Groentespies van de bbq
Zin in wat extra groente op de bbq? Maak dan deze groentespies met paprika, courgette, tomaat en aubergine. De groentespies heeft de kleuren van de regenboog. De kleuren van de regenboog zijn paars, groen, geel, oranje, rood. En eigenlijk ook nog blauw, maar heb jij ooit blauwe groente gezien?Weer eens wat anders dan een hamburger of een worstje. Zoek je nog meer inspiratie voor lekkere barbecuerecepten? Kijk hier dan eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 8 st.
- 0,5 aubergine
- 1 grote rode ui
- 1 grote witte ui
- 0,5 courgette
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 oranje paprika
- 1 rode paprika
- 8 cherrytomaten
- Knoflookolie
- Zeezout
Zo maak je het
Pel de uien en snijd ze in parten, snij ddeze parten nogmaals doormidden. Snijd de paprika’s in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm. Snijd de aubergine in gelijkmatige blokjes van ongeveer 3 cm breed. Halveer de courgette en snijd de helften in dikke plakken van 2 cm dikte.
Neem een spies en begin met een stukje aubergine, daarna volgt de rode ui, vervolgens de courgette, de groene paprika, de gele paprika, de witte ui, de oranje paprika, de rode paprika en sluit af met een halve tomaat.
Knoflookolie maak je door een teentje knoflook uit te persen in een bakje olijfolie. Besprenkel de groentespiezen met de knoflookolie en wat zeezout.
Rooster ze rondom gaar op de barbecue.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan