gevulde zoete aardappel

On a budget: Gevulde zoete aardappel

Het is alweer even geleden dat ik mijn recept voor gevulde zoete aardappel met feta en tomaat met jullie deelde. Ik vertelde jullie toen al dat ik nog een ander receptje had bedacht en het is de hoogste tijd om deze met jullie te delen. Deze Mexicaanse versie vind ik misschien nog wel lekkerder dan de versie met feta. Door de kidneybonen vult deze gepofte aardappel ook erg goed.

Je kunt eventueel ook kip toevoegen zoals Sabine gedaan heeft. Zelf heb ik hem vega gehouden omdat dit ook beter in het budget van vandaag past. En ook omdat ik heel erg van vegetarisch eten houdt. Heb je niet voldoende aan 1 zoete aardappel, dan zou ik er een frisse tomatensalade bij maken.

gevulde zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen | Budget € 5,20
4 grote zoete aardappelen
100 gr kidneybonen
100 gr maïs
1 rode ui
3 tomaten
40 gr cheddar kaas
Zure room (optioneel)
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de zoete aardappelen grondig en prik er gaatjes in met een vork. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie en peper en zout.

Pof de aardappelen in ongeveer 45 minuten gaar. De aardappel is gaar, als je deze met 2 vorken makkelijk uit elkaar kunt trekken.

Maak in de tussentijd de vulling. Laat de maïs uitlekken en was de kidneybonen. Doe ze in een kommetje.

Pel en snipper de ui en snijd de tomaten in kleine stukjes. Meng dit met de bonen.

Breng de vulling op smaak met peper en zout en stop dit in de holtes van de aardappel.

Snij de cheddar in blokjes en verdeel dit over de gevulde zoete aardappel en zet hem nog 10 minuten terug in de oven.

Garneer de Mexicaanse aardappel met een el zure room.

gevulde zoete aardappel

Dit recept is m.u.v. de zure room Voedselzandloper proof!

On a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. Excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Birthday Angel Food Cake
Gegrilde Little Gem
Bewaar
49 Comments
  • Petra

    18 mei 2016 at 22:05 Beantwoorden

    Ik heb deze vanavond gemaakt en het was erg lekker! Volgende keer iets meer kruiden erbij om m net iets pittiger te maken, maar we hebben gesmuld vanavond!

  • L.

    9 maart 2016 at 15:34 Beantwoorden

    Echt verliefd op dit recept. Ga het aanstaande maandag maken voor mijn schoonouders, dus hoop dat zij het net zo lekker vinden :-).

  • Janita

    25 november 2015 at 19:38 Beantwoorden

    Het was heerlijk! Zelfs mijn vriend (normaal het liefst 2 stukken vlees) vond het echt heerlijk. Wel wat meer kruiden toegevoegd.

  • Kimberley

    5 april 2015 at 09:42 Beantwoorden

    Eerste recept van de app dat wij echt niet lekker vonden. Ach ja, smaken verschillen natuurlijk!

Plaats een reactie