Makkelijke Maaltijd: Spinazie risotto met blauwe kaas

Hebben jullie lekker genoten tijdens de paasdagen? Ik heb er volop van genoten in mijn nieuwe huisje. Lekker uitgebreid brunchen en gezelligheid met la familia. Maar nu is het weer een gewone week en moet er weer gewoon gewerkt worden. Ik moet er volop tegenaan, want door alle verhuisperikelen loop ik een beetje achter met alle blogs en ik wil natuurlijk wel mijn favo recepten met jullie delen.

Dit recept voor spinazie risotto met blauwe kaas is in ieder geval super lekker en nog makkelijk ook. Ik heb ontdekt dat ik Gorgonzola de lekkerste blauwe kaas vind. Ik ben er niet heel erg dol op, maar een klein beetje in een warm gerecht vind ik wel lekker. Gorgonzola is nog vrij mild en vind ik veel lekkerder dan Roquefort. Houd je nu helemaal niet van blauwe kaas dan zou je deze risotto ook met feta of geitenkaas kunnen maken.

Ingrediënten voor 4 personen
450 gr spinazie
1 ui
1 teentje knoflook
300 gr risottorijst
2 dl witte wijn
50 gr Gorgonzola
30 gr Parmezaan
1 liter (kippen)bouillon
Peper en zeezout
Olijfolie

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Fruit dit op een laag vuur aan in een beetje olijfolie totdat de ui glazig ziet.

Zet het vuur iets hoger en voeg de risottorijst toe.  Roer het geheel 2 minuten door elkaar totdat de korrels glazig zijn. Blus het mengsel af met de witte wijn en blijf roeren totdat alle vocht opgenomen is.

Schep een soeplepel bouillon bij de rijst, blijf roeren en wacht tot het vocht opgenomen is. Herhaal deze stap, totdat alle bouillon opgenomen is.

Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe, het slinkt heel snel door de warmte van de risotto.

Voeg de Parmezaan toe en breng de spinazie risotto op smaak met peper en zout.

De risotto is klaar als deze beetgaar en smeuiig is. De risotto moet vloeibaar zijn en “lopen” op de lepel.

Voeg op het laatst de Gorgonzola toe en maak de spinazie risotto eventueel af met een klontje roomboter.

spinazie risotto

Hartige scones met kaas
Review Rutger Bakt
Bewaar
11 Comments
  • Anna

    5 februari 2017 at 19:54 Beantwoorden

    Vanavond deze risotto gemaakt, super lekker! Helaas had ik geen verse spinazie (alle schappen in de supermarkt leeg ivm het weer in Spanje…) maar spinazie uit de diepvries werkte gelukkig ook 🙂

  • Kimberley

    5 april 2015 at 09:44 Beantwoorden

    Superlekker, maar wel erg veel werk! Dat roeren om de spinazie erdoor te krijgen is vrij zwaar.

  • Hetty

    24 april 2014 at 10:24 Beantwoorden

    Was heerlijk, volgende keer doe ik er wel veel meer spinazie in. Misschien wel dubbele hoeveelheid.

  • RoosRCPTN

    23 april 2014 at 21:44 Beantwoorden

    Wat toevallig, ik bedacht me vanmiddag nog dat ik van de week risotto met spinazie wilde maken omdat ik dit nog in huis heb. Spinazie en blauwe kaas blijft een super combinatie!

  • Dita

    23 april 2014 at 13:47 Beantwoorden

    oeh lekker! zelf hou ik niet van blauwe kaas maar mn vriend wel dus wie weet maak ik het een keer voor hem.

  • Mariska

    23 april 2014 at 10:40 Beantwoorden

    Jammer dat mijn vriend risotto niet lekker vindt, anders zou ik dit vanavond nog maken! Binnenkort maar eens doen als ik alleen eet, ik vind namelijk alles wat in dit recept zit lekker!

  • Marloes

    23 april 2014 at 09:25 Beantwoorden

    Jammie!\r\nKan ik de risotto ook zonder wijn maken? \r\n\r\nBedankt voor jouw reactie en heeeerlijke recepten\r\n\r\nGroet,\r\nMarloes

  • anita

    23 april 2014 at 09:04 Beantwoorden

    Mijn vriend en ik eten heel vaak spinazie met rijst en dan kip erbij. Verder zonder iets erbij. Vanwege de sport is dit een ideale maaltijd\r\nxoxo

  • Manon

    23 april 2014 at 08:49 Beantwoorden

    Oh lekker! Ik ga deze week ook een keer risotto eten 🙂

  • MySimplySpecial

    23 april 2014 at 08:16 Beantwoorden

    Lekker! Al zou ik wel voor de geitenkaasvariant gaan.

Plaats een reactie