bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza met tomaat & mozzarella

Een pizza met een bodem van bloemkool? Ja ook ik, had er mijn bedenkingen bij. Op Pinterest is het een ware hit en dus werd het tijd om het zelf eens te proberen. En niet zonder succes, want deze bloemkoolpizza is super lekker. Als het aan mij ligt, eet ik iedere week pizza en dat is natuurlijk niet zo healthy. Deze versie is wel gezond en glutenvrij want de bodem is gemaakt van bloemkool.

Het gekke is, dat je de bloemkool nauwelijks proeft. Eigenlijk is bloemkool dus echt de kameleon onder de groentes, ik maakte er al eens stamppot van, het recept staat in mijn boek, tabouleh en nu ook pizza. En nu denk je dat dit een heel ingewikkeld proces is, maar ook dat valt reuze mee. Er zit wel lekker veel kaas in, maar hé dat hoort nu eenmaal bij pizza. Zelfs als het een healthy variant is.

Ingrediënten voor 1 pizza
De bloemkool bodem
1/2 bloemkool
1 ei
50 gr geraspte kaas
Peper en zout

Toppings
4 el tomatensaus (uit een kartonnetje)
1/2 bol mozzarella
1 tomaat
1 tl oregeano
Verse basilicum
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de bloemkool in roosjes en was ze.

bloemkoolpizza

Rasp de bloemkool fijn. Dit kan met een handrasp, maar gaat nog sneller in een keukenmachine.

Gaar de bloemkool gedurende 5 minuten in de magnetron.

bloemkoolpizza 2Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Je kunt de bloemkool het beste in een schone theedoek stoppen en dit uitwringen. Er komt nogal wat vocht vrij namelijk.

Meng de bloemkool met een ei en de geraspte kaas.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Zorg dat je een dunne en egale bodem maakt van ongeveer 25 cm breed. Dit doe je het beste door het mengsel met de bolle kant van een lepel aan te drukken.

pizzabodem van bloemkoolBak de bodem in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.

Breng de tomatensaus op smaak met de oregano en wat peper en zout.

bloemkoolpizza

Haal de bloemkoolbodem uit de oven en bestrijk deze met de tomatensaus.

Snij de tomaat in plakjes en verdeel deze over de bloemkoolpizza.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de bodem.

Bak de bloemkoolpizza in 5 tot 10 minuten af.

Garneer de bloemkoolpizza met de verse basilicum.

bloemkoolpizzaDit recept is Voedselzandloper proof! 

 

Salade met halloumi & gegrilde perzik
25 food vragen aan Yvette van Boven
Bewaar
124 Comments
  • Josine

    14 april 2017 at 16:34 Beantwoorden

    Zo lekker! Ben ‘m nu aan het maken 🙂 liefs Josine

    • Gonne

      24 april 2017 at 12:25 Beantwoorden

      Ik snap even niet wat er met de bloemkoolroosjes gebeurt?

  • Nina

    11 april 2017 at 16:58 Beantwoorden

    Kun je het ook zonder magnetron maken bv .normaal koken ivm. Geen magnetron meer

Plaats een reactie