griekse gehaktballetjes

Griekse gehaktballetjes met feta

Gehaktballetjes zijn altijd goed. Lekker op een boterham met mosterd, bij een stamppotje of als borrelhapje. Deze Griekse gehaktballetjes met feta zijn dé hit van ieder feestje. Helemaal als je de yoghurt knoflooksaus erbij maakt. Ze zijn heel makkelijk om te maken en door de toevoeging van feta, toch even anders dan je standaard bal. Probeer het zelf maar eens.

knoflooksaus
Griekse gehaktballetjes
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 12 st.

  • 300 gr rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr feta
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • 1 takje munt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

Zo maak je het

  1. Doe het gehakt in een kom en breng het flink op smaak met peper en zout en de oregano. Wees niet te zuinig met de specerijen. Hak de knoflook en de munt fijn en voeg dit bij het gehakt.

  2. Voeg het eitje toe en verkruimel de feta door het gehakt. Kneed voorzichtig door elkaar. Voeg paneermeel toe net zolang tot je een licht plakkerig mengsel heb.

  3. Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een 2 euro munt. Laat de Griekse gehaktballetjes een half uurtje opstijven in de koelkast.

  4. Neem een braadpan en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Serveer de Griekse gehaktballetje met knoflooksaus.

gehaktballetjes met feta
griekse gehaktballetjes

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (17 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Tapas recepten Gehakt Griekse recepten Notenvrije recepten Oud en nieuw Vaderdag Verjaardag Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in