Fresh & Easy: Viscuisine van Karin

Ik werkte vroeger altijd in de horeca en dat betekende dat ik meestal rond de klok van half 5 mijn avondeten at. In die tijd, en dan hebben we het over de leeftijd van een jaar of 16, heb ik heel veel diepvriespizza’s, aardappelpannetjes met aardappel en groente ineen gegeten, maar ook de viscuisine van Iglo stond regelmatig op tafel. Wel fast dus maar niet zo fresh.

Maar wist je dat je viscuisine ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Koken met Karin heeft een easy peasy recept in haar boek ” Koken zonder pakjes en zakjes 2” staan. De topping bestaat uit een frisse kwark met citroen en een pluk peterselie. Niet veel meer dan dat. Ik ben nu al aan het broeden op de viscuisine Italiano, want dat was toch wel mijn old time favourite en moeilijk, dat kan het niet zijn.

Ingrediënten voor 4 personen
4 st. kabeljauwfilets van 150 gr.
1 grote citroen
2 teentjes knoflook
2 handjes Panko (of oud brood)
6 – 8 el volle kwark
Handje platte peterselie
(Chili)peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Zorg ervoor dat je kabeljauwfilets van gelijke grootte en vooral dikte zijn, zodat ze gelijkmatig gaar worden.

Dep de vis droog met een keukenpapiertje en bestrooi het met peper en zout.

Verkruimel de oude boterhammen of gebruik de Panko en stop dit in een kom.

Hak de peterselie fijn, rasp de schil van de citroen en pers de knoflooktenen uit. Voeg dit bij de Panko.

Voeg de kwark, de olijfolie en een kneepje citroensap toe.

Meng de massa door elkaar en breng het op smaak met chilipeper (de vlokken) en zeezout.

Verdeel de kabeljauwfilets over een ingevette ovenschaal. Verdeel het mengsel over de filets, een flinke schep is voldoende.

Bak de viscuisine in ongeveer 8 tot 10 minuten af in de oven.

Is je vis nog bevroren?, tel er dan 6 minuten bovenop.

viscuisine  2

Winnen Meet & Greet & Cook bij Vapiano
Komkommer/Feta/Kikkererwtensalade
Bewaar
13 Comments
  • Joep

    24 augustus 2016 at 11:13 Beantwoorden

    Wat eet je hierbij om een volwaardige maaltijd te krijgen?

    • Annika

      25 augustus 2016 at 15:35 Beantwoorden

      Je kunt er aardappeltjes bij eten, gepofte aardappel of homemade frietjes 🙂

  • Marianne van der Maat

    4 februari 2016 at 04:20 Beantwoorden

    Dat was lekker, omdat we proberen geen zuivelproducten en tarwe prodcuten te eten. Had ik de kwark, die je hier in Australia maar moeilijk kan kopen, vervangen door fetta en een lepel yoghurt. De panko vervangen door verkruimelde rice cakes.\r\nDe 8-10 minuten zal ik de volgende keer wat verlengen..

  • Tessa hartlief

    5 januari 2016 at 20:08 Beantwoorden

    Super lekker gerecht!! De vis cuisine staat, as we speak, nu voor de zoveelste keer in bij ons in de oven! Net wel ontdekt dat de bevroren kabeljauw na 16 minuten op 200 graden nog koud was van binnen. Iets langer in de oven dus. ? smakelijk eten!

  • Sofieke

    12 september 2014 at 10:14 Beantwoorden

    Mjum, dit staat voor dit weekend op mijn menu. En als je ook nog een recept voor de Bretagne en Italiano-versie weet te fabrieken, maak je me nog blijer…. ;)\r\nDank je wel voor al je heerlijke recepten, ik weet soms gewoon niet welke ik moet kiezen!

  • Elsbet | La Vie Pure

    3 september 2014 at 15:22 Beantwoorden

    Ziet er goed uit!

  • Sarah

    3 september 2014 at 15:21 Beantwoorden

    Lekker vers! T is idd veel simpeler dan men denkt!

  • Eline

    3 september 2014 at 11:59 Beantwoorden

    Ik maak t met koolvisfilet omdat kabeljauw niet zo goed valt bij me. Ik vind het heerlijk, vooral met sperzieboontjes erbij 🙂

  • Andrea

    3 september 2014 at 10:04 Beantwoorden

    Ik vond die florentine t lekkerste! Maar maak m tegenwoordig zelf met spinazie en bechamelsaus en emmentaler yummie!\r\nMaar deze ga ik ook s proberen

  • Susanne

    3 september 2014 at 09:19 Beantwoorden

    Ja viscuisine heeft hier een periode ook regelmatig op tafel gestaan! Guilty hahaha. Maar deze klinkt ook erg lekker, lijkt me leuk om te maken!

  • Brenda (kookt)

    3 september 2014 at 08:59 Beantwoorden

    Ik moet bekennen dat viscuisine ook heel lang onze favoriet met vis is geweest 😉 Vroeger. Wij vonden die van de Lidl en Aldi zelfs lekkerder dan die van Iglo. \r\nTegenwoordig maken we ze ook zelf, zo kun je lekker variëren.

  • MySimplySpecial

    3 september 2014 at 07:28 Beantwoorden

    Die Iglo dingen heb ik ook wel eens gegeten, maar dit is vast veel lekkerder!

Plaats een reactie