rabarbercompôte

Hangop met rabarbercompôte

En een leuke Koningsdag gehad? Na zo’n dag vol wijntjes en hapjes kun je vast wel weer wat gezonds gebruiken. Ik ben opgegroeid met rabarber, wij hadden het altijd in de tuin en mijn vader maakte er meestal compôte van. Als kind smulde ik er al van. Het duurt nog even voordat mijn moestuintje klaar is, maar één ding is zeker er komt ook rabarber in. Van deze vrolijke stengels maakte ik rabarbercompôte met zomerfruit, de toevoeging van fruit maakt het nog lekkerder.

Ik serveerde de compote tijdens de paasbrunch in glaasjes op een beetje hangop. Ik heb dit ideetje een keer gezien bij Hééérlijk en vond het er zo gezellig uit zien. Hangop kun je heel gemakkelijk zelf maken, maar je kunt het ook kant en klaar kopen. Het is eigenlijk niets meer dan volle yoghurt dat je een nachtje laat hangen in een kaasdoek. Een deel van het vocht verdwijnt waardoor een lekkere romige dikke yoghurt overblijft. Eventueel kun je dit nog op smaak brengen met een stokje vanille, wat suiker of slagroom, maar ik heb het zo puur gelaten omdat er al genoeg smaak in de rabarbercompôte zit.

Ingrediënten voor 6 – 8 personen
500 ml hangop
1 bos rabarber
1 kaneelstokje
250 gr zomerfruit uit de diepvries
2 of 3 el (kokosbloesem)suiker

Zo maak je het
Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm. Was ze grondig en stop ze in een pan.

Voeg een klein scheutje water toe en het kaneelstokje.

rabarbercompôte

Voeg de suiker toe en laat de rabarbercompôte ongeveer 15 tot 20 minuten stoven op een laag vuur.

Voeg nu het doosje bevroren fruit toe en laat de compôte nogmaals een kwartiertje stoven.

Verdeel de hangop over de glaasjes en verdeel de rabarbercompôte eroverheen

rabarbercompôte

PS Je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt.

Noteer in je agenda!
Fijne Kingsday allemaal!
Bewaar
17 Comments
  • Suuz

    5 mei 2014 at 15:11 Beantwoorden

    Deze ga ik zometeen maken!! Hoelang is de compote houdbaar in de koelkast???\r\nAlvast bedankt!

    • Pauline

      5 mei 2014 at 15:41 Beantwoorden

      Wel een aantal dagen.

      • Suuz

        5 mei 2014 at 15:50 Beantwoorden

        super bedankt voor de snelle reactie!! de rabarber gaat nu op het vuur 🙂 vers uit de tuin van mijn oma!

  • Nanda

    2 mei 2014 at 09:29 Beantwoorden

    Heerlijk !!\r\nWat een heerlijke recepten staan hier allemaal.\r\nDit was de eerste maar er gaan er zeker nog vele volgen.\r\nDankjewel.

  • Sabine

    2 mei 2014 at 06:48 Beantwoorden

    Nou Pauline, ik heb gisteravond de rabarbercompote gemaakt en zit er nu van te smullen in mijn bakje overnight oats! Met als extra topping verse aardbeien, gepofte quinoa, walnoten en choco incabessen. Heer-lijk, dank voor het delen. Wist niet dat het zo simpel kon zijn;-) Nu op zoek naar meer rabarberreceptjes…..

    • Pauline

      2 mei 2014 at 13:12 Beantwoorden

      Rabarber is zo lekker, ik ga het binnenkort in mijn eigen tuin zetten.

  • aniek

    30 april 2014 at 16:29 Beantwoorden

    Kan niet wachten tot de rabarber in de tuin weer klaar is! 🙂

  • Marleen

    28 april 2014 at 16:45 Beantwoorden

    Klaar…..verrukkelijk Thanks!!

  • Sabine

    28 april 2014 at 07:37 Beantwoorden

    Heb eigenlijk nog nooit zelf rabarber klaargemaakt, omdat ik nooit zo goed weet hoe en wat ik moet doen. Terwijl het zo lekker is. Dit receptje ziet er simpel uit, dus mooi om mee te beginnen;-)

  • MySimplySpecial

    27 april 2014 at 11:14 Beantwoorden

    Ik ben gek op rabarber compote! Goed idee om er fruit door te doen, ga ik zeker een keer proberen.

  • Barbara

    27 april 2014 at 10:40 Beantwoorden

    Lekker fris, dank je voor het delen.

  • Dita

    27 april 2014 at 09:22 Beantwoorden

    Mmmhh heerlijk, heb net zoiets gemaakt deze week!

  • Chantal

    27 april 2014 at 08:34 Beantwoorden

    Lekker!\r\nWij hebben net rabarber gehaald en nu het buiten toch regent gaan we vanmiddag lekker rabarber compote maken!

  • Nanda

    27 april 2014 at 08:34 Beantwoorden

    Ik krijg binnenkort een hele lading rabarber uit de tuin van een vriendin, dus rabarber recepten zijn welkom haha. Dit lijkt me heel lekker 🙂

  • Natasja

    27 april 2014 at 08:32 Beantwoorden

    Wat ziet dit er heerlijk uit, en wat een goed idee om er zomerfruit aan toe te voegen, dat ga ik volgende keer ook eens proberen!

Plaats een reactie