Komkommers inmaken 3x

Ik ben een beetje in de war… Ik heb getwijfeld of ik dit bericht nog moest posten. Komkommers inmaken doe je namelijk aan het einde van de zomer en niet midden in de herfst. Maar door die belachelijk lange nazomer, zijn er nog steeds komkommers te vinden in de tuin. Dat weet ik, want dat hebben jullie mij verteld op twitter.

En hoewel ik bij de herfst denk aan pompoenen, stoofpotten en hartverwarmende soepen, ben ik er nog niet aan toe. Ik ben een beetje in verwarring. Tig keer liep ik buiten met een veel te warm vest of met een te grote sjaal. Om daarna snel alles uit te trekken en op een terrasje neer te ploffen. Met een salade of een lekker gerechtje met courgette en tomaten.. begeleid door spa rood met citroen en ijs (ja ik ben wild). En nu dan eindelijk de herfst ingetreden is, kom ik met een recept voor ingemaakte komkommer. Ah well, anders bewaar je hem toch gewoon voor volgend jaar…

Ingrediënten voor 3 potten
2 – 3  komkommers
750 ml azijn
250 ml water
2 el suiker
0,5 rode peper
Paar takjes dille

Zo maak je het
Breng de azijn met het water en de suiker aan de kook.

Was de komkommers en snij ze in dunne plakjes. Verdeel ze over 3 schone gesteriliseerde potten.

komkommers inmaken
Was de rode peper en snij deze in ringen en stop ze in één van de 3 potten.

Stop de takjes dille in een andere pot. De derde pot laat je naturel.

Verdeel de vloeistof over de 3 potten. Draai het deksel erop en zet ze op de kop.

Laat de ingemaakte komkommer iets afkoelen en zet het dan in de koelkast.

Je kunt de ingemaakte komkommer wel een aantal weken bewaren in de koelkast, mits je schone potten hebt gebruikt.

komkommers inmaken

En wat ga jij doen vandaag? Komkommers inmaken of pompoensoep eten?

Fresh & Easy: Kip Parmezaan
Review Nieuwe Klassiekers Donna Hay
Bewaar
22 Comments
  • Rachel

    24 april 2016 at 16:16 Beantwoorden

    Ik had vorig jaar komkommers ingemaakt en nu ik ze wilde eten waren ze heel slap (zeg maar gerust snot) geworden. Iemand een tip?

    • JelleS

      28 juli 2016 at 12:57 Beantwoorden

      Bij mij zijn ze altijd stevig. Niet zo knapperig als augurken natuurlijk. Ik gebruik m’n eigen uitgegroeide minikomkommers, ras Marketmore, biologisch geteeld in de volle grond, dus met direct zonlicht. Daar worden ze stevig en lekker van.

  • Sjouktje

    11 augustus 2015 at 21:36 Beantwoorden

    Hoi, dank voor het recept. Vraagje moet je het azijn net als bij sap maken tot aan de rand van het glas aanvullen of mag dat minder zijn?

  • Marian

    16 oktober 2014 at 08:47 Beantwoorden

    Ziet er goed uit, die komkommers. Ik heb spontaan een (bolvormige) courgette in de tuin, kan ik die ook zo inmaken of heb je een ander lekker recept.

  • Sherlocks

    14 oktober 2014 at 21:25 Beantwoorden

    Rijstazijn gebruiken i.p.v. gewone azijn geeft een Japans sfeertje aan de komkommer.

  • Jeannet

    14 oktober 2014 at 18:55 Beantwoorden

    Pauline, je sajoer boontjes waren verrukkelijk!\r\nEn wil je nog even vertellen waar je die leuke inmaakpotten hebt gekocht?

  • m(i)e

    14 oktober 2014 at 16:48 Beantwoorden

    zelf ingemaakte augurken eten 😉

  • Eline

    14 oktober 2014 at 15:24 Beantwoorden

    Doe mij de pompoensoep maar!

  • Hester

    14 oktober 2014 at 12:56 Beantwoorden

    Waarbij eet je de komkommers zoal?

    • Pauline

      14 oktober 2014 at 19:44 Beantwoorden

      Vooral bij Aziatische recepten vind ik het lekker

  • MySimplySpecial

    14 oktober 2014 at 11:47 Beantwoorden

    Oh lekker! Ik ga ook gewoon voor beide opties!

  • yvonne

    14 oktober 2014 at 11:28 Beantwoorden

    Ik heb ze ook ingemaakte met inmaakazijn en inmaakkruiden ze toen op wekstand in de oven 60 minuten en staan nu in een donkere kast…. moet toch niet in de koelkast en is toch een jaar te bewaren op deze manier. .. ben nu aan het twijfelen

    • Pauline

      14 oktober 2014 at 19:45 Beantwoorden

      Kan allebei, maar ik bewaar de potjes gewoon in de koelkast, want ik heb geen donkere kast 🙂

  • Ivana

    14 oktober 2014 at 11:27 Beantwoorden

    Ohh heerlijk ga ik echt ff maken dit… Maar waar komen jou leuke potten vandaan?

  • Susanne

    14 oktober 2014 at 10:44 Beantwoorden

    Ik ga gewoon voor allebei! Het beste van de zomer en het beste van de herfst 🙂

  • Mirne

    14 oktober 2014 at 09:50 Beantwoorden

    Geen komkommers in mijn tuin, maar ik eet ze toch nog wel graag. Maar ze vaak in het zoetzuur, maar dat gaat dezelfde avond nog op. 😀

  • Ilse

    14 oktober 2014 at 09:45 Beantwoorden

    Komkommers inmaken! Ik ben nog helemaal niet toe aan de herfst en aangezien het zondag weer 22 graden wordt (zegt men), houd ik het nog even bij komkommers inmaken 🙂

    • Pauline

      14 oktober 2014 at 11:15 Beantwoorden

      Wat zeg jij nou? Echt waar? Dan kan ik wel weer een ijsrecept online gooien haha

  • Malou

    14 oktober 2014 at 07:19 Beantwoorden

    Pompoensoep! En dit recept bewaren we gewoon voor volgend jaar. Want ik ben wel al helemaal in de herfstsferen!

Plaats een reactie