shakshuka

Shakshuka

Dit recept voor Shakshuka verscheen eerder in mijn boek, het Voedselzandloper kookboek. Daar noem ik het eieren in een pannetje, klinkt een stuk minder ingewikkeld dan het Arabische Shakshuka en eigenlijk dekt het de lading wel. De eieren worden gepocheerd in een pittig groenten- en bonenmengsel op basis van tomatensaus.

In het Midden Oosten wordt dit als lunchgerecht geserveerd, maar ik zou het zelf liever als avondmaaltijd eten. Stukje brood erbij, liefst Pide en een frisse salade en binnen een handomdraai staat deze budgetmaaltijd op tafel. Want je begrijpt met enkel wat bonen, eieren en tomatensaus is dit geen dure.

Ingrediënten voor 2 – 4 personen | Budget €4,35
4 eieren
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
1 ui
2 teentjes knoflook
Halve rode peper
1 rode paprika
100 gr witte bonen
100 gr kidney bonen
1 tl komijn
1 tl oregano
Handvol peterselie
Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Snipper het uitje en hak de knoflook en de rode peper fijn. Fruit dit aan in een grote pan met wat olijfolie.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij deze in blokjes. Bak de paprika kort mee.

Voeg dan de tomaten blokjes toe.

Was de bonen en voeg deze bij de tomaten.

Breng de tomatensaus op smaak met de komijn, oregano en wat zeezout.

Maak 4 holtes in de saus en breek in elk gat een ei.

Laat de eieren in ongeveer 8 – 10 minuten zachtjes garen.

Hak de peterselie fijn en verdeel dit over het de eieren.

Serveer de shakshuka meteen.

shakshuka

Dit recept is Voedselzandloper proof.

On a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. Excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Bagels & Beans goes Voedselzandloper
Geroosterde aubergine bootjes met muntyoghurt
Bewaar
30 Comments
  • Tessa boonstra

    11 juli 2016 at 11:49 Beantwoorden

    Hoi, het ziet er heel lekker uit en hij staat bij mij voor vanavond op het menu. Ik heb wel een vraagje: op de verpakking van mn witte bonen staat dat ik het 8 uur moet laten weken en dan anderhalf uur moet laten koken. Moet ik dit doen of gewoon jouw recept volgen? Heb al vaker recepten van je gebruikt en ze zijn echt heerlijk!!

    • Pauline

      12 juli 2016 at 11:39 Beantwoorden

      Ik gebruik vaak bonen uit blik. Deze zijn al gekookt. Als je gedroogde bonen hebt moet je die inderdaad een nachtje laten weken en dan koken. Dus dat klopt wel.

  • Miranda

    3 december 2015 at 17:30 Beantwoorden

    Hij staat vanavond op het menu… Ruikt alleen al heerlijk. Bij gebrek aan peterselie heb ik koriander gebruikt ?

  • Gerard

    30 augustus 2015 at 19:41 Beantwoorden

    De bonen zijn voorgekookt?

  • Kirsten

    19 februari 2015 at 08:05 Beantwoorden

    Wat een superlekker recept! En lekker makkelijk en snel klaar 🙂 Ik heb hem vorige week voor het werst gemaakt en gisteren meteen maar weer.. Hier thuis wordt het ook enorm gewaardeerd 🙂

  • linda

    28 november 2014 at 12:17 Beantwoorden

    Vraagje, \r\n\r\nLaat je het gas aan die 10 minuten dat de eitjes “koken “?

  • Marloes

    31 augustus 2014 at 17:52 Beantwoorden

    Ik heb het net gemaakt erg lekker. Ik ga het zeker vaker maken.

  • Marja

    28 juli 2014 at 18:24 Beantwoorden

    Makkelijk en lekker recept. Fijn als je een keer snel iets op tafel wilt zetten, want deze ingrediënten heb ik altijd wel in huis,

  • Miranda

    13 juli 2014 at 19:22 Beantwoorden

    Net klaargemaakt wat een makkelijk en vooral lekker gerecht, dit gaat vaker op tafel komen.

  • Michelle

    24 mei 2014 at 21:30 Beantwoorden

    Ik vind je net via Iris (ikbenirisniet) en oh, wat een tof recept! Deze sla ik op en ga ik snel eens maken :).

  • Claudia

    2 mei 2014 at 19:15 Beantwoorden

    Ik kwam dit recept toevallig tegen op Pinterest (de foto) en heb het gemaakt van wat restjes. Geen paprika, wel mais en champignons. Erg lekker en een makkelijke maaltijd voor een avondje alleen eten. Heerlijk en heel veel beter dan een diepvriespizza waar ik nog wel eens naar grijp als ik alleen eet.

  • Ann

    29 april 2014 at 23:51 Beantwoorden

    Dit wordt zeker een topper bij ons aantafel.. Dit weekend eens uitproberen 🙂

  • Jefavorietepaul

    29 april 2014 at 20:23 Beantwoorden

    Ook lekker om de kliekjes chili con carne of bolognesesaus van de avond ervoor op deze manier weg te werken. Beetje extra pit en eitjes toevoegen et voila!

  • Carina

    23 april 2014 at 21:23 Beantwoorden

    Vooral als je voor jezelf moet koken is dit een heel handig receptje. Alles door twee delen en dan in de pan gooien. Tadaa klaar is je lekker vullende maaltje en nog gezond ook!

  • Judith

    15 april 2014 at 12:15 Beantwoorden

    Oh, deze heb ik eens geprobeerd uit je boek en was meteen de lieveling van de familie! Ik maak het -bijna- wekelijks, zo lekker!

  • Tessa

    11 april 2014 at 14:57 Beantwoorden

    Lekker! Snel eens maken, als de kat van huis is want die lust geen eieren 😉

  • Maura - YLT

    9 april 2014 at 21:36 Beantwoorden

    Dit is zoooo lekker he! Leuk ook om te zien hoe iedereen ‘m toch weer anders maakt 🙂 klinkt heerlijk!

  • coco

    9 april 2014 at 20:48 Beantwoorden

    Die staat in je kookboek maak ik bijna wekelijks goedkoop makkelijk en lekker! toppie Die chilli trouwens ook toppie

  • MySimplySpecial

    9 april 2014 at 17:22 Beantwoorden

    Dit recept wil ik zeker nog een keer proberen!

  • Sophie

    9 april 2014 at 13:32 Beantwoorden

    Lijkt me lekker! Blijven de eieren erg zacht?

  • Stella

    9 april 2014 at 12:35 Beantwoorden

    Ohh lekker en zo goed te maken, yumm!

  • Eva

    9 april 2014 at 12:32 Beantwoorden

    Ik heb hier nog nooit van gehoord, maar het ziet er super lekker uit!

  • Laura

    9 april 2014 at 11:38 Beantwoorden

    Jaa, ik zag dit recept al in je boek! Wil het zo graag een keertje uitproberen 🙂 Heb al heel wat recepten gemaakt en met succes. Allemaal heerlijk

  • Nina

    9 april 2014 at 11:17 Beantwoorden

    Ik zag het recept ook al in mijn kookboek van Ottolenghi, lijkt me erg lekker,

  • Susanne

    9 april 2014 at 08:58 Beantwoorden

    Klinkt echt heerlijk! Is zeker een recept dat ik ga maken. Ik ben gek op tomatensaus, eieren én kidneybonen. En fijn: het is erg makkelijk!

  • De smaak van Cécile

    9 april 2014 at 08:38 Beantwoorden

    Grappig, heb hem toevallig ook net gemaakt van Ottolenghi. Jouw versie is ook heerlijk!

Plaats een reactie