gezonde bounty ballen

Healthy Bounty Ballen

Zijn jullie ook zo dol op bounty’s? Ik wel, maar als kokos addict, verbaast je dat vast niet. Ik wilde onlangs iets lekkers maken, wat toch enigszins verantwoord is en toen kwam ik op het idee van healthy bounty ballen. Normaal maak je bounty’s met gecondenseerde melk, je weet wel, dat über lekkere en zoete goedje uit een blikje.

Om ze gezonder te maken, gebruikte ik een dadelpasta, die ik zelf maakte. Ik raad je wel aan om van die dikke vlezige Medjool dadels te gebruiken en niet de ietwat droge uit de supermarkt. Er is dus geen suiker toegevoegd en dat maakt dat je deze snoepjes met een gerust hart kunt eten. Ik heb gekozen voor pure chocolade en daar zit wel iets van suiker in, maar je kunt ook voor een suikervrije choco gaan. Sinds Kris Verburgh heeft gezegd dat pure chocolade goed voor je is, doe ik daar niet zo moeilijk meer over en neem ik zijn advies ter harte.

Ingrediënten voor 10 st.
4 grote Medjool dadels
125 gr kokos
200 gr pure chocolade

Zo maak je het
De dadels moeten minimaal 3 uur weken in een bakje met water. Zet dit dus ruim van te voren klaar. De dadels zullen erg zacht worden en iets opzetten door het vocht.

Pureer de dadels glad met een staafmixer en voeg 2 tot 3 el van het weekvocht toe.

Voeg de kokos bij de dadelpasta en meng het goed door elkaar.

gezonde bounty ballen

Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een 2 euro munt. Leg ze op een stukje bakpapier en laat de ballen een uurtje opstijven in de koelkast.

Laat de chocolade au bain marie smelten of in de magnetron.

gezonde bounty ballen

Leg de bounty ballen op een vork en haal ze door de chocolade. Tik de vork iets af tegen de rand van je kom en laat ze uitharden op een stukje bakpapier.

Bewaar de bounty ballen in de koelkast zo lang als je ze kunt weerstaan.

gezonde bounty ballen

Dit recept is Voedselzandloper proof!

Single Melanzane
Amsterdam Coffee Festival
Bewaar
83 Comments
  • Brenda Roza

    14 mei 2016 at 20:08 Beantwoorden

    Weet je het aantal kcal per balletje?

  • Mieke Gerrits

    29 november 2015 at 17:04 Beantwoorden

    Bij gebrek aan dadels met abrikozen gedaan. Resultaat was ook heerlijk!

  • Marijke

    31 maart 2015 at 16:16 Beantwoorden

    Ze zijn heerlijk en makkelijk te maken. Mijn man vindt ze ook heerlijk.

  • Izaura

    17 maart 2015 at 11:40 Beantwoorden

    Bij mij op de sportschool zijn ze er helemaal fan van. Dus 1 keer in de zoveel tijd maak ik een grote lading en kunnen we lekker snacken na een uitgebreide training

  • Mara

    15 maart 2015 at 17:06 Beantwoorden

    Oeh wat zien deze er lekker uit! Sinds ik op kamers zit (alweer bijna een jaar) probeer ik al mijn snacks zelf te maken. Dit is een leuk en lekker nieuw receptje daarvoor, ga het zeker proberen!

  • Liesbeth

    11 maart 2015 at 12:58 Beantwoorden

    Ik heb de bounty ballen net gemaakt. Het was nogal brokkelig en plakte bijna niet die dadelpasta en de kokos. Heb er wat gesmolten kokosolie door gedaan. Ze liggen nu even in de koelkast en dan de chocola er nog over.\r\nHeb 4 grote medjool dadels en ong 70 Gr kokos gebruikt. Met 125 Gr kokos plakte het waarschijnlijk helemaal niet. Toch wat verkeerd gedaan?

