kipburger

Kipburger met tzatziki

Yes vrijdag en dat betekent weekend! Ik heb gisteren een super leuke avond gehad op Taste of Amsterdam, ik heb gevlogd en dit komt morgen online. Vinden jullie het trouwens leuk om op deze manier af en toe met mij mee te kijken? Ik hoop het wel, want ik vind het heel leuk om video’s te maken.

Voor de complete impressie moet je morgen dus even terugkomen, vandaag heb ik een lekker recept voor je. Deze kipburger met tzatziki maakte ik al een tijdje geleden en ik kreeg al meteen vragen naar het recept. Het is een super makkelijk receptje en het resultaat is lekker. Kipgehakt is een stuk lichter en slanker dan rundergehakt en daarom heb ik gekozen voor een lekker fris sausje. Ik haalde mijn tzatziki bij De Turk, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken. Hier lees je hoe je dat doet.

tzatziki met bieslook

Ingrediënten voor 4 burgers
4 hamburger broodjes
400 gr kippengehakt
4 flinke el Tzatziki
4 handjes Rucola
1 rood uitje in ringen
Stukje komkommer
1 tl oregano
1 tl komijn
1 tl chilivlokken
Zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Kipgehakt is veel zachter van structuur en het plakt meer, je hebt dus geen ei nodig om het te binden.

Doe het gehakt in een kom en voeg de komijn, oregano, chilivlokken en flink wat zeezout toe. Kneed het gehakt door elkaar en vorm er met ietwat natte handen burgers van. Is je gehakt te nat, voeg dan wat paneermeel toe.

Verhit een grillpan op een middelhoog vuur. Bestrijk de burgers met iets olijfolie en leg ze in de pan. Grill ze aan weerszijden goudbruin.

Neem een lekker hamburgerbroodje of hard bolletje en beleg deze met de rucola en een paar plakjes komkommer.

Leg de kipburger op het broodje en maak het af met een flinke el Tzaztiki en een paar rode uien ringen.

Smullen!

kipburger

Video: I had a Taste of Amsterdam
Review De Magimix Pâtissier
Bewaar
19 Comments
  • Tamara

    28 mei 2016 at 11:33 Beantwoorden

    Gisteren voor het eerst een burger van kippengehakt en ook de mannen waren enthousiast! Zelfs over de gezonde saus! Dussss zeker voor herhaling vatbaar, bedankt

  • Vernon

    14 maart 2015 at 12:47 Beantwoorden

    Gebruik hiervoor kippendijen ipv filet, dit blijft sappig als t gaar is

  • Chloë

    18 mei 2014 at 21:40 Beantwoorden

    Mijn huisgenoot en ik hebben er van genoten! Wij hadden allebei nog nooit gehoord van Kipgehakt maar het vult echt goed!

  • Eline

    18 mei 2014 at 00:09 Beantwoorden

    Vanavond gemaakt was super lekker. Eerste keer kippengehakt.. Echt mmm ipv een broodje had ik flatbread bij de Turk gehaald en zelf tzaziki met munt en citroenrasp gemaakt. Super lekker

  • Petra

    17 mei 2014 at 10:56 Beantwoorden

    Ohhh wat een heerlijke zomerse burger, …dit zijn echt dingen die wij graag eten als we de hele dag op pad zijn geweest op de fiets in het bos…

  • Evi

    16 mei 2014 at 16:10 Beantwoorden

    Ziet er weer heerlijk uit! Maar ik vraag me af waar je chilivlokken kunt komen? Ik kan ze in de supermarkt namelijk niet vinden! (ik heb gekeken bij Hoogvliet)

    • Pauline

      17 mei 2014 at 09:25 Beantwoorden

      Je kunt ook gewoon chilipeper gebruiken. Ik haal mijn kruiden altijd bij de Turk. Groot aanbod, fijne prijsjes.

  • Sarah

    16 mei 2014 at 14:06 Beantwoorden

    Heerlijk zeg! And i love tzatziki (L)

  • Pauline

    16 mei 2014 at 13:51 Beantwoorden

    Ik krijg er honger van! Haha\r\n\r\nLiefs,\r\nPauline

    • Pauline

      17 mei 2014 at 09:26 Beantwoorden

      Dat is ook de bedoeling. Wat een toffe blognaam heb jij 🙂

  • MySimplySpecial

    16 mei 2014 at 11:31 Beantwoorden

    Daar heb ik wel trek in!

  • Nanda

    16 mei 2014 at 10:03 Beantwoorden

    Wat een lekker gerechtje! 🙂

  • Samantha

    16 mei 2014 at 09:33 Beantwoorden

    O MY Pauline, dit ziet er echt HEERLIJK uit!

  • Dita

    16 mei 2014 at 09:30 Beantwoorden

    mmmhh heerlijk, ik denk dat ik dit een keer ga maken

  • Manon

    16 mei 2014 at 09:08 Beantwoorden

    Mmm, hier hou ik wel van en mijn vriend denk ik ook! Lijkt me lekker om een keertje te maken 🙂

  • Corinne

    16 mei 2014 at 08:38 Beantwoorden

    Dit ga ik zeker een keertje maken! Ziet er zo verschrikkelijk lekker uit.

  • Diede

    16 mei 2014 at 08:36 Beantwoorden

    Nog nooit een burger gemaakt met kippengehakt. Eigenlijk nog nooit kippengehakt gebruikt! Ziet er super lekker uit!

Plaats een reactie