groente spiezen

BBQ is on: Regenboog Groentespiezen

Onlangs hield ik een barbecue feestje met vrienden. Er is altijd wel een reden voor een feestje, en deze keer was onze nieuwe Boreti Carbone de aanleiding. We kregen deze killer van een barbecue cadeau van mijn ouders en zusje en vriend en dat was een schot in de roos. Ik hou van barbecuen en dat een barbecue best heel gezond kan zijn, bewijzen deze groentespiezen wel.

Ik zag bij Gimme Some Oven laatst groentespiezen in alle kleuren van de regenboog voorbij komen en ik vond het het een heel tof idee. Op deze manier is het voor kinderen ook een extra aanleiding om deze gezonde spiezen te eten. En natuurlijk voor onszelf ook, want veggies van de barbecue zijn gewoon super lekker!

regenboog spies

Ingrediënten voor 8 st.
1/2 aubergine
1 grote rode ui
1 grote witte ui
1/2 courgette
1 groene paprika
1 oranje paprika
1 gele paprika
1 rode paprika
8 cherrytomaten
Knoflookolie
Zeezout

groente spiezen

Zo maak je het
Pel de uien en snij ze in parten, snij deze parten nogmaals doormidden.

Snij de paprika’s in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm.

Snij de aubergine in gelijkmatige blokjes van ongeveer 3 cm breed. Halveer de courgette en snij de helften in dikke plakken van 2 cm dikte.

De kleuren van de regenboog zijn paars, groen, geel, oranje, rood. En eigenlijk ook nog blauw, maar heb jij ooit blauwe groente gezien?

Neem een spies en begin met een stukje aubergine, daarna volgt de rode ui, vervolgens de courgette, de groene paprika, de gele paprika, de witte ui, de oranje paprika, de rode paprika en sluit af met een halve tomaat.

Knoflookolie maak je door een teentje knoflook uit te persen in een bakje olijfolie. Besprenkel de groentespiezen met de knoflookolie en wat zeezout.

regenboog spies

Rooster ze rondom gaar op de barbecue.

groente spiezen

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Video: aan boord bij MSC Cruise
How To: Basilicumplant in leven houden
Bewaar
12 Comments
  • Sammie

    13 september 2016 at 23:36 Beantwoorden

    Hallo,\r\nMet dit recept gemaakt. Echter vielen de tomaten al door het rooster heen (zo gaar) en waren de rest van de groeten nog niet gaar. Wat is de oplossing?

    • Pauline

      14 september 2016 at 11:46 Beantwoorden

      De rest van de groente iets kleiner snijden, zodat dit ook eerder gaar is, kan wel eens helpen.

  • Fiona

    21 juli 2014 at 15:35 Beantwoorden

    Toevallig dit weekend zelf ook zoiets gemaakt.. Voor gelijk matige garing heb ik de spies eerst in dicht gevouwen aluminiumfolie gedaan en zo laten garen. Toen het gaar was nog even op de bbq gedaan voor de knapperige bite. \r\n\r\nOok erg lekker olijfolie met Italiaanse kruiden mengen en hiermee insmeren.

  • Gitta

    19 juli 2014 at 15:43 Beantwoorden

    Zo simpel, en ziet er zo leuk uit!

  • Sarah

    18 juli 2014 at 20:05 Beantwoorden

    Lekker met het mooie weer.

  • Daniëlle

    18 juli 2014 at 14:50 Beantwoorden

    Toevallig, ik had het er vandaag tegen mijn vriend nog over dat ik op vakantie eens wat minder vlees wilde eten en dan gewoon groente op de barbecue wilde doen. Volgens mij is dit heerlijk!

  • MySimplySpecial

    18 juli 2014 at 13:31 Beantwoorden

    Lekker! En ze zien er nog super leuk uit ook!

  • Michiel

    18 juli 2014 at 11:17 Beantwoorden

    Alleen jammer van de verschillende gaartijden van de groenten.\r\nHierdoor is de ajuin nog rauw en de tomaat al plat.

    • Pauline

      20 juli 2014 at 11:19 Beantwoorden

      Valt reuze mee, dat hangt af van de hitte van je barbecue. Als je ze indirect gaart, worden ze egaal gaar.

  • Dita

    18 juli 2014 at 08:47 Beantwoorden

    Mmhh lekker!

  • Eline

    18 juli 2014 at 08:37 Beantwoorden

    Ziet er super uit~!

  • Jaimy en Laura

    18 juli 2014 at 08:32 Beantwoorden

    Wat een leuk idee!!

Plaats een reactie