melanzane di parmigiana

Single Melanzane

Als je single bent, betekent dit natuurlijk niet dat je niet lekker voor jezelf kunt koken. Dit receptje voor single Melanzana di Parmigiana is budgetproof en ideaal voor een eenpersoons huishouden.

Toen ik nog alleen woonde, kookte ik altijd, tenzij ik buiten de deur at, want dat deed ik ook wel erg vaak. Ik maakte meestal een volledig recept voor 4 personen en daar at ik dan 2 of 3 keer van. Super handig vond ik dat, want dan had ik na mijn werk, altijd wat lekkers te eten. Melanzane di Parmigiana is zo’n recept waar je meteen een hele schaal vol van kunt maken en dit kun je gerust de volgende dag nog eens opwarmen. Maar stiekem is dit eenpersoons receptje veel leuker en is het ook nog sneller klaar ook.

Ingrediënten voor 1 – 2 personen | Budget €2,86
1 aubergine
1 tomaat
4 el tomaten passata (=saus)
1 bol mozzarella
30 gr Parmezaan
1 tl oregano
Peper en zout
Knoflookolie (= olijfolie + knoflook)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Was de aubergine en snijd hem doormidden.

Leg de aubergine helften in een ingevette ovenschaal en besprenkel ze met de knoflookolie en iets peper en zout.

Breng de passata op smaak met peper en zout en de oregano.

Verdeel de tomatenpassata over de aubergines.

Snijd de tomaten in dunne plakjes en verdeel deze over de aubergine.

melanzane di parmigiana

Snij de mozzarella in dunne plakjes en leg deze op de tomaat.

Garneer het met wat geraspte Parmezaan.

Bak de Melanzane di Parmigiana in ongeveer 30 tot 35 minuten af in een voorverwarmde oven.

Garneer eventueel met een paar blaadjes basilicum en serveer de single melanzane met een frisse salade.

melanzane di parmigiana

Dit recept is Voedselzandloper proof.

On a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. Excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Paulines Culi Nieuws #11
Healthy Bounty Ballen
Bewaar
30 Comments
  • Daisy

    24 oktober 2015 at 14:25 Beantwoorden

    Zou het ook lukken met courgette? Want aubergine lust ik niet

  • Susanna

    12 oktober 2015 at 18:10 Beantwoorden

    Bij het zoeken naar recepten voor melanzane kwam ik jouw recept tegen! Dit komt veel beter uit, omdat ik eigenlijk geen zin had om een megaportie te maken. De aubergines staan nu in de oven, ben benieuwd!

  • Evelyne

    23 maart 2015 at 17:12 Beantwoorden

    Ik heb een man die niet van aubergine en mozzarella (!) houdt dus super recept als ik een keer alleen ben. Ga ik zeker proberen.

  • Jody

    5 februari 2015 at 19:59 Beantwoorden

    Ik had vandaag alles in huis voor je ‘gewone’ melanzane. Toen vriendlief ineens niet mee at, was dit recept ideaal! Was heerlijk!

  • Suzanne

    5 februari 2015 at 19:09 Beantwoorden

    Het staat in de oven voor tijdens Wie is de Mol, heerlijk!!

  • Carmen

    18 januari 2015 at 11:38 Beantwoorden

    Oh wat heb ik hier zin in zeg!\r\nGisteren heb ik gesmuld van je boekweitwraps (water ipv melk was prima!) deze heb ik met gerookte zalm, geitenkaas en een groenten salsa gegeten. Vandaag worden het de aubergine.\r\nBedankt voor het delen van al dit lekkers, na een drukke werkdag ontspan ik helemaal van het koken van die heerlijke recepten.

  • MiriamH

    18 augustus 2014 at 14:43 Beantwoorden

    Klinkt heerlijk!!!! Zou je dit eventueel ook klaargemaakt kunnen invriezen en dan een andere keer laten ontdooien en nog even de oven in?

  • Marieke

    15 augustus 2014 at 17:06 Beantwoorden

    Super lekker recept.