  • Inge

    4 maart 2015 at 19:12 Beantwoorden

    wij hebben ze ook al een paar keer gemaakt! heerlijk! nou vroeg ik me af… kan je ze vooruit maken en in de diepvries bewaren? ik ben bijna uitgerekend en ik zie hier een lekkere muisjestraktatie in!

    • Pauline

      6 maart 2015 at 18:58 Beantwoorden

      Leuk idee! En dat kan heel goed. Succes met de laatste loodjes.

  • ina

    4 maart 2015 at 11:23 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nIk ben helemaal fan van je geworden en kijk ieder dag naar een ander recept om uit te proberen.\r\nOmdat ik nogal een zoetekauw ben, heb ik ’t weekend deze bounty choc bollen gemaakt. Heerlijk!!!!\r\nNog 1 te gaan, maar die bewaar ik voor m’n dochter.(als dat lukt)\r\n\r\nDaarom voor vandaag de choc banen cake(brood), het water loopt me al in de mond.\r\nBen benieuwd.

    • Pauline

      4 maart 2015 at 15:27 Beantwoorden

      Wat leuk om te horen, dank je! En veel bakplezier vandaag 🙂

  • Marjolein

    10 februari 2015 at 15:31 Beantwoorden

    Gemaakt! bij gebrek aan een chocoladereep in de voorraadkast (goh..) door de cacao gerold. Ook een succes. Volgende keer een keer de “echte” maken.\r\nNu zitten ze in een potje met een mooi lintje eromheen om cadeau te geven aan iemand die een hele dag in het ziekenhuis op wacht moet zitten morgen. Morele steun in een potje :). En een klein potje voor m’n man om mee te nemen naar z’n werk. \r\nEn dan zijn er nog drie over die niet in de potjes pasten (echt geprobeerd hoor…) en die zijn voor mij :D. Dank voor het recept!

  • catrien

    8 februari 2015 at 15:30 Beantwoorden

    Mijn ballen zijn moeilijk Rond te maken, zijn ze dan te droog of juist te nat? Bij het vormen vallen ze steeds uit elkaar.

    • Marjolein

      10 februari 2015 at 15:31 Beantwoorden

      Wat water erbij doen?

      • Marjolein

        10 februari 2015 at 15:32 Beantwoorden

        Want als ze uit elkaar vallen zijn ze waarschijnlijk te droog. Geraspte kokos plakt niet echt van zichzelf.

  • lianda

    20 januari 2015 at 14:47 Beantwoorden

    het water loopt me in de mond bij het lezen van het recept en de reacties.producten zijn bijgeschreven op het boodschappenlijstje.:) ze worden vanavond nog gemaakt hihi

  • joslin

    11 januari 2015 at 15:20 Beantwoorden

    Hallo, kan het ook zonder dadels gemaakt worden? vind deze namelijk echt niet lekker, of proef je er uiteindelijk niks van ?

    • Pauline

      11 januari 2015 at 16:09 Beantwoorden

      Je proeft het niet echt. Maar je kan ook agavesiroop of honing gebruiken als zoetmiddel.

  • Lydia

    26 november 2014 at 10:40 Beantwoorden

    Mmm.. Ik ben deze aan het maken. De balletjes staan nu in de koelkast.. Alleen de chocolade nog.. En ze kunnen alleen maar lekker zijn. Kokos en chocolade zijn echt m’n favoriet! \r\n\r\nBedankt voor het recept!

  • Ingeborg

    13 november 2014 at 20:44 Beantwoorden

    Misschien niet helemaal zandloperproof meer, maar ik heb de dadels een keertje in AMARETTO laten weken…………. Zo lekkerrrrr !!

