Chocolate chipcake bakmix

Bananenbrood met chocola

Heb je wel eens bananenbrood met chocola gemaakt? Waarom hebben we dit niet eerder bedacht? Dit chocolade bananenbrood is eigenlijk gewoon een simpele upgrade van ons gezonde bananenbrood. Chocola maakt alles beter en door toevoeging van cacao krijg je een heerlijke zachte, zoete chocoladecake dat je prima als verantwoord tussendoortje kunt eten. Let wel op de keuze van je chocolade daar zit soms suiker in. Op zich is de hoeveelheid zo klein dat het ons niet zoveel uit maakt. Maar wil je echt suikervrij eten, vervang dan de chocolate chips voor rauwe cacao. Al zijn die wel een stuk minder lekker. Dit recept voor bananenbrood met chocola moet je echt een keer proberen.

Chocolate chipcake bakmix
ingredient banaan

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 bananenbrood (23cm)

  • 3 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 150 gr amandelmeel
  • 25 gr cacao
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gr pure chocolade
  • 50 gr gemengde noten
  • 40 gr kokos
  • 40 gr kokosolie
  • Snuf zout

Materialen

  • Cakeblik 23 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

  2. Pureer de bananen glad met een staafmixer in een kom.

  3. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze door het beslag.

  4. Spatel het amandelmeel, de cacao, het bakpoeder en het zout door het beslag.

  5. Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.

  6. Laat de kokosolie smelten in een pannetje en spatel dit met de kokos door het bananen beslag.

  7. Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm.

  8. Bak het chocolade bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.

  9. Laat het chocobrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.

  10. Luchtdicht verpakt, of verpakt in alumiunum folie kan je het bananenbrood ongeveer 5 dagen bewaren.

chocolade ganache cake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (38 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in