kip parmezaan

Fresh & Easy: Kip Parmezaan

Of eigenlijk moet ik zeggen “Pollo Parmigiana”, want het is een Italiaans receptje. Ik ben een kaaskop, als het aan mij ligt doe ik het overal op. Vroeger was dat nog erger, dan gooide ik kaas over de stamppot, over mijn gebakken aardappeltjes und so weiter. Deze Kip Parmezaan stond dan ook hoog op mijn prioriteiten lijstje. En ik snap niet waarom ik zo lang gewacht heb, want het is goddelijk. En ook heel easy om te maken.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat het al weken geleden is, dat ik dit at. Ik loop hopeloos achter met het delen van mijn recepten. Er zijn zelfs een aantal recepten die ik niet meer kan delen omdat de herfst nu echt begonnen is. Maar ach, die bewaar ik dan gewoon tot volgend jaar. Want ik neem aan dat je nu niet meer echt zit te wachten op een zomerse salade, of wel? Deze Kip Parmezaan kan je het hele jaar door eten vind ik. Met wat aardappeltjes en een beetje groente erbij of gewoon op een dikke salade.

kip parmezaan

Ingrediënten voor 4 personen
4 st. kipfilet
50 gr Panko (= broodkruim)
100 gr Parmezaan
Handje verse tijm
2  eieren
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Rasp de Parmezaan grof en meng dit met de Panko. Rits de blaadjes van de tijm en meng dit er doorheen. Verdeel het mengsel over een bord.

Klop de eitjes los in een ander bord.

kip parmezaan

Haal met één hand de kipfilet door het ei. Laat het iets uitlekken en haal het vervolgens door het Parmezaan mengsel.

Verdeel de kipfilets over een ingevette ovenschaal.

Bak de Kip Parmezaan in ongeveer 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

Serveer met aardappeltjes en groente.

kip parmezaan

Hotspot: De Markthal Rotterdam
Komkommers inmaken 3x
Bewaar
19 Comments
  • Liesbeth

    21 juni 2016 at 14:47 Beantwoorden

    Gemaakt en heel erg lekker! Vonden vriend en kinderen ook. Blijvertje!

  • Consuminderen

    7 december 2015 at 22:47 Beantwoorden

    Beetje groenten? Groenten zouden de hoofdmoot moeten zijn in een gerecht. Bij\r\nmij is dat in ieder geval zo

  • Ella

    21 februari 2015 at 13:25 Beantwoorden

    Kan je ook gewoon paneermeel gebruiken ipv panko?

    • Pauline

      22 februari 2015 at 16:27 Beantwoorden

      Ja hoor, dat is alleen wat fijner van structuur.

      • Ella

        26 februari 2015 at 10:51 Beantwoorden

        Het is gelukt! Maar ik denk dat het met panko inderdaad lekkerder zal zijn. Ga ik de volgende keer proberen.

  • Jael Sanchez

    2 december 2014 at 15:59 Beantwoorden

    Where the hell did I go wrong! M’n kip kwam na 25 min nogsteeds met een papperig laagje uit de oven ( al was de kip wel goed gaar). \r\nHeb je enig idee waar het aan heeft kunnen liggen..?

    • Pauline

      3 december 2014 at 19:34 Beantwoorden

      Ik ben bang dat je dan teveel ei hebt gebruikt. Of heb je er olie overheen gesprenkeld? Want dat hoeft namelijk niet.

  • Dishtales

    16 oktober 2014 at 02:04 Beantwoorden

    Delicious and easy to make! Daar hou ik van!

  • shawna

    15 oktober 2014 at 21:27 Beantwoorden

    Ik heb dit recept gemaakt en het was heerlijk alleen de kip was wat droog en taai. Hoe krijg ik de kip malser?

    • Pauline

      16 oktober 2014 at 15:44 Beantwoorden

      Iets korter in de oven of de temperatuur wat lager. Iedere oven is anders.

  • Carmen

    15 oktober 2014 at 16:38 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Salades zijn altijd leuk als recept. Kan ook in het koudere seizoen goed als lunch of bijgerecht :).

  • MySimplySpecial

    15 oktober 2014 at 14:24 Beantwoorden

    Mooie foto die laatste! En het ziet er heerlijk uit!

  • Miranda

    15 oktober 2014 at 10:45 Beantwoorden

    Oh dit ziet er echt heerlijk uit! Je herinnert mij er aan dat ik dit graag nog eens wilde maken:) nu heb ik gelijk een fijn recept!:) Thanks!

  • Eline

    15 oktober 2014 at 10:13 Beantwoorden

    Heerlijk <3

  • Annie Orange

    15 oktober 2014 at 09:51 Beantwoorden

    Panko, nooit geweten dat dat zo heette! Ziet er heerlijk uit, binnenkort maar weer eens proberen. En lekkere salades mogen altijd toch? 😉

  • Wanderer's Blues

    15 oktober 2014 at 09:14 Beantwoorden

    Ziet er mega goed uit! Aangezien ik ook overal kaas overheen gooi, heb ik er vertrouwen in dat ik dit héél graag zal lusten 😉

  • Ilse

    15 oktober 2014 at 09:07 Beantwoorden

    Jummm! Zoiets maak ik heel vaak, inderdaad heerlijk op een grote salade. Dan snijd ik wel vaak de kip in iets kleinere stukjes (kipfilet in 2en of 3en)

  • Rian

    15 oktober 2014 at 08:53 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk!

  • Malou

    15 oktober 2014 at 08:06 Beantwoorden

    Hmmm lekker!

Plaats een reactie