hartige havermout muffins

Hartige Havermout muffins

Na de zoete havermout muffins met blauwe bessen, kon een hartige versie eigenlijk niet ontbreken. Tijdens het ontbijt heb ik vaak wel zin in iets zoets, maar tijdens de lunch wil ik liever iets hartigs. Deze hartige havermout muffins heb ik gevuld met kaas en pesto, mijn favo combi. En ze zijn goed gelukt, of beter gezegd poging 2 is gelukt. De eerste is mislukt, maar daar hebben we het niet meer over. Je kunt er instoppen wat je zelf lekker vindt. Voeg bijvoorbeeld Parmaham of wat zongedroogde tomaatjes toe voor nog meer smaak.

Handig om mee te nemen voor onderweg, maar ook lekker bij een kom soep. Zelf vind ik ze lauwwarm het lekkerste, maar koud is ook goed te doen. Wil je een andere meel- of bloemsoort gebruiken, probeer het dan gewoon even uit en laat vooral in de comments weten of het gelukt is. Iedere meelsoort is anders van structuur. Ik heb nu gekozen voor havermout, omdat ik dat toevallig nog had liggen. Maar met spelt, boekweit etc. gaat het vast ook heel goed.

hartige havermout muffins

Ingrediënten voor 6 st.
100 gr havermout
2 eieren
100 ml (plantaardige) melk
60 gr belegen kaas
6 tl pesto
2 tl bakpoeder
Snuf zout
Scheutje neutrale olie (zonnebloem-, olijf-, kokosolie)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Maal de havermout tot meel in een keukenmachine. (Je kunt natuurlijk ook gewoon havermeel gebruiken.)

Voeg de eieren en de melk toe en klop er een glad beslag van.

Voeg het bakpoeder toe en de geraspte kaas.

Voeg een scheutje neutrale olie toe en breng het beslag op smaak met een snuf zout.

hartige havermout muffins

Verdeel het beslag over 6 muffin-papiertjes. Verdeel een tl pesto over iedere muffin.

Bak de hartige havermout muffins in ongeveer 30 minuten af.

Dek ze tussentijds af met aluminium folie als de bovenkant te bruin wordt.

havermout muffins

Je kunt de havermout muffins luchtdicht ongeveer 3 dagen bewaren. En je kunt ze ook goed invriezen. 

Dit recept is Voedselzandloper proof.

 

Video: Kooktip Snelle kipspiezen maken
Review Home Baked Yvette van Boven
Bewaar
38 Comments
  • Els

    13 februari 2017 at 12:36 Beantwoorden

    Deze stonden al lang op mijn “to make” lijstje en van’t weekend eindelijk eens werk van gemaakt. Best lekker, al denk ik dat ik volgende keer er idd wat zongedroogde tomaatjes tussendraai, en eens feta ga gebruiken ipv belegen kaas.
    Maar deze versie viel ook bij vriendlief al in de smaak (en die is meestal niet gemakkelijk te overtuigen van nieuwe dingen in de keuken 😉 )

  • Rosemarie

    20 november 2015 at 08:35 Beantwoorden

    Net gemaakt en vind ze een beetje naar zeep smaken. Heb er echt 2 tl bakpoeder ingedaan. Waar kan dit aan liggen?

  • Lynnette

    2 juni 2015 at 23:07 Beantwoorden

    Kan dit recept ook met cocos of amandelmeel en zo ja is dat een gezondere optie?

  • Tet

    2 april 2015 at 12:26 Beantwoorden

    Ik maak ze Italiaans:Heel lekker erin is zongedroogde tomaatjes ( in reepjes gesneden)en flink wat Provençaalse of Italiaanse kruiden erdoor. Met hele havermoutvlokken rijzen ze niet zo goed, dus mengen met zelfr.bakmeel of volkorenbroden met bakpoeder.

