bbq pulled chicken

Broodje BBQ Pulled Chicken

Hoe zeg je dat in het Nederlands? geplukte kip, uit elkaar getrokken kip, dat klinkt toch niet zo lekker als het Engelse Pulled Chicken? Pulled Porck staat al een tijd op mijn Food Bucketlist, echter dit is er nog steeds niet van gekomen omdat je er echt even de tijd voor moet nemen. Wat ik wel gemaakt heb, is bbq pulled chicken, lekkere malse kip in een smokey barbecuesaus. Veel sneller klaar en net zo lekker, een echt vrijdagavond maaltje dus.

In dit geval heb ik een hele kip gebruikt en daar kun je wel 8 broodjes pulled chicken van maken. Maar je kunt het ook van kipfilet of kippenpoten maken, deze zijn in 20 minuten wel klaar, ideaal bij acute trek. Een hele kip duurt wat langer, maar dan heb je ook meteen wat. Ook leuk om voor een feestje te maken…

Ingrediënten voor 8 st.
1 hele kip (bio of scharrel)
2 ltr kippenbouillon
1 x recept barbecuesaus
8 broodjes
75 gr rucola of een andere slasoort
100 gr wortel julienne
1 rode ui

Zo maak je het
Zet de bouillon op het vuur en leg de kip erin. hele kip koken Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur vervolgens lager, tot het net tegen de kook aan is. Pocheer de kip in ongeveer 60 minuten gaar. De kip is gaar als deze helemaal wit van kleur is. bbq chicken Maak in de tussentijd de barbecuesaus volgens het recept. Van de bouillon die over is, kun je een waanzinnige kippensoep maken, gooi dit dus niet weg. pulled chicken Verwijder het vel van de kip, dit is glibberig en niet lekker. Je kunt ook een kip zonder vel kopen, vraag er naar bij je poelier. pulled chicken Trek nu met een vork de kip uit elkaar. Dit gaat heel gemakkelijk. pulled chicken 5 Leg de kipstukken in de pan met barbecuesaus en verwarm het nog even kort. Snij de broodjes doormidden en verdeel wat sla en worteljulienne over de broodjes. Leg op ieder broodje een flinke lepel van de bbq pulled chicken. Pel de ui en snij deze in ringen. Garneer de broodjes met de rode ui. bbq pulled chicken

Video: Recept Pan con Tomate
Kidsproof: Culi uitjes met kinderen
Bewaar
26 Comments
  • Alex Van Herk

    31 oktober 2016 at 06:52 Beantwoorden

    Lekker recept! Maar…… Zonde om de huid weg te gooien. Drogen in de oven tussen laagjes bakpapier en een ovenschaal, of….eventjes frituren.

  • Ellen

    14 september 2016 at 11:36 Beantwoorden

    Was heerlijk! Een groot succes alles ging op! \r\nIk vond de barbecue saus iets te wrang en heb wat honing toegevoegd!

  • Mylene Verweij

    29 december 2015 at 19:43 Beantwoorden

    Deze was heerlijk, nog lekkerder dan een broodje hamburger

  • Charlotte

    20 december 2015 at 20:02 Beantwoorden

    Ik heb het recept vandaag gemaakt. En het was super lekker! Dit ga ik zeker nog een keer maken

  • jac. v. d. Velden

    26 november 2015 at 11:52 Beantwoorden

    recept pulled chicken met de bbq saus is bizonder lekker.. maar hebt u ook het recept van pulled chicken salade..een slager hier in de buurt heeft daar op de slagersvaktentoonstelling een prijs mee gewonnen

    • Pauline

      26 november 2015 at 13:33 Beantwoorden

      Oh dat klinkt heerlijk, ga ik even onthouden. Dankjewel voor het delen.

  • bbq vlees

    18 september 2015 at 15:40 Beantwoorden

    Ja! dat ga ik vanavond maken. Bij happyhappyjojoy had ik een broodje (wel bapao) met eend, dat leek een beetje op pulled eend. Zou dit recept ook lekker zijn bij eend?

