bietencarpaccio

Rauwe bietencarpaccio van Chiogga biet

Chiogga bietjes zijn zo pretty. Prachtig roze met wit, een feestje om te zien en te eten. Ik wou dat ik ze in mijn moestuintje had. Helaas is mijn moestuin deze zomer niet gelukt. Het duurde allemaal toch iets langer voordat de tuin klaar was en dus was het eigenlijk al te laat om groente te kweken. Uiteraard heb ik wel een kruidenwand want voor mij geen zomer zonder verse kruiden. Die moestuin gaat er volgend jaar sowieso komen en ik verheug me er nu al op. Voor nu heb ik chiogga bietjes van de supermarkt gebruikt.

De bietjes zijn lekker zoet van smaak en je kunt ze heel goed rauw eten. Ik maakte er een carpaccio van met geitenkaas en walnoten. Je kunt de bietencarpaccio als voorgerecht eten, maar je kunt er ook een lekkere salade van maken. Ik heb de bieten heel dun gesneden met behulp van mijn mandoline. Dat is een grote schaaf, waarmee je groentes heel goed in plakjes en reepjes kunt snijden. Heb je geen mandoline dan kun je ze met een scherp mes in dunne plakken snijden, of gebruik je kaasschaaf. Op de foto zie je naast de opengesneden chiogga ook nog gele bietjes. Die kun je ook gebruiken voor dit rauwe groentegerechtje.

chiogga bieten

Ingrediënten voor 4 personen
4 chiogga bieten
75 gr rucola
100 gr zachte geitenkaas
50 gr walnoten
Sap van een 0,5 citroen
1 tl honing
3 el olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Was de bieten grondig en verwijder oneffenheden met een scherp mes.

Snij de chiogga bieten in dunne plakjes van max. 3 mm met behulp van de mandoline.

Verdeel de plakjes over 4 borden.

Verdeel daarover een handje rucola en verkruimel de geitenkaas eroverheen.

Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan. Verdeel deze over de bietencarpaccio.

Klop een dressing van het citroensap, de honing en wat olijfolie en breng deze op smaak met wat peper en zout.

Giet de dressing over de bietencarpaccio en serveer hem meteen.

bietencarpaccio

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Oosterse salade met zalm
Pauline's Culi Nieuws #13
Bewaar
2 Comments

Plaats een reactie