Salade met kikkererwten en wortellinten

Een van mijn beste vriendinnen is gek op kikkererwten. Ze zou, wanneer het er echt op aan zou komen, elke dag hetzelfde recept kunnen eten. Een salade met kikkererwten. Haar man vindt dat een minder goed idee. En de kinderen kijken haar ook altijd verschrikt aan wanneer ze verteld dat de salade met kikkererwten weer op het menu staat. Dit recept is een beetje voor haar, of eigenlijk voor de rest van haar gezin! En natuurlijk voor iedereen die wel zit te wachten op zo’n snelle salade (want hij is heel erg lekker en ideaal voor de lunch)

Zelf vind ik kikkererwten vooral heel handig. Je kunt ze namelijk in zo’n klein blikje kopen wat precies voldoende is voor 1 persoon. En dan zijn we precies waar ik het over wilde hebben. Het is zo’n snelle salade dat hij perfect is om even voor de lunch te maken. Of je maakt hem ’s ochtends om hem in een bakje of potje mee te nemen voor de lunch. Daarmee heeft mijn vriendin gelijk haar liefde voor de salade met kikkererwten opgelost!

Deze salade met kikkererwten heeft een heerlijke citroen en honing dressing wat perfect past bij de feta, munt maar ook bij de rauwe wortel. Omdat ik zelf stukjes rauwe wortel minder mooi vind, heb ik er linten van gemaakt. Wanneer je een dunschiller hebt, heb je dat nog sneller gedaan dan dat je de wortel in plakjes snijdt! Dan hussel je alles lekker door elkaar. Lekker met nog wat geroosterde walnoten, hazelnoten of pecannoten!

Wanneer je denkt: dit is mijn salade voor de lunch en je wilt hem meenemen begin dan met eerst de dressing in je bakje of potje te doen, daarop de kikkererwten, de wortellinten en daarbovenop de rest. Op deze manier blijft je salade het langste lekker! En vergeet je naam er niet op te zetten voordat je het weet gaan je collega’s er met jouw salade vandoor!

salade met kikkererwten

salade met kikkererwten

Ingrediënten voor 1 persoon
80 gr kikkererwten uit blik
1 winterpeen of 2 bospeentjes
50 gr feta
2 takjes verse munt
2 takjes verse basilicum
1 citroen
1 el honing
Peper en zout naar smaak
1 handje hazelnoten, pecannoten of walnoten geroosterd

Zo maak je het
Giet de inhoud van een blikje kikkererwten in een vergiet en spoel ze even onder koud water af. Laat ze uitlekken.

Haal de buitenkant van de wortel af met een dunschiller. En schil vervolgens mooie dunne linten van de wortel. Doe ze samen met de kikkererwten in een kom.

Rooster in een droge pan de hazelnoten tot dat ze mooi bruin zijn. En laat ze even afkoelen.

Meng voor de dressing het citroensap en de honing door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.

Giet de dressing over de kikkererwten en wortellinten, schep goed om, voeg de verse kruidenblaadjes toe, de hazelnoten (of andere noten) en verkruimel de feta kaas over de salade. Wanneer je de salade mee wilt nemen, kun je het beste de dressing onderop doen. Daarop de kikkererwten en dan de andere ingrediënten. Ter plekke schep je de dressing door de andere ingrediënten. Zo blijft je salade lekker fris.

salade met kikkererwten

salade met kikkererwten

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Wortel Midden Oosterse recepten Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in