kip mango wrap

Kip-Mango Wrap

En hebben jullie al gekampeerd? Ik heb mijn tuin inmiddels omgedoopt tot minicamping en ben met wat makkelijke recepten aan de slag gegaan. Ik begin deze koken op de camping serie met een koud recept, waar geen pan aan te pas komt. Ik maakte een kip-mango wrap met avocado en wortel en dat was een succes.

Ik kan me zo voorstellen dat je op een warme dag, ergens in Zuid Frankrijk, Spanje of Italië, geen zin hebt om in een hete pan te roeren. Een wrap biedt dan uitkomst, helemaal als het zo’n tropische versie is als deze. Op de lokale markt koop je een verse mango, een stukje gerookte kip en een rijpe avocado. In de plaatselijke hypermarché haal je nog wat sla, wortel en een bekertje crème fraiche en niet te vergeten de wraps. Als het goed is heb je kerrie van huis meegenomen en anders is er vast wel een campingbuuf van wie je dit mag lenen. Zo gaat dat toch altijd?, tenminste zo stel ik mij dat voor. Binnen een kwartier heb jij een lekker fris maaltje, dat bovendien zo licht is, dat er nog genoeg ruimte is voor een ijsje bij de plaatselijke ijsssalon. Het is tenlostte vakantie!

Ingrediënten voor 4 personen
4 wraps
2 gerookte kipfilets
1 mango
2 avocado’s
50 gr worteljulienne
1 zakje ijsbergsla
125 ml crème fraîche
1,5 tl kerriepoeder

Materialen
Snijplank
Mes

Zo maak je het
Verwijder de schil van de mango en de avocado en snij deze in blokjes.

Snij de gerookte kipfilet in plakjes.

Meng de kerriepoeder door de crème fraîche. Smeer de wrap hiermee in.

Beleg de wrap met een handje ijsbergsla en een handje worteljulienne.

Verdeel de stukjes mango en de avocado over de wrap.

Verdeel tenslotte de kip over wrap en rol hem op.

Serveer de kip-mango wrap meteen.

kip mango wrap

5 x Oranje WK Hapjes
Geroosterde groente uit de oven
Bewaar
15 Comments
  • Vanessa

    4 mei 2015 at 14:11 Beantwoorden

    Heerlijk recept! Doet het ook goed als lunch 🙂

  • Mei

    27 september 2014 at 17:29 Beantwoorden

    Hoi Pauline, kan ik deze wraps ook een dag van te voren maken?

    • Pauline

      27 september 2014 at 19:04 Beantwoorden

      Nee de avocado wordt dan bruin. Zonder avocado kan wel.

  • Diana

    15 juni 2014 at 17:00 Beantwoorden

    Een heerlijk receptje Pauline.

  • Eilish

    15 juni 2014 at 16:53 Beantwoorden

    Klinkt lekker!

  • Esther

    13 juni 2014 at 23:40 Beantwoorden

    Hey Pauline, \r\nLekker deze wraps, ik had er nog mangochutney in gedaan, net wat pittiger!

  • Marian

    13 juni 2014 at 19:01 Beantwoorden

    Ze waren heerlijk!!!

  • Dita

    11 juni 2014 at 14:44 Beantwoorden

    Lekker, ook heel handig voor ons op de boot.

  • De Zuinige Student

    11 juni 2014 at 11:48 Beantwoorden

    Wat een lekker recept weer Pauline.\r\nAl ga ik niet kamperen dit is een goed idee voor hele warme dagen.

  • Miranda

    11 juni 2014 at 10:24 Beantwoorden

    Oh dat ziet er lekker uit! Ik eet wel vaker gevulde wraps maar ben inmiddels wel toe aan nieuwe vullingen. Deze onthoud ik even:) lekker!

  • MySimplySpecial

    11 juni 2014 at 10:04 Beantwoorden

    Lekker makkelijk en altijd goed!

  • Marian

    11 juni 2014 at 09:17 Beantwoorden

    Ik volg je al n tijdje, al veel goede ideeën opgedaan en nu we dit jaar voor het eerst gaan k(r)amperen ben ik natuurlijk heel blij met deze recepten

    • Pauline

      11 juni 2014 at 11:22 Beantwoorden

      Haha ja vooral die r erin, maar lekker eten maakt een heleboel goed 🙂

  • Lekker!\r\nIk lunch vandaag ook met simpel gevulde wraps. Altijd goed.

Plaats een reactie