Fresh & Easy: Gevulde courgette uit de oven

I love veggies! Courgette is wel één van mijn favo groentes omdat je er zoveel mee kunt. Je kunt ze rauw eten, echt waar, of grillen, roosteren, bakken. Maar “mijn lievelings” is toch wel een gevulde courgette uit de oven. Je kunt er eigenlijk alles instoppen wat je zelf lekker vindt. Met tonijn bijvoorbeeld of wat lamsgehakt.

Op zijn Grieks! Ik vulde deze courgettes met een mengelmoesje van tomaat, feta en rode ui. Dat zijn smaken die het altijd goed doen. Ik at deze gevulde courgette als hoofdgerecht met een salade erbij. Maar je kunt er natuurlijk ook wat pasta bij maken, of risotto of rijst. Net waar jezelf zin in hebt.

Op het moment dat jullie dit lezen, ben ik lekker kaasjes aan het proeven. Ik zit in de smaakjury van de Holland Kaaskeuring welke vandaag gehouden wordt in Houten. Ik ben heel benieuwd welke als lekkerste uit de test komt. Hou mijn social media in de gaten als je van kaas houdt 🙂

gevulde courgette

Ingrediënten voor 4 personen
2 courgettes
1 teen knoflook
100 gr cherry tomaatjes
1 rode ui
50 gr feta
1 tl oregano
Klein handje bieslook
Peper en Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de courgettes en snij ze doormidden.

gevulde courgette

Schraap het binnenste gedeelte van de courgette eruit met een lepel of met een parisienne boortje. Haal er zoveel mogelijk uit, maar maak geen gaten in de bodem.

Hak de courgettepulp fijn met een scherp mes. Doe dit in een kom.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij de courgette.

Snij de tomaatjes in partjes en voeg deze bij de courgette.

Verkruimel de feta over het courgette-mengsel.

Breng de vulling op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Leg de courgette-helften in een ingevette ovenschaal.

Schep de vulling in de courgette bootjes.

Besprenkel de gevulde courgette met wat olijfolie. Bak ze in ongeveer 20 tot 25 minuten af in de voorverwarmde oven.

Mocht de bovenkant tussentijds te donker worden, dek deze dan af met wat aluminium folie.

Garneer de gevulde courgette met wat fijngehakte bieslook.

gevulde courgette 3

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Fotoverslag Meet & Greet & Cook bij Vapiano
My life in Pictures September
Bewaar
17 Comments
  • Fred

    4 maart 2016 at 21:17 Beantwoorden

    Hooooi Pauline,\r\nIk ben een leuke spontane 27 jarige jongen uit Amsterdam en super fan jou. Leuk idee de courgette. Kleine tip:::::: veel te veel rode ui en bieslook, wij willen meer feta!!!!!!

  • Nikita Berkane

    1 maart 2016 at 17:42 Beantwoorden

    Ik heb het vandaag geprobeerd en vind het heerlijk! Er zit veel smaak in en een zeer licht gerecht! Ik ben een grote fan! 😀

  • Marianne Karsten

    26 november 2014 at 19:45 Beantwoorden

    Vanavond gemaakt en viel erg goed in de smaak. Heb extra gemaakt, zodat ik over heb voor de lunch morgen. Lekkere Griekse salade erbij en klaar ben je! \r\nBedankt voor dit fijne recept….

  • Win

    6 oktober 2014 at 19:41 Beantwoorden

    Vanavond gemaakt, en viel zeer in de smaak!

  • Nicky

    6 oktober 2014 at 16:29 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! Ik ben dol op courgette uit de oven en de vulling met feta lijkt me heerlijk!

  • Gringie

    1 oktober 2014 at 20:36 Beantwoorden

    Lekker, ook hier favoriet, ik kies vaak voor champignon, knoflook en hutekase als vulling, bovenop wat zoete tomaatjes en smullen maar

  • Ageeth

    1 oktober 2014 at 20:22 Beantwoorden

    Heerlijk; courgette uit de oven. Wij hebben ook zo’n lievelingsrecept voor de zomerdag. En deze kan maar zo bij de lievelings komen!

  • Dishtales

    1 oktober 2014 at 19:15 Beantwoorden

    Mee eens Pauline, het maakt niet uit waarmee je een courgette vult, het blijft het lekkerst uit de oven! 🙂 Lekker recept en altijd leuk om je blog-avonturen te lezen! Keep up the fabulous spirit!\r\n\r\nLiefst van een mede-blogger @ http://www.dishtales.com\r\n\r\nPS. Ik heb een tijdje geleden courgette gevuld met een mix van groenten en quinoa (met lekkere kruiden). Komt binnenkort op mn blog te staan, maar ben benieuwd of jij dit ook weleens als vulling hebt gebruikt? 🙂 Heeeeerlijk was het!

  • Your Outfit Today

    1 oktober 2014 at 15:57 Beantwoorden

    This looks really good!\nThis recipe makes a vegetarian meal really lovely 😉

  • Eline

    1 oktober 2014 at 09:51 Beantwoorden

    Lekker met gehakt ui en paprika!

  • Debbie

    1 oktober 2014 at 09:00 Beantwoorden

    Wat een heerlijk en maak-vriendelijk gerecht. En zo fijn dat je eindeloos kunt variëren. Ideaal namelijk als je voor kindjes kookt!

  • Debbie

    1 oktober 2014 at 08:45 Beantwoorden

    Wat een heerlijk en simpel gerecht! En courgette is ook zo een fijne groente als je voor kindjes kookt.

  • Emily van Kampen

    1 oktober 2014 at 08:11 Beantwoorden

    Courgette vind ik ook het lekkerst als hij uit de oven komt. Ik zou deze zelf maken met wat pasta er bij en voor de vleesliefhebbers bij mij thuis zou ik misschien wat gekruid gehakt toevoegen. Voor mezelf is hij perfect zonder vlees 🙂

  • MySimplySpecial

    1 oktober 2014 at 07:40 Beantwoorden

    Wat een goed idee! ik ben ook gek op courgette en heb er altijd wel een in huis.

  • Malou

    1 oktober 2014 at 07:31 Beantwoorden

    Lekker! Inderdaad ook een goede combinatie met tonijn. Dit recept gaat weer op de stapel van dingen die ik nog ga maken! De bami van afgelopen week was overigens heerlijk, alleen volgende keer wat chilivlokken erdoorheen voor wat extra pit

Plaats een reactie