  • Greet

    5 februari 2015 at 12:14 Beantwoorden

    Hoi Pauline, ik heb ze al twee keer gemaakt en ze zijn superlekker!! Bij mij plakken ze echter aan het papiertje vast (heb al twee soorten muffinpapiertjes gebruikt) zodat ik een deel niet kan opeten….

  • Jenny Jacobs

    11 januari 2015 at 22:27 Beantwoorden

    Hmmm echt lekker. Ik heb ze gemaakt voor mijn lunchclubje op het werk morgen, voor bijgerechtje bij de linzensoep. Als toetje heb ik de havermoutmuffins met vijgen gemaakt. Die moet ik nog proeven, maar het ziet er goed ui! Bedankt voor het lekkere en enigszins verstandige recept 🙂

  • Vera

    1 januari 2015 at 21:03 Beantwoorden

    Zojuist gemaakt met walnoten, dadels en geitenkaas. Ook heerlijk!

  • Nicole

    24 november 2014 at 20:11 Beantwoorden

    Hallo!\r\n\r\nVandaag deze muffins gemaakt met Quinoameel en rode pesto ipv groene. In het beslag heb ik zongedroogde tomaatjes gedaan. Resultaat is heerlijk en zeker een aanrader!\r\n\r\nGroeten Nicole

  • KaMu

    18 november 2014 at 16:56 Beantwoorden

    Hallo Pauline,\r\nSorry voor mijn vorige vraag; ik las ondertussen als elders op je site dat spelt niet mag van VZL. Maar mag boekweit dan wel?\r\nDank je!

    • Pauline

      18 november 2014 at 17:33 Beantwoorden

      Jazeker boekweit mag wel. Dit is namelijk een zaad en geen graan.

      • KaMu

        24 november 2014 at 15:34 Beantwoorden

        Dan prober ik eens boekweitbrood te maken.\r\nDank voor je antwoord!!

  • KaMu

    17 november 2014 at 16:53 Beantwoorden

    Hallo Pauline,\r\nIk prober VZL te doen en vind je site helemaal geweldig. Dank daarvoor!! Maar toch een vraag: je maakt regelmatig recepten met boekweitmeel (waarbij je zegt dat het mag vervangen worden door spelt of iets anders). Mag spelt of niet? (want ik bak daar al een tijdje mijn brood mee). Bij herlezing van de VZL vind ik daarover echter niets terug.\r\nDank voor je antwoord bij voorbaat.

  • Jeanne Marij

    6 november 2014 at 12:23 Beantwoorden

    Mmmm….gisteren gemaakt maar dan met gorgonzola erin, dat had ik nog liggen! Mjummieeeee!!!!

  • Janine

    4 november 2014 at 22:37 Beantwoorden

    Mmm, net gemaakt om mee te nemen als healthy snack voor de lunch morgen. Heb er bij gebrek aan pesto olijven in gedaan… De geur maakte alleen dat ik wel moest voorproeven( iets minder heathy) Maar moet zeggen het smaakte prima, zeker met laatste beetje rode wijn uit de fles

  • Luciënne Duinkerken

    2 november 2014 at 17:13 Beantwoorden

    Ik heb de havermout vervangen door speltmeel. Errug lekker.

    • natanja

      3 november 2014 at 18:37 Beantwoorden

      hoi Lucienne \r\n\r\nverder de bereiding wijzen aan gehouden ?? \r\n\r\nmet vriendlijke groeten natanja

  • Dishtales

    29 oktober 2014 at 17:19 Beantwoorden

    Onwijs lekker idee Pauline! Leuk om mee te variëren ook en ongetwijfeld érg lekker!

  • Montserrat @ GeenSteekjeLos

    26 oktober 2014 at 09:09 Beantwoorden

    Wat een geweldig recept weer! Heb ze inmiddels al 2 keer gemaakt. Ze zijn wederom héérlijk. Overigens heb ik een deel havermout en een deel boekweitmeel gebruikt. Als extraatje heb ik bij de eerste keer oregano door het beslag gedaan en bij de tweede keer basilicum. Onweerstaanbaar!

