vitello tonnato

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato blijft één van mijn favo voorgerechtjes. Dit recept heeft al eerder op mijn blog gestaan, in de begintijd, maar de foto is zo afgrijselijk dat ik vond dat het opnieuw een plekje verdiende hier. Als je even wilt lachen, moet je hier kijken.

Aan de andere kant is het leuk omdat je nu duidelijk ziet hoe mijn blog gegroeid is. Ik heb inmiddels een spiegel reflex camera en naast koken en schrijven is fotograferen nu ook een hobby van mij geworden. En dat zie je ook terug in de foto’s. De vorige foto is lelijk, donker en geel en de VItello ziet er heel onsmakelijk uit, terwijl als je onderstaande foto ziet, je veel meer zin krijgt in dit lekkere voorgerechtje toch?

Ingrediënten voor 4 personen
300 gram gebraden kalfsfricandeau in plakken
75 gram gemengde salade
1 blikje tonijn uitgelekt
6 el mayonaise
1/2 citroen
2 el kappertjes
Olijfolie
Balsamico azijn
Peper en zout

Zo maak je het
Maak een gladde saus van de tonijn, de mayonaise en het sap van een halve citroen. Je kunt dit het beste doen met een staafmixer of keukenmachine.

Breng de saus op smaak met wat peper en zout.

Breng de salade op smaak met een beetje Balsamico azijn, wat olijfolie en wat peper en zout.

Leg een paar plakjes kalfsfricandeau op een bord. Verdeel een handje salade over het midden van het bord.

Dresseer de tonijnsaus over de fricandeau en garneer de Vitello Tonnato met de kappertjes.

vitello tonnato

Amsterdam Coffee Festival
Kaasstengels van Bladerdeeg
Bewaar
24 Comments
  • Sharon

    12 december 2016 at 20:14 Beantwoorden

    Echt leuk wij eten dit meestal buiten de deur. En toevallig kletsen we net over wel of niet uit eten gaan met kerstavond. Dus dit komt ter sprake en ik zeg misschien is het niet eens heel lastig zelf te maken, eens kijken of Pauline het recept heeft :)\r\nJa dus en hoe! Dus dit wordt het voorgerecht. Nu ga ik even op zoek naar iets met italian ofzo want kwam eerst binnen op je wrap met vitello tonato, ook fantastisch idee trouwens en daar sprak je over meer Italiaans dus ik ga even zoeken 🙂 ben weer lekker lang van stof haha

  • Corinne

    16 juni 2016 at 21:45 Beantwoorden

    Ik haal de Vitello bij De Italiaan in Doetinchem, doen ze op bestelling, maken ze zelf van heel lekker kalf. Eventueel ook de saus, ook van zelf gemaakte mayonaise ect.

  • Wendy

    18 december 2014 at 15:09 Beantwoorden

    Hoi Pauline!\r\nIk ga dit gerechtje maken met de kerst!\r\nGebruik je tonijn in olie of zonder olie?\r\nGroetjes wendy

  • Nell Müller

    29 november 2014 at 14:05 Beantwoorden

    Hai Pauline, ik ben weg van jou recepten, ik verwijs vrienden ook altijd. Je recepten kloppen gewoon. Uiteraard besef ik dat e.a. ook n kwestie van persoonlijke smaak is. Tja die delen we blijkbaar. Ik heb een vraag, ik wil met kerst Vitello tonnato als voorgerecht geven. Er komt een pescotarier aan tafel. Waar zou jij het kalfsvlees door vervangen? \r\nWarme groet, Nell.

    • Pauline

      29 november 2014 at 17:15 Beantwoorden

      Hoi nell dankjewel. Wat leuk om te horen. Pescotartier? Nieuw woord voor mij haha! Ik zou dan plakjes zalm doen of gewoon iets van sla met de tonijnsaus.

  • tooscleijne

    7 augustus 2014 at 11:10 Beantwoorden

    lekker om na te maken

  • Barbara

    6 juni 2014 at 11:58 Beantwoorden

    Prachtig die nieuwe foto. Lijkt zo vanzelfsprekend om een mooie en smakelijk uitziende foto te plaatsen, maar probeer die maar eens te maken! Nu ziet het er echt professioneel uit, heel leuk.

  • Roxanne

    29 mei 2014 at 11:58 Beantwoorden

    Hi,\r\n\r\nIk wil dit zondag maken. Braad jij de kalfsfricandeau zelf of haal je deze kant en klaar? Kun je het gewoon bij de slager halen?

    • Pauline

      29 mei 2014 at 13:45 Beantwoorden

      Het kan allebei maar meestal haal ik het gesneden bij de slager.

  • Daisy

    5 mei 2014 at 12:58 Beantwoorden

    Wow, inderdaad wat een verschil zeg! Vitello is echt 1 van mijn favo gerechten en hij ziet er hier echt heel erg heerlijk uit! :).

    • Pauline

      5 mei 2014 at 14:47 Beantwoorden

      Haha fijn dat het jullie ook zo opvalt. Heb ik er in ieder geval niet voor niks op geoefend.

  • Laurie

    5 mei 2014 at 08:19 Beantwoorden

    oh, dat ziet er echt heel lekker uit zeg. ik ben er nog maar net achter dat ik tonijn lekker vind. dus ik moest dit maar eens maken!

  • Katia

    4 mei 2014 at 22:29 Beantwoorden

    Een van mijn favo’s 🙂

  • Kelly Caresse

    4 mei 2014 at 11:53 Beantwoorden

    Mmm dat ziet er echt lekker uit!

  • MySimplySpecial

    4 mei 2014 at 11:39 Beantwoorden

    Je maakt nu inderdaad hele mooie foto’s! En lekker recept!

  • Manon

    4 mei 2014 at 11:12 Beantwoorden

    Haha die eerste foto in die andere post :’) Dit ziet er inderdaad 10x lekkerder uit!

  • Barbara

    4 mei 2014 at 10:58 Beantwoorden

    Oei, die andere foto ziet er inderdaad niet smakelijk uit, haha!\r\n\r\nWel heel erg leuk om te zien hoeveel je hebt geleerd over fotografie inmiddels, ik zou deze versie graag opeten!

  • Martine

    4 mei 2014 at 10:47 Beantwoorden

    🙂

  • Suzanne

    4 mei 2014 at 09:53 Beantwoorden

    Hahahahah

  • Daniëlle

    4 mei 2014 at 09:47 Beantwoorden

    Heb nog nooit van Vitello Tonnato gehoord eigenlijk, maar het ziet er heerlijk uit! Je maakt inderdaad mooie foto’s 🙂

  • Hans van der Laan

    4 mei 2014 at 09:30 Beantwoorden

    Inderdaad even gelachen bij de vorige foto … De nieuwe is heel fris! Eet smakelijk!

  • Claudia

    4 mei 2014 at 08:59 Beantwoorden

    Inderdaad een groot verschil met de vorige foto. Bij deze foto loopt het water me in de mond ondanks dat ik nu nog aan mijn ontbijt zit. Ga dit snel een keer maken. Lekker en snel klaar.

Plaats een reactie