campingrecepten

Stamppot van Zoete Aardappel

Stamppot in de zomer? Klinkt misschien een beetje gek, maar deze stamppot van zoete aardappel met spinazie is juist lekker in de zomer. Het is een licht en fris stamppotje dat bovendien ook nog met één pan te maken is, dus heel geschikt voor op de camping. Of gewoon thuis, perfect voor mensen die niet van afwassen houden.

Ik heb al eerder een zoete aardappelstamppot met rucola met jullie gedeeld, maar deze versie met spinazie is ook om te smullen. Het zoute van de feta combineert goed met de zoete aardappel.  De granaatappelpitjes maken het lekker fris en bovendien is het ook met één pan te maken. Kun je geen spinazie vinden, dan is rucola dus ook erg lekker, of wat handjes rauwe andijvie. In de tussentijd kan je eventueel wat worstjes grillen op de bbq. Het perfecte campingrecept dus.

campingrecepten

Ingrediënten voor 4 personen 
1 kg zoete aardappelen
300 gr spinazie
100 gr feta
1 granaatappel
Peper en zout

Zo maak je je het
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 3 x 4 cm.

Was de zoete aardappelen en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar in ruim water met zout.

Giet de zoete aardappelen af en stamp ze tot een gladde stamppot.

Hak de spinazie grof  en voeg dit bij de stamppot. Zet de pan even terug op het vuur, zodat de spinazie goed kan slinken.

Breng de stamppot van zoete aardappel op smaak met peper en zout.

Pel de granaatappel en snij de feta in blokjes.

Garneer het zoete aardappelstamppotje met de granaatappelpitjes en de feta.

stamppot van zoete aardappelDit recept is Voedselzandloper proof.

 

Troostvoer: 5 X Burgers op een rij
BLT Bowl met Honey Glazed Bacon
Bewaar
20 Comments
  • Elise

    15 augustus 2016 at 22:28 Beantwoorden

    Ik heb een vraagje..\r\n1 kg zoete aardappels.. rauw of gekookt?\r\nVolgens mij verschilt dat nogal in gewicht?

    • Annika

      16 augustus 2016 at 10:02 Beantwoorden

      Rauw, daarna ga je ze koken. In de ingredientenlijst gaan we altijd uit van onbereide producten.

  • Phil

    29 februari 2016 at 17:27 Beantwoorden

    Hey!\r\n\r\nAls je de spinazie bij de zoete aardappel voegt moet je er dan weer opnieuw water bij doen? Want je hebt de aardappel al afgegoten toch?\r\n\r\nLiefs,\r\nPhil

    • Pauline

      1 maart 2016 at 13:33 Beantwoorden

      Nee hoor geen extra water toevoegen. Je kunt wel roomboter of het melk toevoegen voor wat extra smeuiigheid.

  • Marielle

    2 september 2015 at 20:32 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt en het was echt heerlijk!!

  • Anne

    13 juli 2015 at 09:55 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit, maar waar zou ik de feta mee kunnen vervangen? Ik hou namelijk niet zo van kazen…

  • Claudia

    14 juli 2014 at 17:18 Beantwoorden

    Dat is fijn! Ik ga deze zomer voor het eerst “alleen” (met vriend, maar zonder ouders) kamperen, en hoewel ik veel weet uit 18 jaar kamperen, loop ik toch tegen nieuwe dingen aan, waar ik me vroeger nooit om hoefde te bekommeren. Bijvoorbeeld:\r\n\r\nKun je je normale pannen meenemen op vakantie? Of zullen ze krom trekken en daarna niet meer op mijn keramisch fornuis te gebruiken zijn? Of iets anders onhandigs?….\r\n\r\nMijn pannen zijn vooral goedkope pannetjes van action of tweedehands (die goeie braadpan neem ik natuurlijk niet mee). En dus al een klein beetje bobbelig en niet meer 100% efficiënt. Maar niet meer kunnen gebruiken zou tóch zonde zijn.

  • Marloes

    12 juli 2014 at 14:16 Beantwoorden

    Dat ziet er heerlijk uit! En gemakkelijk. Dat ga ik zeker eens maken op de camping in Frankrijk.

  • Charlotte

    12 juli 2014 at 13:34 Beantwoorden

    Lekker 🙂 En inderdaad een goede voor op de camping. Snel maar eens maken!

  • Loes

    10 juli 2014 at 11:57 Beantwoorden

    Waarom laat je de schil er aan? Is dit lekkerder?

    • Pauline

      10 juli 2014 at 23:26 Beantwoorden

      Gemakkelijker 😉 En je kunt het heel goed eten. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon schillen.

  • Mariska

    9 juli 2014 at 12:03 Beantwoorden

    Goed idee! ik heb nog zoete aardappelen in huis, en zat me al te bedenken wat ik daarvan zou maken..

  • Sarah

    9 juli 2014 at 11:10 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit!

  • Elsbet | La Vie Pure

    9 juli 2014 at 10:46 Beantwoorden

    Ziet er lekker + makkelijk uit!

  • Marieke

    9 juli 2014 at 09:44 Beantwoorden

    Bij de Lidl hebben ze hem ook Brigitte.

    • Pauline

      9 juli 2014 at 12:17 Beantwoorden

      En bij AH daar haal ik ze altijd

      • Brigitte

        9 juli 2014 at 16:04 Beantwoorden

        Bij die van ”mij” hadden ze vorige keer ook de witte, maar ik zal eens kijken bij de Lidl en de natuurwinkel. Bedankt voor de tips.

  • Brigitte

    9 juli 2014 at 08:34 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! Even een vraagje, waar koop je de oranje variant van zoete aardappel? Elke keer als ik ze bij de supermarkt koop heb ik de witte variant, terwijl ik de oranje wil.

    • Carla

      9 juli 2014 at 08:59 Beantwoorden

      NatuurwinkelNatuurwinkel

  • MySimplySpecial

    9 juli 2014 at 07:36 Beantwoorden

    Dat lijkt me lekker!

Plaats een reactie