taco pannetje

Taco pannetje

En hebben jullie je camping al geboekt? Ik heb weer een lekker Mexicaans campingrecept voor jullie. Met dit taco pannetje ga je punten scoren, helemaal bij je kinderen. Want chips als avondeten is een feest en op vakantie mag dat. Er zitten namelijk ook voldoende groentes en peulvruchten in dit recept, dus zo slecht is het ook weer niet.

Het voordeel van een taco pannetje is dat je maar een pan nodig hebt. Je zou het eventueel zo met je handen uit de pan kunnen eten. Scheelt weer borden en bestek afwassen. En ook als je niet op de camping staat is dit een fijn recept, want je kunt het natuurlijk ook gewoon op je fornuis maken.

Ik ga zelf 2 weken roadtrippen door Zuid Spanje, als jullie nog tips hebben, must do’s of plaatsen die ik niet mag missen, laat het dan weten. Vind ik leuk!

taco pannetje

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr gehakt
150 gr tortilla chips
2 tenen knoflook
1 ui
1 rode paprika
400 gr tomatenblokjes
1 klein blikje maïs
1 klein blikje kidneybonen
3 plakjes cheddar kaas
75 gr ijsbergsla
125 ml zure room
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
(Chili)peper en Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Zet je gaspitje aan en zet er een pan op met wat olijfolie.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn, fruit dit aan in de olijfolie.

Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.

Snij de paprika in blokjes en voeg deze bij het gehakt, bak het rondom aan.

Voeg de tomatenblokjes toe en de uitgelekte maïs en kidneybonen.

Voeg de specerijen toe en breng het gehakt verder op smaak met (chili)peper en zout.

Laat het mengsel even kort pruttelen.

taco pannetje

Verdeel de cheddar kaas over het taco pannetje en laat het smelten.

Steek de tortillachips in het tacopannetje en maak het af met zure room en wat ijsbergsla.

taco pannetje

 

Hotspot Ubuntu Beach Zandvoort
WK Hapje Zoete aardappelchips
Bewaar
25 Comments
  • Marit

    2 juli 2016 at 15:07 Beantwoorden

    Ik heb het gisteren gemaakt voor een grote groep (met een paar grote eters erbij) en voor hen was het toch iets te weinig. Ik had er voor de zekerheid al meer tortillachips bijgekocht zodat het meer zou vullen, maar dat bleek eigenlijk ook niet veel te helpen. Wat zou jij suggereren? Volgende keer een paar wraps erbij geven dat ze het daarin kunnen doen? Het recept zelf was namelijk wel erg lekker!

    • Pauline

      4 juli 2016 at 15:46 Beantwoorden

      Je zou er wat extra bij kunnen serveren zoals een mexicaanse salade, geroosterde kip of bijvoorbeeld guacamole etc.

  • Rianne

    31 januari 2015 at 18:06 Beantwoorden

    Was erg lekker!Mijn man vond het ook heerlijk! Het was wel een beetje waterig maar verder echt heerlijk en super makkelijk om te maken!

  • Dianne

    19 november 2014 at 23:09 Beantwoorden

    Klinkt goed! Zeker keer proberen. Blijf alleen bruine bonen,kidney bonen of andere bonen haha vies vinden. Ben daar geen fan van. Dus vul ik het op met andere groente 😉

  • Rianne

    12 augustus 2014 at 16:19 Beantwoorden

    Ik ga dit vanavond voor het eerst proberen. Taco’s vinden we altijd zo lastig eten en nog nooit over dit alternatief nagedacht. Ben erg benieuwd!

  • maud

    4 augustus 2014 at 15:23 Beantwoorden

    Al twee keer gemaakt, en iedereen vond het lekker! Had er zelf nog guacamole bijgemaakt :-). Dank je wel voor dit recept!

