Kip parmezaan

Kip parmezaan

Heb je al wel eens kip parmezaan met Parmezaanse kaas gemaakt? Wij zijn echte kaaskoppen, dus het liefst gaat kaas echt overal op! Zo is Kip parmezaan is ons echt op het lijf geschreven. Parmezaans kip is goddelijk en heel easy om te maken. Lekker met wat aardappeltjes erbij of een rijkgevulde salade. Geniet ervan!

Kip parmezaan
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 50 gr panko
  • 2 eieren
  • Handjevol verse tijm
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Rasp de Parmezaanse kaas grof en meng dit met de panko. Rits de blaadjes van de tijm en meng dit er doorheen. Verdeel het mengsel over een bord.

  3. Klop de eitjes los in een ander bord.

  4. Haal met één hand de kipfilet door het ei. Laat het iets uitlekken en haal het vervolgens door het Parmezaanse kaasmengsel.

  5. Verdeel de kipfilets over een ingevette ovenschaal.

  6. Bak de kip parmezaan in ongeveer 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

  7. Serveer met aardappeltjes en groenten.

Kip parmezaan

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (17 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Kip Italiaanse recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in