caramel latte macchiato

Caramel Latte Macchiato Maken

Zelf caramel latte macchiato maken? Say goodbye to Starbucks dit kan jij zelf. Ik ben een coffeelover! Ik drink mijn koffie eigenlijk altijd zwart, puur in zijn eenvoud. In het weekend neem ik wel eens een cappuccino of een extra lekkere koffie zoals een Caramel Latte Macchiato of een Frappuccino. Wist je dat je dit ook heel gemakkelijk zelf kunt maken?

Ik weet sinds kort hoe dat moet. Weet je nog dit filmpje? Barista Mike van Vapiano heeft mij geleerd hoe dit moet. Macchiato betekent gevlekte melk, een stevig melkschuim met daarin een sterke espresso. Het belang van een goede macchiato is dat je volle verse melk gebruikt. Met de Senseo melkopschuimer maak je in een handomdraai een mooi en stevig schuim. Om het extra speciaal te maken, voegde ik nog gecondenseerde melk en caramelsiroop toe. Ik laat je zien hoe je deze Caramel Latte Macchiato maakt.

Stap 1
senseo melkopschuimer
Giet 1 groot glas melk in de melkopschuimer. Maak er een stevig melkschuim van. Het is zo fluffy.

Stap 2
caramel latte macchiato
Verdeel 1 el gecondenseerde melk over de bodem van een groot glas. Gecondenseerde melk vind je in de supermarkt bij de koffiemelk. Het zit in een blikje.

Stap 3
caramel latte macchiato
Giet de opgeklopte melk op de gecondenseerde melk. Vul het glas tot ongeveer 3 cm onder de rand.

Stap 4
senseo up
Zet een sterke espresso.

Stap 5
caramel latte macchiato
Schenk de espresso voorzichtig in het midden van de melk. De koffie zal zich door het gewicht automatisch naar het midden van het glas verplaatsen.

Stap 6
Maak de caramel latte macchiato af met een lekkere drizzle caramelsiroop. De caramelsiroop van Douwe Egberts is verkrijgbaar in de supermarkt.

caramel latte macchiato Serveer de Caramel Latte Macchiato meteen. Het romige van de melk met de caramelsiroop is echt zo delish.

Je kunt senseo ook volgen op Facebook. Special voor Sinterklaas hebben ze een winactie gelanceerd, waarbij je een een SENSEO koffiepad apparaat kunt winnen.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer.

Review Viva Arabia - Nadia & Merijn
Fresh & Easy: Rib eye met groene salsa
Bewaar
17 Comments
  • P

    19 juni 2016 at 12:16 Beantwoorden

    Kan je caramel ook bij de melk in de opschuimen doen

    • Nicolette

      18 november 2016 at 16:19 Beantwoorden

      Ja dat kan, doe ik ook altijd.

  • Elisabeth

    27 november 2014 at 13:44 Beantwoorden

    Voor mij .. als koffie liefhebber..\r\n’t liefst drink ik ‘ m zwart EN van Douwe Egberts☕️! met gekookt water bereidt..\r\nOf uit prof. koffieapp.. ik snap niet dat mensen ervoor kiezen om Senseo aan te schaffen?? Dat is toch geen koffie?!…dat is n lauw … Maar over smaak valt niet te twisten.. Maar blijft mij toch verbazen!

  • Eve

    27 november 2014 at 12:58 Beantwoorden

    Klinkt heerlijk dus ga het zeker een keer proberen. Ik heb de luxe van een goede espressomachines met melkopschuimer!\r\nEn naar gecondenseerde melk kan je lang zoeken in de winkel heb ik ontdekt (jong personeel heeft er nog nooit van gehoord) het stond nl in het oosterse vak bij de kokosmelk…

    • Nicolette

      18 november 2016 at 16:21 Beantwoorden

      Bij de Turkse supermarkt hebben ze het altijd.

  • Klarie Rühl

    7 november 2014 at 09:18 Beantwoorden

    Ik heb net dezelfde melkopschuimer besteld. Met jouw recept verheug ik me er nog meer op!

  • Margreet

    23 september 2014 at 12:27 Beantwoorden

    Ik heb ooit s bij de Hema n opschuimer gekocht. Niet op electrisch …maar met de hand opschuimen. Even in de magnetron en klaar. Die elektrische..zet ik op mijn verlanglijstje.

  • Marja

    21 september 2014 at 17:39 Beantwoorden

    Dus je hebt echt persé een melkopschuimer nodig? Hmmm…die heb ik nou net niet! Jammer…dan maar “gewoon” met gekookte melk en de schuimige senseo. Geeft ook een klein schuimlaagje als je de koffie op de melk laat lopen. Dat wel. En gecondenseerde melk kan ik er natuurlijk ook gewoon indoen. Smaken zal het toch wel. Bedankt voor je uitleg Pauline! Het was heel erg duidelijk.\r\nGroetjes enneh….geniet van je koffie! :-)\r\nMarja.

  • Pascalle

    18 september 2014 at 15:47 Beantwoorden

    Ik heb de melkopschuimer ook en ben fan! Alleen.. Je ‘mag’ er toch helemaal niet zoveel melk indoen, het max-streepje zit vrij laag omdat ie anders overstroomt. Of doe je precies tot het max-streepje? is alleen in mijn ogen geen vol glas 😉

  • Emma

    17 september 2014 at 18:56 Beantwoorden

    Oei,oei deze ziet er wel erg lekker uit!

  • Astrid

    17 september 2014 at 15:16 Beantwoorden

    Lijkt mij heerlijk en makkelijk zelf te maken! Even een (misschien domme) vraag: ik heb zelf ook de melkopschuimer van Senseo, maar moet je de volle melk warm laten opschuimen, of juist koud opschuimen?

    • Pauline

      17 september 2014 at 18:30 Beantwoorden

      Hij verwarmt de melk. Dus je doet het er koud in.

  • Eline

    17 september 2014 at 14:53 Beantwoorden

    Ik drink geen koffie maar dit zoete goedje lijkt me lekker!

  • Malou

    17 september 2014 at 14:44 Beantwoorden

    Heerlijk! Met gecondenseerde melk heb ik het nog nooit geprobeerd! Thuis drink ik eigenlijk altijd zwarte koffie en als ik ergens anders ben, dan heb ik wel een zwak voor speciale koffie’tjes!

  • MySimplySpecial

    17 september 2014 at 14:26 Beantwoorden

    Het is dat ik niet van koffie hou, maar die karamelsiroop klinkt als een goed idee!

Plaats een reactie