komkommersalade

Komkommersalade

Komkommers, we hebben ze standaard in de koelkast liggen. Lekker als gezond snackje, op een boterham met kaas, in zoetzuur bij de nasi of in de vorm van deze snelle komkommersalade. Het is niets meer dan komkommers in hele dunne plakjes snijden (gaat het makkelijkste met een mandoline) en mengen met een mengsel van mayonaise en yoghurt. Wat je dan krijgt is een heerlijke frisse komkommersalade. Lekker op een toastje op bij de warme maaltijd.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 komkommers
  • 1 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • Sap van een halve citroen
  • 20 gr verse dille
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Was de komkommers en snijd ze in flinterdunne plakjes. Dit gaat ook het makkelijkste met een mandoline, kaasschaaf of gewoon een mes.

  2. Meng de mayonaise met de yoghurt, het sap van een halve citroen en wat peper en zout. Hak de dille fijn en meng dit door de saus.

  3. Voeg de komkommerplakjes toe en hussel het even goed door elkaar. Bewaar de komkommersalade in een schoon bakje in de koelkast.

    Als je de komkommersalade te lang laat staan, zal het vocht uit de komkommers lopen en krijg je een waterig geheel. Je kunt de salade dan even afgieten en opnieuw door elkaar mengen.

komkommersalade
komkommersalade

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (71 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

BBQ Familie recepten Makkelijke recepten Picknick Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in