  • Luc, Kontich

    29 oktober 2014 at 23:18 Beantwoorden

    Dit recept ga ik volgend weekend zeker eens uitproberen, waarschijnlijk met toevoeging van geroosterde sesamzaadjes.\r\nIk ga dit recept dan wel een andere naam geven, want in Vlaanderen worden ballen doorgaans met wat anders geassocieerd…

  • Kelly

    15 oktober 2014 at 10:14 Beantwoorden

    U spreekt hier over pure chocolade. Gaat het om gewone pure of vanaf 70%?

    • Luc, Kontich

      29 oktober 2014 at 23:15 Beantwoorden

      Maakt weinig uit, zou ik denken…

  • Tania

    3 oktober 2014 at 08:20 Beantwoorden

    Hallo Pauline! \r\nGebruik je voor dit recept kokosrasp of verse stukjes kokos? 🙂

    • Pauline

      3 oktober 2014 at 20:19 Beantwoorden

      Altijd rasp.

      • Bibi

        3 februari 2015 at 11:48 Beantwoorden

        Hi Pauline,\r\n\r\nWat een leuke Blog heb je. Vooral je eigen ervaringen met proeverijen enzo… Hahaha!! Leuk!\r\n\r\nEen ander vraagje; Ik ben niet zo dol (lees walg) op kokos, heb je een andere variatie?\r\n\r\nThx vast!\r\nBibi

  • Honnepon

    17 september 2014 at 12:24 Beantwoorden

    Ben ik blij dat mijn man niet van kokos houdt 😉

  • Evelien

    27 augustus 2014 at 20:51 Beantwoorden

    Heeerlijk!! Ook de kinderen vinden ze lekker! Recept gekregen van een kennisjes en ik ben helemaal weg van je recepten Pauline! Groetjes uit Curacao!

  • Marloesje

    24 augustus 2014 at 15:24 Beantwoorden

    Deze ga ik morgen op mijn vrije dag maken!

  • Kim

    13 augustus 2014 at 17:19 Beantwoorden

    Bedankt voor dit heerlijke recept :D! Hier thuis vinden we de bounty ballen lekkerder dan de echte Bounty’s! Al die toegevoegde suikers in Bounty’s zijn helemaal niet nodig. Mijn zus vraagt nu al wanneer ik ze nog een keer maak. Ik had alleen wel veel gesmolten chocolade over. 100 gram ipv 200 gram is misschien ook wel genoeg. Maar zo erg vonden ze dat hier thuis niet: terwijl de bounty ballen hard werden konden we chocolade fonduen ;).

    • Pauline

      13 augustus 2014 at 22:25 Beantwoorden

      Haha leuk om te horen. En je kunt het proberen met minder. Al is chocolade fondue natuurlijk ook heel fijn.

  • N.

    4 augustus 2014 at 16:39 Beantwoorden

    Klink erg lekker! Kan dit ook met normale ontpitte dadels?

    • Pauline

      5 augustus 2014 at 14:23 Beantwoorden

      Ja dat kan wel, alleen zijn die vaak net iets droger, voeg eventueel een klein scheutje water toe als het niet blijft plakken.

  • Ruth

    24 juli 2014 at 21:55 Beantwoorden

    Lekker! De Medjoel dadels hebben ze bij ons bij de notenhandel…

  • Sacha

    21 juni 2014 at 15:38 Beantwoorden

    Wauw, ze smaken nog beter dan ik had verwacht! Bedankt voor het recept!

  • Inge

    6 juni 2014 at 18:44 Beantwoorden

    Als je echt snel zin hebt in dit lekkers, kun je de dadels ook even koken in een klein beetje water. Met de staafmixer pureren etc…

  • Renata

    21 mei 2014 at 10:14 Beantwoorden

    Ik heb ze gevonden… De dadels. Maar zo groot vind ik ze niet. Hoeveel gram heb je met 4 dadels?

    • Pauline

      21 mei 2014 at 11:47 Beantwoorden

      Een dadel weegt ongeveer 22 gram, dus je hebt bijna 100 gram want ze nemen ook wat van het vocht op.

Plaats een reactie