bami goreng

Fresh & Easy Bami Goreng

Vroeger aten wij heel vaak bami goreng, mijn moeder maakte dat met behulp van een zakje bamikruiden. Die zakjes heb je in principe helemaal niet nodig, wel een uitgebreide kruidenstash. Gelukkig heb ik kruiden en specerijen in alle kleuren van de regenboog, of beter gezegd uit alle landen wat.

Het slimme van een uitgebreide kruidenvoorraad is dat je altijd wat lekkers kunt maken. Investeer eenmalig in verschillende specerijen en je hebt er lange tijd plezier van. Ik haal mijn kruiden altijd bij De Turk. Daar hebben ze echt alles en je betaalt een euro voor een bakje. In deze bami goreng heb ik van alles gestopt wat ik in huis had. Om het mijzelf makkelijk te maken, heb ik een zak wokgroenten gebruikt in dit recept. Als je helemaal geen tijd hebt, dan kun je natuurlijk ook kant en klare bamikruiden gebruiken.

Ik heb de bami goreng vegetarisch gehouden, omdat ik er los allerlei vleesgerechten bij serveerde. Wil je in één klap klaar zijn, voeg dan stukjes kip of varkenshaas toe.

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr mie
1 zak Oosterse wokgroente (400 gr)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl sambal
1 el ketjap
1 el bami kruidenmix of (1 tl kurkuma, 0,5 tl komijn, 1 tl laos, 1 tl korianderzaad)
Olijfolie
Zeezout

Zo maak je het
Kook de bami zoals op de verpakking vermeld staat. Spoel de bami na het afgieten gelijk af met koud water en zet het apart.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Mocht je kip of varkenshaas willen toevoegen, dan is dit het moment om de blokjes rondom aan te bakken.

Voeg alle specerijen en de sambal bij de uien en bak dit kort mee.

Voeg nu de wokgroentes toe. Je kunt natuurlijk ook losse groentes toevoegen. Kies dan voor 1 prei, 1 rode paprika, 100 gr taugé, 100 gr sperziebonen en een 0,5 witte kool.

Bak de wokgroentes rondom aan.

Voeg nu de gekookte bami toe.

Breng de bami goreng op smaak met een scheutje ketjap en meng het goed doorelkaar.

bami goreng

 

Update Mijn Food Bucket List
Gevulde avocado met ei uit de oven
Bewaar
21 Comments
  • Irene

    21 maart 2016 at 10:26 Beantwoorden

    Wat voor kroepoek heb je hierbij gebruikt? Ze zien er zo mooi en lekker uit!

  • monica

    2 november 2015 at 14:41 Beantwoorden

    wauw dit klinkt geweldig. Ik ga je blog opslaan, kruiden kopen (jaja hier veel pakjes en zakjes helaas) en ga het proberen. Ooit eens macaronisaus zelf gemaakt, en was niet lekker, dus hoop dat het nu wel goed komt.

  • mjbnbatenburg

    14 oktober 2015 at 12:02 Beantwoorden

    Heerlijk gerecht en altijd verse producten gebruiken en zeker de kruiden. Ik maak het zelf met Marokkaanse kruiden Ras El Hanout en 400 gram varkensfillet voor 4 personen.

  • Ingrid

    19 maart 2015 at 20:24 Beantwoorden

    Kan ik de bami een dag van te voren maken?\r\nZo ja, hoe voorkom ik dat de bami gaat plakken?

  • A.C. van der Schot

    12 januari 2015 at 18:53 Beantwoorden

    Was heerlijk, had geen mie in huis, dus het was een combi van beetje eiermie en japanse sobu. Maar smaak was er niet minder om.

  • Marnolda | marnolda.com

    25 september 2014 at 17:07 Beantwoorden

    Mmm ziet er heel lekker uit. Ik maak mijn bami ook altijd met losse kruiden, maar heb er nog nooit Laos aan toegevoegd. Ga ik de volgende keer zeker proberen!

  • metmieke

    25 september 2014 at 01:15 Beantwoorden

    Wat leuk, heb ik gisteren net zelf gemaakt. Ik voeg er ook altijd verse gember aan toe. Lekker en heel gezond!

  • metmieke

    25 september 2014 at 01:15 Beantwoorden

    Wat leuk, heb ik gisteren net zelf gemaakt. Ik voeg er ook altijd verse gember aan toe. Lekker en heel gezond!

  • Elsbet | La Vie Pure

    24 september 2014 at 17:29 Beantwoorden

    Ziet er superlekker uit!

  • Caroline

    24 september 2014 at 16:22 Beantwoorden

    Hahaha wat leuk! Toevallig net over gehad. Zelf maak ik nooit bami en waarom niet? Omdat ik die pakjes en zakjes allemaal simpelweg niet lekker vind. Dus deze komt voor zeker op tafel, hartstikke bedankt!

    • Pauline

      24 september 2014 at 19:01 Beantwoorden

      Oh ik ben benieuwd wat je van mijn versie vindt.

  • Eilish

    24 september 2014 at 15:16 Beantwoorden

    Ziet er goed uit!

  • mieke

    24 september 2014 at 12:25 Beantwoorden

    lekkere bami

  • MySimplySpecial

    24 september 2014 at 10:25 Beantwoorden

    Lekker! Zeker met kroepoek en sate!

  • Eline

    24 september 2014 at 10:10 Beantwoorden

    Ik gebruik zelf ook nooit kant en klare kruidenmixen omdat daar vaak allemaal troep in zit die ik niet wil eten. Leuk dus deze kruidenmix!

  • Annie

    24 september 2014 at 09:51 Beantwoorden

    Wow, de foto is zo mooi! Vraagje, doe je alle kruiden steeds los “afwegen” voor bami of heb je een keer een hele batch bamimix gemaakt? Wat is de beste optie?

    • Pauline

      24 september 2014 at 13:39 Beantwoorden

      Heel eerlijk ik doe gewoon een snufje van dit en een snufje van dat 😉

  • Adrianne

    24 september 2014 at 09:21 Beantwoorden

    Lekker! Ik probeer zelf ook weleens bami of nasi goreng te maken met een zelfbedachte specerijenmix, maar krijg het soms niet zo goed op smaak. Ik ga je recept eens proberen! \r\nHeb je trouwens nog een tip om de bami goed gemixt te krijgen met de groenten en vlees? Ik houd toch vaak een hoopje groenten naast een hoopje mie in de pan en krijg het dan niet lekker gemengd.

    • Femke

      23 september 2015 at 09:43 Beantwoorden

      Dat heb ik ook! Ik knip de bami in kleinere stukjes. Dat zal vast niet mogen van Indonesiërs, maar het helpt wel met mengen;-)

  • Susanne - Thefoodiary

    24 september 2014 at 09:10 Beantwoorden

    Hmmm heerlijk! Mijn moeder doet het vaak wel met een zakje of bomboe maar dat vind ik gewoon té zout. Ik eet het dan zonder maar dat smaakt ook net niet. Ik ga dit recept opslaan en even aan moeders showen haha.

  • Malou

    24 september 2014 at 07:51 Beantwoorden

    Heerlijk! Ik heb alles in huis, dus dit staat aanstaande zondag op het menu!

Plaats een reactie