bbq pulled chicken

Broodje Pulled Chicken

Een broodje pulled chicken is voor ons het ultieme comfortfood. Lekker brioche broodje, frisse coleslaw en dan die zijdezachte geplukte kip. De grap is dat we deze pulled chicken niet op de bbq maken maar gewoon in de pan. Maar we mengen het met een lekkere Smokey barbecuesaus en daarom heet het toch bbq pulled chicken. Die bbq saus maken we ook het liefste zelf trouwens. Is heel eenvoudig, maar een goede kant en klare saus kan natuurlijk ook. In dit geval hebben we een hele kip gebruikt en daar kun je wel 8 broodjes pulled chicken van maken. Maar je kunt het ook van kipfilet of kippendijen maken, deze zijn in 20 minuten klaar, ideaal bij acute trek. Een hele kip duurt wat langer, maar dan heb je ook meteen wat. Ook leuk om voor een feestje te maken.

bbq saus maken
broodje pulled chicken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 8 personen

Zo maak je het

  1. Snijd de rode ui in ringen en leg deze in een bakje met de sushi azijn. Leg apart.

  2. Zet de bouillon op het vuur en leg de kip erin. Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur vervolgens lager, tot het net tegen de kook aan is. Pocheer de kip in ongeveer 60 minuten gaar. De kip is gaar als deze helemaal wit van kleur is. Van de bouillon die over is, kun je een waanzinnige kippensoep maken, gooi dit dus niet weg.

  3. Maak in de tussentijd de barbecuesaus volgens het recept.

  4. Verwijder het vel van de kip, dit is glibberig en niet lekker. Je kunt ook een kip zonder vel kopen, vraag er naar bij je poelier. Trek met 2 vorken de kip uit elkaar. Dit gaat heel gemakkelijk.

  5. Leg de kipstukken in de pan met barbecuesaus en verwarm het nog even kort.

  6. Snij de broodjes doormidden en verdeel wat coleslaw over de broodjes. Leg op ieder broodje een flinke lepel van de bbq pulled chicken. Garneer de broodjes met de zoetzure rode ui.

bbq pulled chicken
pulled chicken maken

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (59 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

BBQ Familie recepten Makkelijke recepten Kip Wortel Vlees recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in