Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato blijft een van onze favoriete voorgerechten! Wij hebben dit vitello tonnato recept op losse bordjes geserveerd, maar op een grote schaal staat het ook erg leuk. Met wat andere Italiaanse voorgerechten erbij, heb je dan binnen een mum van tijd lekkere antipasti op tafel staan. Leuk om alles met elkaar te delen, net zoals de Italianen altijd doen. Vitello tonnato maken is echt een fluitje van een cent. Het enige wat je nodig hebt is een staafmixer, zo maak je namelijk van een blikje tonijn, mayonaise en wat citroensap de heerlijke saus. Op zoek naar andere recepten voor bij de vitello tonnato? Onze antipasti plank is ook een absolute aanrader!

Vitello tonnato
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr gebraden kalfsfricandeau (in plakken)
  • 1 blikje tonijn (uitgelekt)
  • 4 el mayonaise
  • 1/2 citroen
  • 2 el kappertjes
  • Gemengde salade
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Maak een gladde saus van de tonijn, de mayonaise en het sap van een halve citroen. Je kunt dit het beste doen met een staafmixer of keukenmachine. Breng de saus op smaak met wat peper en zout.

  2. Leg een paar plakjes kalfsfricandeau op een bord. Dresseer de tonijnsaus over de fricandeau.

  3. Garneer de vitello tonnato met de kappertjes en wat gemengde salade.

Vitello tonnato

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (76 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Tonijn Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Kerst Vis recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in