  • Kathleen

    20 juni 2014 at 17:44 Beantwoorden

    Goh…dit recept komt als geroepen! \r\nNu we hier de zandloper- en bij uitbreiding de vegetarische toer opgaan, maakte ik laatst nog de opmerking: ‘lastig hoor om op de camping die gezonde eetstijl aan te houden! Ik heb zoveel pannetjes nodig voor al die groenten en ik heb maar drie pitjes:(\r\nMet dit receptje zit ik alvast één avond per week op rozen;)

    • Pauline

      21 juni 2014 at 12:46 Beantwoorden

      Jaa, alleen is het niet Voedselzandloperproof 🙂

      • Kathleen

        23 juni 2014 at 14:03 Beantwoorden

        Ach ja, klopt… Maar een enkel keertje zondigen we graag:)

  • Esther

    18 juni 2014 at 22:48 Beantwoorden

    Sevilla is gaaf! Er is een Ned. gids die fietstochten organiseerd door de stad, zó leuk! Dan heb je in een paar uur veel van de stad gezien.

  • Edith

    18 juni 2014 at 21:08 Beantwoorden

    Mijn vriend maakt dit altijd met banaan erdoor: taco’s zonder taco’s :)!

  • Your Outfit Today

    18 juni 2014 at 16:59 Beantwoorden

    This looks reaalllyy tasty!! Definitely going to cook this ! 🙂

  • Eef

    18 juni 2014 at 13:07 Beantwoorden

    Grappig dit recept heb ik gisteren gemaakt. Vriend was helemaal blij met de chips. Ik probeer steeds minder met zakjes en pakjes te koken en had bedacht dat ik ook zelf een variatie op de taco’s van een wereldgerecht kan maken.

    • Pauline

      19 juni 2014 at 17:08 Beantwoorden

      Ah goed om te horen en het was natuurlijk een perfect maaltje bij de wedstrijd 😀

  • Renate

    18 juni 2014 at 10:28 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Ga hem eerst thuis uitproberen….als de familie hem dan goedgekeurd heeft gaat het recept mee op vakantie 😉

  • De Zuinige Student

    18 juni 2014 at 10:12 Beantwoorden

    Dit ziet er heel lekker uit.

  • MySimplySpecial

    18 juni 2014 at 10:11 Beantwoorden

    Dit wil ik thuis ook wel een keer eten!

  • Susanne

    18 juni 2014 at 09:40 Beantwoorden

    Heerlijk! Deze is thuis mijn favoriet alleen dan nog wel even in de oven 😉 Trouwens, ik ben nu in zo’n bungalow op vakantie maar daar moet je het ook niet al te moeilijk maken! Je merkt dan pas hoeveel dingen je gebruikt met koken. Ik ga deze eens voorstellen! En met die chips voelt het ook nog als ‘vakantie eten’ 😉

  • Rineke

    18 juni 2014 at 09:22 Beantwoorden

    Ik ga niet naar de camping, maar dit lust ik thuis ook wel. Ziet er heerlijk uit.

  • G

    18 juni 2014 at 09:04 Beantwoorden

    Ik heb geen zure oom… 🙁

    • Pauline

      18 juni 2014 at 11:57 Beantwoorden

      Haha foutje ik inmiddels ook niet meer 🙂

      • catharina

        28 juli 2014 at 22:47 Beantwoorden

        Yoghurt gaat ook prima!

  • Lekker!\r\nIk ben dol op Mexicaans :). En altijd lekker met die chips erbij. Zelf maak ik wel eens een Mexicaanse ovenschotel met crème fraiche, tortilla chips en geraspte kaas. Heerlijkkkk.\r\n\r\nSuper leuk dat je gaat roadtrippen in Zuid-Spanje. Het Alhambra in Granada is heel erg mooi en Sevilla schijnt ook prachtig te zijn. Ben heel benieuwd hoe je het gaat hebben.

    • Pauline

      18 juni 2014 at 11:59 Beantwoorden

      Sevilla gaan we op vliegen, dus dat gaan we in ieder geval bezoeken 🙂 Thanks voor de tips!

Plaats een reactie