3 x gezonde komkommerhapjes

Ik hou van hapjes! Je kunt mij niet blijer maken dan met een plank vol lekkers. Ik hou van kaasjes, toastjes met lekkere smeersels, tortillachips met verse guacamole, bitterballen en kaasstengels. In het weekend staat er dan ook regelmatig een borrelplank op tafel. Om de wat ongezondere snacks af te wisselen maak ik vaak ook komkommerhapjes. Soms leg ik er gewoon wat stukjes komkommer bij, of ik maak een lekkere yoghurtdip met crudités.

Met komkommer kun je zo ontzettend veel doen. Het is lekker fris bij een stukje kaas, je kunt het als kuipje gebruiken voor een salade, of je rolt hem op als een wrapje. Op deze manier heb je hele leuke, lekkere maar vooral ook gezonde hapjes. Daar kan je best mee aankomen op een feestje toch?

Komkommerbakjes met garnalen
komkommerhapjes
Komkommer gaat heel goed samen met garnalen of gerookte vis. Snij een komkommer in stukken van 3 cm. Hol ze een klein beetje uit met een lepeltje of een parisienne boortje. Meng 100 gr Hollandse garnalen met 1 el mayonaise en 1 el Griekse yoghurt. Breng de garnalensalade op smaak met peper, zout en wat verse bieslook. Vul de komkommerbakjes met de garnalensalade.

Komkommer met kruidenkaas
komkommerhapjes 2
Komkommer en kruidenkaas zijn meant to be. Neem 2 flinke lepels naturel roomkaas. Hak wat bieslook fijn en meng dit door de roomkaas. Snij een komkommer doormidden. Schraap de zaadlijsten, het binnenste gedeelte, eruit met een theelepeltje. Vul de holte op met de kruidenkaas. Laat de komkommer even opstijven in de koelkast en snij hem dan in plakjes van 1 cm dik.

Komkommerwraps met hummus
komkommerhapjes 1
Zien deze rolletjes er niet feestelijk uit? Maak met een kaasschaaf dunne plakken van de buitenste zijden van de komkommer. Het binnenste gedeelte van de komkommer kun je niet gebruiken, dit is te nat. Dep de plakken droog met een keukenpapiertje. Verdeel wat hummus of roomkaas over een plakjes. Leg een klein reepje paprika en wat worteljulienne op de komkommer. Rol het komkommerhapje op.

Maak jij wel eens komkommerhapjes?

Deze recepten zijn voedselzandloper proof m.u.v. de Griekse yoghurt. Deze kun je weglaten.

Video Latte Art workshop bij Vapiano
Review Viva Arabia - Nadia & Merijn
Bewaar
16 Comments
  • Thea

    19 juli 2015 at 00:37 Beantwoorden

    heb alle drie de hapjes gemaakt vooraf bij de borrel. En ook nootjes erbij.\r\nMaar de hapjes waren heerlijk en ook het opgerolde komkommer met paprika en wortel waren heel goed gelukt. Ik dacht dat dat moeilijk zou zijn.\r\nHet leukste vind ik dat je vrienden het heel erg waarderen wanneer je wat extra moeite voor hen doet. Ga ik zeker vaker maken. ( ook als er geen vrienden komen ?)

    • Annika

      19 juli 2015 at 19:27 Beantwoorden

      Ja het is super makkelijk! Leuk dat je ze vaker gaat maken 🙂

  • Roosmarijn

    22 september 2014 at 10:10 Beantwoorden

    Erg lekker op de komkommer met roomkaas is een stukje zongedroogde tomaat! Heerlijk 🙂

  • zonderzooi

    21 september 2014 at 21:16 Beantwoorden

    Ik maak zelf vaak ook rolletjes met komkommer, cottage cheese, zalm en een beetje bieslook, heerlijk! Geloof dat dat recept ook van je site is maar dan met een andere kaassoort. Deze hapjes lijken me ook erg leuk om op een feestje te serveren 😉

  • Jill

    21 september 2014 at 20:30 Beantwoorden

    AH! Ik vind dit zo leuk! Niet alleen omdat het zo lekker er uit ziet maar dit is echt perfect om op tafel te zetten wanneer je visite krijgt en gezond wilt blijven eten, thnx!

  • Esmée

    20 september 2014 at 09:41 Beantwoorden

    Mmmmhhh, komkommer! Ik kan me de komkommer-kruidenkaas hapjes van mijn moeder al proeven, yum! Ook de hapjes met hummus lijken me erg lekker! X

  • Stephanie | Kookles Thuis

    20 september 2014 at 00:05 Beantwoorden

    Leuk zeg, Pauline! Echt goede ideeën met komkommer en nog makkelijk te maken ook. Wij maken vaak komkommerrolletjes met ham, roomkaas en dille. Super combi.

  • Irene

    19 september 2014 at 20:39 Beantwoorden

    Wat een goede ideeën

  • eva

    19 september 2014 at 19:17 Beantwoorden

    Plakjes komkommer met krabsalade is ook een aanrader!!!!

  • Elsbet | La Vie Pure

    19 september 2014 at 19:11 Beantwoorden

    Komkommer en hummus! 🙂

  • SasKookt

    19 september 2014 at 18:57 Beantwoorden

    Ik gebruik plakjes komkommer vaak als glutenvrije toastjes. Lekker fris en heerlijk met wat zalmsalade of kruidenkaas.

  • Mandy

    19 september 2014 at 17:13 Beantwoorden

    Vooral de komkommerwraps lijken me heerlijk!

  • Rineke

    19 september 2014 at 11:51 Beantwoorden

    Die komkommerwraps met humus ga ik vanavond maken van de komkommers, paprika’s en worteltjes uit eigen tuin.

  • Eline

    19 september 2014 at 10:23 Beantwoorden

    Dat eerste en derde hapje maak ik ook wel eens! Erg lekker!

  • MySimplySpecial

    19 september 2014 at 10:18 Beantwoorden

    Dat derde hapje ziet er zeker leuk uit! Lekker allemaal!

  • Malou

    19 september 2014 at 08:41 Beantwoorden

    Jum! Vooral die met roomkaas en de garnaaltjes lijken mij heerlijk. Ik zet op de borrelplank meestal een glas met reepjes paprika, komkommer en worteltjes. Hummus dip met een beetje harissa erdoor, heerlijk!

Plaats een reactie