    • Pauline

      18 september 2015 at 22:57 Beantwoorden

      Ik denk wel dat dat heel anders gemarineerd is. Maar je kunt het proberen 🙂

  • Suzanne

    30 maart 2015 at 13:02 Beantwoorden

    Ik heb dit gister gemaakt en het was heerlijk:)!

  • Malou

    20 maart 2015 at 08:08 Beantwoorden

    Gelukkig is het vrijdagavond en ga ik dit vanavond maken! Jummm.

  • Tanja

    15 november 2014 at 18:55 Beantwoorden

    Erg lekker! Ik heb de helft gebruikt op broodjes en de andere helft voor een zelfgemaakte bbq chicken pizza 🙂 tanja

  • Lianda

    24 september 2014 at 23:28 Beantwoorden

    Dit recept was echt zo ontzettend lekker!\r\nIk was er erg benieuwd naar.\r\nMaar het heeft mij, mijn vriend en mijn moeder erg goed gesmaakt vorig weekend! Yum.\r\nVoor een herhaling, dat is een ding wat zeker is! ^-^

  • Jessie

    29 augustus 2014 at 15:09 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit.. Maar niet helemaal voedselzandloperproof of heb ik het mis??

  • Melanie Maria

    23 augustus 2014 at 16:02 Beantwoorden

    “Geplozen kip” ! Zo noem ik dat 😉 \r\nVoor bijvoorbeeld lekkere verse kippensoep of een Durumrol met kip “pluis ik de kip” ook altijd na het koken. \r\n\r\nWat een prachtige foto’s en het ziet er echt heerlijk uit. Ga ik zeker eens proberen.

  • Es

    22 augustus 2014 at 13:39 Beantwoorden

    Ja, ik hou het ook gewoon op ‘pulled’. Wild vleesch noemt het ook wel ‘rafel’. Mwah. Gaat nog net.\r\nWel leuk en sneller met kip.\r\n:)

    • Pauline

      23 augustus 2014 at 00:10 Beantwoorden

      Rafel? Dan denk ik aan afgescheurde spijkerbroeken. Is dat raar?

  • Eline

    22 augustus 2014 at 12:00 Beantwoorden

    Ohh dat zier er echt onwijs lekker uit!

  • Annette

    22 augustus 2014 at 11:38 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit, deze ga ik zeker een keer maken binnenkort.

  • Sarah

    22 augustus 2014 at 10:56 Beantwoorden

    Yummy heerlijk, ben zo gek op BBQ chicken pizza, dus dit ga ik zeker een keertje maken!

  • Farah - Food and other Friends

    22 augustus 2014 at 10:21 Beantwoorden

    Lekker!\r\n\r\nIk ga binnenkort sowieso een kipfilet pocheren, dus dan maak ik er gelijk maar zoiets lekkers van :).

  • Lian

    22 augustus 2014 at 10:07 Beantwoorden

    Jammie! Wilde ik ook nog eens proberen. Recept voor broodje pulled pork toevallig vandaag gepubliceerd op m’n blog naar Nombelina’s recept. Echt lekker! Niet meer wachten Pauline, gewoon doen!

    • Pauline

      23 augustus 2014 at 00:11 Beantwoorden

      Oh als het van Nombelina is dan moet het goed zijn.

  • Susanne

    22 augustus 2014 at 09:22 Beantwoorden

    Whaaa wat lekker! Deze ga ik zeker aan mijn moeder laten zien. Die is helemaal gek van brood(jes) met kip+saus en allerlei ander beleg. We hebben ook alle ingrediënten in huis dus rara wat wij gaan eten deze week 😀

  • MySimplySpecial

    22 augustus 2014 at 08:09 Beantwoorden

    Oh dat ziet er wel erg lekker uit! Grappig zo die hele kip in de pan.

Plaats een reactie