chocolade bananenbrood

Chocolade bananenbrood

Gotta love bananenbrood. Waarom heb ik dit niet eerder bedacht? Dit chocolade bananabread is eigenlijk gewoon een simpele upgrade van mijn healthy bananabread dat ik al eerder met jullie deelde. Chocola maakt alles beter en door toevoeging van cacao krijg je een heerlijke zachte, zoete chocoladecake dat je prima als verantwoord tussendoortje kunt eten. Let wel op de keuze van je chocolade daar zit soms suiker in. Op zich is de hoeveelheid zo klein dat het mij niet zoveel uit maakt, maar wil je echt suikervrij eten, vervang dan de chocolate chips voor rauwe cacao. Al zijn die wel een stuk minder lekker.

Mijn timing voor dit bananenbrood was alleen iets minder handig. Ik maakt hem vlak voor mijn detox, waardoor ik maar een stukje heb kunnen proeven. Ach ik heb Maurits er in ieder geval heel blij mee gemaakt, die heeft dat hele ding opgegeten. Kan hem geen ongelijk geven.

chocolade bananabread

Ingrediënten voor 1 bananenbrood van 23 cm
3 rijpe bananen
4 eieren
150 gr amandelmeel
50 gr cacao
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocolade of rauwe cacao
50 gr gemengde noten
40 gr kokos
40 gr kokosolie
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Pureer de bananen glad met een staafmixer in een kom. Ik maakte het in de Magimix, maar dat kan ook met een andere machine natuurlijk.

Voeg één voor één de eieren toe en klop ze  door het beslag.

Spatel het amandelmeel, de cacao, het bakpoeder en het zout door het beslag.

Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.

Laat de kokosolie smelten in een pannetje en spatel dit met de kokos door het bananen beslag.

chocolade bananabread

Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm.

Bak het chocolade bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,

Laat het chocobrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.

Luchtdicht verpakt, of verpakt in alumiunum folie kan je het bananenbrood ongeveer 5 dagen bewaren.

chocolade bananabread

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Ask me anything #4
Video: I had a Taste of Amsterdam
Bewaar
117 Comments
  • Simone

    21 september 2016 at 21:51 Beantwoorden

    Mijn bananenbrood komt niet goed omhoog. Bakpoeder zit er gewoon in. Iemand tips?

    • Pauline

      22 september 2016 at 13:38 Beantwoorden

      Ligt het niet aan de grootte van je vorm. Een kleinere vorm zorgt voor een hoger bananabread. Dit rijst sowieso wat minder dan een cake van bijvoorbeeld tarwebloem.

  • Linda

    16 september 2016 at 09:47 Beantwoorden

    Kan ik de amandelmeel vervangen voor kastanjemeel?

    • Annika

      16 september 2016 at 09:53 Beantwoorden

      Daar heb ik zelf geen ervaring mee, maar je zou het kunnen proberen.

    • Pauline

      19 september 2016 at 13:42 Beantwoorden

      Ik heb daar zelf eigenlijk geen ervaring mee. Je kunt het proberen, lijkt mij dat het wel moet kunnen.

  • Van Cleuvenbergen Petra

    6 juni 2016 at 12:30 Beantwoorden

    Redelijk goed gelukt, alleen kwam hij niet uit de vorm. Ik zou hem graag zoeter willen. Wat kan ik er bij doen?

    • Pauline

      9 juni 2016 at 14:38 Beantwoorden

      Van alles. Honing, agavesiroop, kokosbloesemsuiker, dadenstroop, rijststroop, maple syrup of rietsuker. Net wat je in huis hebt.

  • Rian

    28 februari 2016 at 15:43 Beantwoorden

    Is goed te maken en smaakt ook goed. Niet erg zoet, maar dat is juist wel lekker. Het is niet gelukt om hem 5 dagen te bewaren.

  • Cynthia

    25 februari 2016 at 11:34 Beantwoorden

    Ik heb ‘m gisteren gemaakt, maar vind ”m vrij bitter. Misschien teveel kokos voor mijn smaak. Heb je nog tips hiervoor?

  • S.Visser

    19 oktober 2015 at 17:54 Beantwoorden

    Hij staat in de oven. Ik heb echter een paar raw dadels er door gemixt en een handvol raw rozijnen er doorheen gespateld + i.p.v. gemengde noten gewoon ongezouten walnoten erdoor gedaan. Wederom, maar weer bedankt voor het recept.

