Ananas bbq

Ananas bbq

Dit is een top receptje hoor: ananas bbq. Je leest het goed, gegrilde ananas van de barbecue. Dat is me toch een partij lekker. Op het einde van een barbecue hebben wij altijd wel nog zin in iets zoets. Gebakken ananas is niet te zwaar en een perfecte afsluiter van een bbq feestje!

Gegrilde ananas met ijs

Je legt de plakken ananas op de barbecue als die zijn meeste werk heeft gedaan. Waarschijnlijk gloeit de bbq nog een beetje na, maar dat is perfect voor deze gegrilde ananas. Bestrijk de ananas met wat maple syrup voor een gekarameliseerde smaak. Samen met een bolletje ijs en wat verse munt is deze warme geroosterde ananas echt om te smullen. Nog meer inspiratie nodig voor op de barbecue? Bekijk hier dan als onze bbq recepten.

Ananas bbq
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 verse ananas
  • 4 bollen kokos- of yoghurtijs
  • 1 el maple syrup
  • 1 el verse munt
  • 1 el kokoschips

Zo maak je het

  1. Snijd de boven- en onderkant van de ananas af en snijd de ananas vervolgens in plakken van ongeveer twee centimeter dik. Waarschijnlijk heb je wat ananas over, maar die komt vast wel op.

  2. Bestrijk vier plakken met de maple syrup.

  3. Leg de ananas op de barbecue en rooster ze in ongeveer vijf tot acht minuten rondom bruin.

  4. Snijd de verse munt in grove stukken. Serveer de ananas bbq met een bol ijs naar keuze en garneer met de verse munt en kokoschips.

Ananas bbq

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

BBQ Familie recepten IJs Makkelijke recepten Snelle recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in