  • Astrid

    7 augustus 2014 at 18:54 Beantwoorden

    Hij staat hier in de oven op dit moment, lijkt me erg lekker! Ik hou me sterk aanbevolen voor meer lekkere, gezonde (Voedselzandloper-proof), eenpersoons recepten!!!

  • Brenda

    14 mei 2014 at 12:45 Beantwoorden

    Heb t gisteren gemaakt. Maar de schil bleef erg hard en was daarom niet goed te eten. Heb ik iets verkeerd gedaan?

    • Pauline

      14 mei 2014 at 17:51 Beantwoorden

      De ene oven is de andere niet, wellicht moet die van jou een tandje hoger de volgende keer.

  • Brenda

    14 mei 2014 at 06:50 Beantwoorden

    Gisteren gemaakt, leek me erg lekker. Echter de schil van de aubergine was niet om doorheen te komen met t eten. Het was dus helaas geen succes. Heb ik iets verkeerd gedaan?

  • Renée

    9 mei 2014 at 17:36 Beantwoorden

    Ik heb er gisteren meteen een paar gemaakt, met gorgonzola i.p.v. mozzarella en parmezaan. Smaakte goed!

  • Els

    8 mei 2014 at 22:17 Beantwoorden

    Ah, wat een heerlijk recept! En wat stom dat ik hier zelf nog nooit op ben gekomen:P wilde zo graag al een keer dit maken voor mij en mijn huisgenoten, maar zij vinden aubergine niks.. Dit is de uitkomst omdat ik ook nog wel eens geregeld alleen eet, morgen gelijk proberen! Thanks:)

  • Eline

    8 mei 2014 at 15:03 Beantwoorden

    Het ziet er echt heel lekker uit!

  • kelly

    8 mei 2014 at 10:50 Beantwoorden

    Dit is zo lekker! Een vitamine pizza 🙂 Ik eet dit regelmatig, alleen voeg ik er ook altijd nog wat champignons aan toe! Zeker het proberen waard!

  • vivian

    7 mei 2014 at 20:17 Beantwoorden

    Oh maar dit lijkt me ook heerlijk als snelle lunch hoor. Ik ga dit van de week zeker een keer proberen te maken.

  • Ilse

    7 mei 2014 at 20:10 Beantwoorden

    Nice! ik ging vanavond alleen eten, en zag vanochtend dit recept. dus heb het maar gelijk vanavond gemaakt! super makkelijk en lekkerrrrrr 🙂 thanks!

  • Rachel

    7 mei 2014 at 17:19 Beantwoorden

    Snel en lekker! Just the way we like it!

  • Dita

    7 mei 2014 at 14:10 Beantwoorden

    Heerlijk zo te lezen en zien 🙂

  • Sarah

    7 mei 2014 at 11:40 Beantwoorden

    Ziet er weer lekker uit en leuk dat het on a budget is!

  • Fijn budget éénpersoonsrecept. En nog best culinair ook.\r\n\r\nIk kook altijd, ook al eet ik maar alleen. Dan maak ik juist iets speciaals klaar voor mezelf ;).

  • Julia

    7 mei 2014 at 09:46 Beantwoorden

    Dit ziet er heeerlijk uit! Ga ik zeker eens proberen xo

  • Sofieke

    7 mei 2014 at 09:19 Beantwoorden

    Gelijk m’n boodschappenlijstje aangevuld, hier heb ik echt zin in voor vanavond! Ik ben zo blij dat ik jouw blog ontdekt heb, heerlijke dingen komen er voorbij zeg! Ga zo door!

  • Manon

    7 mei 2014 at 09:05 Beantwoorden

    Als ik alleen moet eten staat er bijna altijd een blikje soep met een broodje op het menu haha. Ik kom nooit op 1 persoonsgerechtjes maar dit ziet er lekker uit 🙂

  • MySimplySpecial

    7 mei 2014 at 08:59 Beantwoorden

    Dat ziet er lekker uit! Voor 1 persoon koken kan soms nog best lastig zijn.

Plaats een reactie