griekse gehaktballetjes

Griekse gehaktballetjes met feta

Gehaktballetjes zijn altijd goed. Lekker op een boterham met mosterd, bij een stamppotje of als borrelhapje. Deze Griekse gehaktballetjes met feta zijn dé hit van ieder feestje. Helemaal als je de yoghurt knoflooksaus erbij maakt. Ze zijn heel makkelijk om te maken en door de toevoeging van feta, toch even anders dan je standaard bal. Probeer het zelf maar eens.

knoflooksaus
Griekse gehaktballetjes

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 12 st.

  • 300 gr rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr feta
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • 1 takje munt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe het gehakt in een kom en breng het flink op smaak met peper en zout en de oregano. Wees niet te zuinig met de specerijen. Hak de knoflook en de munt fijn en voeg dit bij het gehakt.

  2. Voeg het eitje toe en verkruimel de feta door het gehakt. Kneed voorzichtig door elkaar. Voeg paneermeel toe net zolang tot je een licht plakkerig mengsel heb.

  3. Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een 2 euro munt. Laat de Griekse gehaktballetjes een half uurtje opstijven in de koelkast.

  4. Neem een braadpan en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Serveer de Griekse gehaktballetje met knoflooksaus.

gehaktballetjes met feta
griekse gehaktballetjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in