visrecepten

Viscuisine Bretagne

Ken je dat, dat je ineens zin hebt in dingen die je vroeger graag at? Ik had dat onlangs met Viscuisine Bretagne. Toen dat in de jaren 90 in de schappen kwam, at ik dat best vaak. Het was mijn manier om toch vis te eten. Compleet verhuld door een laag smaakmakers, maar zo vond ik het lekker. Inmiddels vind ik vis met enkel een beetje peper en zout ook lekker, maar toch kreeg ik ineens in deze smaken. Dus besloot ik om het recept zelf na te maken (ok eerlijk, ik heb ook een doosje kant en klaar gehaald). Als ik een recept na wil maken, kijk ik gewoon wat erin zit en daar geef ik dan mijn eigen draai aan.

Uit de Airfryer

Ik maak de viscuisine klaar in mijn Philips Airfryer XXL. Dit kan ook gewoon in de oven, maar met de Airfryer gaat alles echt een stuk sneller. Ik gaar namelijk ook nog aardappeltjes mee en dat is zo gepiept in de Airfryer, terwijl je daar in de oven zeker 40 minuten voor nodig hebt. En ze worden heel lekker knapperig uit de Airfryer. Dat vind ik in de oven soms nog lastig. Nog een voordeel vind ik dat je hem niet hoeft voor te verwarmen. Dat is ook vooral handig als je acuut zin hebt in snacks, hoef je minder lang te wachten haha. Het grootste nadeel aan vis bereiden vind ik de geur die het achterlaat. Groot voordeel is dat je de Airfryer heel makkelijk schoonmaakt en die visgeur dus zo verdwenen is. Handig!

Al met al staat deze maaltijd in nog geen 20 minuten op tafel. De gaartijd hangt wel een beetje af van de dikte van je moot kabeljauw. Hoe dikker de vis, des te langer de bereidingstijd.

Pauline

Lekker snel

Al met al staat deze maaltijd in nog geen 20 minuten op tafel. De gaartijd hangt wel een beetje af van de dikte van je moot kabeljauw. Hoe dikker de vis, des te langer de bereidingstijd. Houd dit dus ook een beetje in de gaten. Je zou hier nog een lekkere frisse groene salade bij kunnen maken voor wat extra groente. Of je grilt wat asperges mee. Kan ook gewoon in de Airfryer. At jij vroeger ook altijd viscuisine? Of misschien nu nog steeds wel? Laat het weten in de comments. Vind ik leuk!

airfryer xxl
viscuisine recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr kabeljauw
  • 500 gr voorgegaarde aardappelen
  • Rasp van een halve citroen
  • 125 gr kwark
  • 1 teentje knoflook
  • Handje panko (grof broodkruim)
  • Paar takjes bieslook
  • Paar takjes peterselie
  • Paar takjes dille
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Besprenkel de aardappelen met iets olijfolie en wat zout en gaar ze gedurende 10 minuten in de Airfryer op 180 graden.

  2. Dep de kabeljauw droog met een keukenpapiertje. Meng de kwark met een gehakt teentje knoflook, de gehakte groene kruiden, de rasp van de citroen en wat peper en zout. Voeg net zoveel panko toe totdat het mengsel iets stevig is. Verdeel het mengsel over de kabeljauw.

  3. Leg de kabeljauw voorzichtig op de aardappelen. Het is ook handig om er een stukje bakpapier onder te leggen. Gaar de viscuisine nu samen met de aardappeltjes nog 8 tot 10 minuten. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van je vis. Hoe dikker, des te langer hij nodig heeft.

  4. Serveer de viscuisine met de aardappeltjes en eventueel een groene salade.

zelf viscuisine maken
visrecepten

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (16 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Aardappel Franse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Airfryer  Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in