  • Conny

    25 oktober 2014 at 11:45 Beantwoorden

    Hallo Pauline, heerlijke recepten heb je. Ik ben dol op muffins en wil heel graag je havermout muffins maken, maar ik kan niet goed tegen melk en ook niet tegen soyamelk. Kan de melk vervangen worden door water?

  • Els

    24 oktober 2014 at 20:27 Beantwoorden

    Ze gaan zo de oven in, ik las het recept en had alles in huis dus gelijk maar gemaakt. ben benieuwd

  • Ik tel als 1

    24 oktober 2014 at 19:59 Beantwoorden

    Dat ziet er lekker uit! Ik ga het gauw eens proberen!

  • Ann

    24 oktober 2014 at 19:37 Beantwoorden

    ik ben allergisch voor pesto, is het ook lekker zonder? Of iets wat er als vervanging in kan? \r\nBedankt alvast!

    • Pauline

      25 oktober 2014 at 19:46 Beantwoorden

      Ja zonder kan ook. Evt zijn zongedroogde tomaatjes ook lekker.

  • Muriel

    24 oktober 2014 at 18:59 Beantwoorden

    Hai Pauline,\r\n\r\nZiet er heerlijk uit! Ik heb hier volkorenmeel staan: kan ik ook de helft havermoutmeel en de andere helft volkorenmeel doen? Of helemaal volkorenmeel? Of is het dan niet meer (zo) voedselzandloperproof? Alvast bedankt!

    • Pauline

      25 oktober 2014 at 19:45 Beantwoorden

      Ja hoor dat kan. Alleen is volkoren niet voedselzandloperproof.

  • Marja

    24 oktober 2014 at 15:15 Beantwoorden

    Hi Pauline, dit zier er zeer smakelijk uit! En makkelijk genoeg om even tussendoor te maken voor de lunch! Hen jij jumbo mufgins gebruikt of de normale ( kleine ) maat? Weer en heerlijk recept van jouw hand!\r\nGroetjes, Marja.:-)

    • Marja

      24 oktober 2014 at 15:18 Beantwoorden

      Excuses voor de taalfouten! Dat doet mijn tablet soms! Sorry. :S

    • Pauline

      24 oktober 2014 at 18:45 Beantwoorden

      Dit zijn normale maar je kunt er natuurlijk ook 4 jumbo’s van maken.

  • Sarah

    24 oktober 2014 at 12:18 Beantwoorden

    Het ziet er heerlijk uit!

  • Angela ter Horst

    24 oktober 2014 at 11:46 Beantwoorden

    Nou dit lijkt me wel lekker en wat zo fijn is dat je niet al te veel poespas nodig hebt om het te maken. Dat vind ik dan wel weer fijn!

  • Joyce - Beamingbeautynl

    24 oktober 2014 at 11:45 Beantwoorden

    Dit ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker eens proberen!

  • Marijke

    24 oktober 2014 at 10:24 Beantwoorden

    Origineel recept, ik ben eens benieuwd naar hoe het smaakt!

  • Eline

    24 oktober 2014 at 10:20 Beantwoorden

    Lijkt me erg lekker!

  • Thefoodiary

    24 oktober 2014 at 09:34 Beantwoorden

    Hmmm, dit klinkt lekker! Ik heb weleens havermoutpannenkoeken met kaas gemaakt en die waren ook heerlijk. Dit zal ook vast lekker moeten zijn! Dit recept sla ik op 🙂

  • Joyce

    24 oktober 2014 at 08:13 Beantwoorden

    Wat een leuke en heerlijke variant, die heb je vast lekker opgesmikkeld 🙂

  • Kelly caresse

    24 oktober 2014 at 07:34 Beantwoorden

    Mmm wat een lekker en gezond recept idee! Ik maak al wel eens havermout muffins maar nog nooit op de hartige wijze, ik ben benieuwd naar deze

Plaats een reactie