margot

    26 november 2014 at 08:15 Beantwoorden

    Dat ziet er goed uit zeg!

  • Greet

    26 november 2014 at 07:50 Beantwoorden

    Wat een lekker idee. Krijg er nu al zin in (het is 7.50 uur)

  • Kelly caresse

    26 november 2014 at 07:40 Beantwoorden

    Mmm ziet er heel erg lekker uit, ik ben echt dol op naanbrood!

  • Rena

    26 november 2014 at 07:08 Beantwoorden

    This combination looks convincing, I must try it as soon as possible! Thanks :)\n Lovely greetings from Bavaria, Rena

Plaats een reactie