  • Jasmijn

    22 juli 2015 at 15:45 Beantwoorden

    Hoi Pauline, Na de Chocolade bananabread die echt heerlijk is, heb ik heb zonet een Bosvruchten bread met chocolade stukjes gemaakt, Ben benieuwd hoe hij smaakt! Je website vind ik geweldig, ga zo door !!

  • Michaela van Lith

    21 mei 2015 at 19:20 Beantwoorden

    Hij staat in de oven, maar vroeg me af of je hem ook in plakjes kunt invriezen? Manlief is niet zo gek op chocola en zoonlief niet op stukjes noot ;-), maar ik hou van beide :-p.

    • Saskia

      30 april 2016 at 19:30 Beantwoorden

      Jahoor, invriezen kan gewoon!

    • Sandra

      3 september 2016 at 14:17 Beantwoorden

      Ja dat kan prima. Doe ik altijd

  • Rian

    19 mei 2015 at 08:29 Beantwoorden

    Hoi Pauline, kun je aangeven hoeveel kcal er ongeveer in 1 plakje zitten? \r\nAlvast bedankt.

    • meike

      9 februari 2016 at 10:37 Beantwoorden

      Al antwoord gekregen? Ben ook erg benieuwd

      • Annika

        9 februari 2016 at 11:14 Beantwoorden

        Nee, dat weet ik niet. Niet heel veel denk ik.

        • Rian

          28 februari 2016 at 15:41 Beantwoorden

          Toevallig een naam genoot. Ik heb alle individuele onderdelen opgezocht en bij elkaar geteld naar gewicht dat er in de cake ging. Dat door het totale gewicht gedeeld en dan kom ik per 100 gr op deze waarde uit.\r\nKcal 309,73\r\nEiwit 9,99\r\nkoolhydraten 10,74\r\nwaarvan suiker 7,73\r\nvet 24,05\r\nwaarvan verz 8,41\r\nvoedingsvezel 5,47\r\nnatrium 0,41\r\nZelf haalde ik er zo’n 14 plakjes uit en weegt een plak zo’n 70 gr. Dus zou het rond de 215 – 220 Kcal per plak zijn. Ik vind vooral het aantal koolhydraten belangrijk.

  • Sharon

    12 april 2015 at 18:47 Beantwoorden

    Is het 50 gram cacao en 50 gram rauwe cacao?

  • Mijke

    7 april 2015 at 12:06 Beantwoorden

    Gisteravond gemaakt om deze week weer een verantwoorde snack te hebben. Een makkelijk recept met eindeloze variatie mogelijkheden! Bedankt weer voor de (basis)inspiratie. \r\nIk heb gewone boter gebruikt, cacao nibs en nog cranberries toegevoegd. Suiker/honing vind ik niet nodig.

  • lisa

    4 april 2015 at 15:43 Beantwoorden

    SUPER recept! \r\nHeb cacao nibs gebruikt ipv chocolade :)\r\nOok heb ik de noten door de cake weggelaten, er zitten al veel amandelen in het meel en dat vult al enorm vind ik ^^\r\n\r\nHeb er ook nog stukjes verse dadels erdoor gedaan <3

  • Anoeschka

    30 maart 2015 at 08:56 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nIn dit recept ge bruik je naast de cacao ook een ei en kokosolie extra tov het “normale” bananenbrood. Is dat vanwege de chocoladeversie?\r\n\r\nGr, Anoeschka

  • Sylvia

    21 maart 2015 at 15:12 Beantwoorden

    Ik wissel wel eens af met rauwe cacao en pure chocolade (kan volgens jou recept). Maar er moet nog 50gr cacao gebruikt worden, dat is dan gewone cacao?

  • Tatjana

    20 maart 2015 at 11:39 Beantwoorden

    Zojuist gemaakt! Smaakt heerlijk. Hier en daar en beetje droog, vooral aan de buitenkant en ik heb denk ik te weinig bak spray gebruikt in de vorm want hij zat helemaal vast

  • Annemiek

    20 maart 2015 at 08:52 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit….. Als je zegt ‘rauwe cacao’ zijn dat dan cacao nibs?

  • Lucinda

    19 maart 2015 at 09:38 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nIk ben echt groot fan en ik vind je kookboek echt geweldig, zo veel inspiratie en leuke en lekkere recepten.\r\nIk ga morgen deze cake maken, lekker en gezond, kan niet beter!\r\n\r\nGroetjes,\r\n\r\nLucinda

Plaats een reactie