kaasstengels van bladerdeeg

Kaasstengels van Bladerdeeg

Hoe simpel kan het zijn? Je neemt wat bladerdeeg, een restje kaas en binnen no time heb je een heerlijk hapje op tafel. Deze kaasstengels van bladerdeeg waren in de jaren 90 dé hit op ieder feestje. Wij hadden ze in ieder geval altijd op tafel staan, in een glaasje met een servetje erin. En sommige dingen blijven gewoon lekker, al heb je ze 100 keer gegeten.

Toen ik laatst een restje bladerdeeg overhad, gluurde ik in mijn koelkast op zoek naar een restje kaas. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik altijd kaas in de koelkast heb dus ik wist zeker dat ik goed zat. Ik heb ze nu met geraspte belegen kaas gemaakt, maar je kunt ook Parmezaan gebruiken of geraspte geitenkaas. Om er een extra touch aan te geven, strooide ik er nog wat oregano over and that’s it.

Ingrediënten voor 12 stengels
3 plakjes bladerdeeg (of de helft van zo’n grote lap)
Handje geraspte kaas
Beetje melk of een losgeklopt eigeel
1 tl oregano

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd het in repen van ongeveer 2 cm breed. Ik gebruik hiervoor mijn pizzasnijder, werkt perfect.

Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopte eidooier of wat melk.

kaasstengels

Strooi de kaas over het bladerdeeg en verdeel de oregano over de stengels.

Bak de kaasstengels in ongeveer 15 minuten af in een voorverwarmde oven.

kaasstengels van bladerdeeg

Vitello Tonnato
Video: Magimix Patisserie Workshop
Bewaar
18 Comments
  • Sonja

    5 januari 2017 at 15:26 Beantwoorden

    Vorige maand 2x gemaakt, wat zijn ze toch lekker!
    Pauline ik was blij dat ik je tegenkwam op Pinterest, want wat een geweldige site heb je.

  • Herma

    7 november 2015 at 10:35 Beantwoorden

    Kun je ze ook een dag vantevoren maken? Of worden ze dan zacht?

    • Pauline

      8 november 2015 at 13:40 Beantwoorden

      Je kunt ze dan weer even kort in de oven doen voor een knapperig resultaat.

  • Mieke

    24 januari 2015 at 14:52 Beantwoorden

    Met Kerst gemaakt voor bij de soep. Heerlijk!\r\nVraagje: Zijn de scheidingspapiertje tussen de bladerdeegplakjes overbestendig! Nu valt de kaas vaak van de losse stengelreepjes af bij het verplaatsen naar de bakplaat. \r\nAndere werkvolgorde hanteren misschien? Eerst de reepjes op de bakplaat en daarna pas ei en kaas?

  • Annemarie

    9 november 2014 at 12:58 Beantwoorden

    ik maak ze altijd met roquefort, zalig.

  • Prisca

    24 oktober 2014 at 13:42 Beantwoorden

    Kan je de reepjes zo dicht bij elkaar laten liggen of moet er ruimte tussen zitten?\r\nIk maak zelf regelmatig kaasvlinders, maar dit is helemaal lekker & snel.

  • Mariëlle

    4 mei 2014 at 15:45 Beantwoorden

    mmmm goed idee!

  • jessie

    3 mei 2014 at 15:43 Beantwoorden

    My god!! Ziet er mega uit!! Ga ik zéker eens proberen!!!

  • MySimplySpecial

    3 mei 2014 at 14:35 Beantwoorden

    Het blijft lekker!

  • Petra

    3 mei 2014 at 13:34 Beantwoorden

    Eigenlijk is het zo makkelijk om te maken , maar je denkt er eigenlijk gewoon niet over na…en koopt ze dan vaak in de winkel…

  • Wauw, dit ziet er echt waanzinnig lekker uit! en zo makkelijk!

  • Manon

    3 mei 2014 at 11:01 Beantwoorden

    Mmmm, zo lekker dit! Bladerdeeg en kaas is sowieso altijd een goede combi!

  • Daniëlle

    3 mei 2014 at 09:21 Beantwoorden

    Kaasstengsels maken is inderdaad heerlijk simpel. Ik ga deze versie met oregano onthouden! Ik doe er meestal zeezout en peper overheen.

  • Miranda

    3 mei 2014 at 09:09 Beantwoorden

    Oh bedankt dat je me er weer eens aan helpt herinneren:) dit ga ik vanmiddag direct maken!:) heb alles in huis natuurlijk haha!

  • Kelly caresse

    3 mei 2014 at 08:33 Beantwoorden

    Dit recept is en blijft een topper en zelfgemaakt nog lekkerder 🙂 mmm

  • Dita

    3 mei 2014 at 08:19 Beantwoorden

    Ja zo lekker dit !

Plaats een reactie