recept eclairs

Eclairs met slagroom

Maurits was in the middle of onze verhuizing jarig en zo kwam het dat wij op zijn verjaardag met kasten aan het slepen waren. Gelukkig hebben wij het onlangs alsnog gevierd op onze houseparty. Omdat ik het eigenlijk helemaal niet zo gezellig vond dat we het niet vierden, maakte ik toch wat lekkers voor bij de koffie, namelijk eclairs.

Eclairs zijn langwerpige soezen gevuld met banketbakkersoom, slagroom of een andere lekkkere vulling. Ze worden gedoopt in chocolade of in glazuur en dat maakte deze gebakjes nog lekkerder. Omdat ik niet zo heel veel tijd had, heb ik deze keer voor slagroom gekozen, maar stiekem vind ik gele room of een mengeling daarvan lekkerder. Je hebt helemaal niet zoveel gekke ingrediënten nodig, dus als je alles in huis hebt, kun je ze meteen voor vaderdag maken. Daar wordt hij vast blij van!

Ingrediënten voor 4 st.
50 gr gezeefde bloem
50 ml melk
50 ml water
50 gr roomboter
2 eieren
200 ml slagroom + 1 el suiker
200 gr pure chocolade
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Breng de boter met de melk en het water in een pan aan de kook.

Voeg de gezeefde bloem en het zout toe en meng er met een garde een egaal deeg van.

Het is een kookdeeg, dus roer net zo lang tot de bloem gaar is. Gebruik een houten lepel om te roeren en ga net zo lang door totdat het een ietwat droge bal wordt.

Haal nu de pan van het vuur en voeg één voor één de eieren toe. Meng die er goed doorheen met de spatel. Doe dit snel, want de eieren mogen niet garen.

eclairs met slagroom

Giet het beslag in een spuitzak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit lijnen van ongeveer 2 cm breed en 10 cm lang.

eclairs met slagroom

Bak de eclairs in ongeveer 20 – 25 minuten af in de oven. Doe de deur niet open, want dan zakken ze in.

eclairs met slagroom

Haal ze uit de oven, prik de onderkant in met een prikker en zet ze even terug in de oven. Zo drogen ze van binnen. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

Klop de slagroom stijf met de suiker. Als je een zoetekauw bent, voeg dan wat extra suiker toe. Doe de slagroom in een spuitzak met een klein spuitmondjes.

eclairs met slagroom

Spuit de slagroom voorzichtig in de gaatjes van de eclairs. Als je dit een gepriegel vindt, dan kun je ze natuurlijk ook open snijden.

eclairs met slagroom

Laat in de tussentijd de chocolade au bain marie smelten.

recept eclairs

Dip de eclairs met de bovenkant in de pure chocolade en laat ze opstijven op een vel bakpapier.

Eclairs zijn vers het allerlekkerste, dus serveer ze meteen. Je kunt ze eventueel een nachtje in de koelkast bewaren, maar het soezendeeg wordt dan wel iets taaier. Wel kun je de ongevulde eclairs, in een luchtdichte trommel bewaren.

recept eclairs

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

2.8 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Koekjes recepten Franse recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in