pizzabrood

Easy Peasy Pizzabrood

Yes! het is bijna weekend. Eten jullie in de weekenden ook altijd simpeler, makkelijker en misschien ook wel een tikje ongezonder? I confess, ik wel en dit snelle pizzabrood past daar perfect bij. Het idee is heel simpel, je neemt een afbakstokbrood of een ciabatta zoals ik gedaan heb en daar maak je in een handomdraai snelle pizzabroodjes van. Je kunt ook kleine broodjes gebruiken, het is net wat je in huis hebt of zelf prettig vindt.

Je kunt er opgooien wat je zelf lekker vindt. Ik heb het deze keer vrij basic gehouden met wat tomaat, mozzarella en basilicum. Met Parmaham of salami lijkt mij ook erg lekker. Een lekkere kom soep erbij en je kunt aan tafel. Dat wordt smullen!

Ingrediënten voor 2 – 4 personen
1 afbak ciabatta
6 el tomaten passata (tomatensaus)
4 trostomaten
1 bol buffelmozzarella
1 tl oregano
Basilicum
Peper en zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Breng de tomatensaus op smaak met de oregano en wat peper en zout.

pizzabrood

Snijd de ciabatta in de lengte doormidden. Bestrijk iedere helft met de passata.

Snij de trostomaten in plakjes en verdeel deze over de ciabatta.

Scheur de mozzarella in stukken en leg deze op het brood.

pizzabrood

Bak het pizzabrood in ongeveer 8 minuten goudbruin, totdat de mozzarella gesmolten is.

Garneer het pizzabrood met de verse basilicum en serveer het meteen.

pizzabrood

Hotspot Anne & Max Haarlem
Bagels & Beans goes Voedselzandloper
Bewaar
20 Comments
  • miets wiekken

    9 november 2014 at 09:03 Beantwoorden

    Tomatenpasata kun je makkelijk in kleine bakjes invriezen.

  • miets wiekken

    9 november 2014 at 09:01 Beantwoorden

    Tomatenpasata kun je makkelijk invriezen in kleine bakjes.

  • Eline

    15 mei 2014 at 14:25 Beantwoorden

    Zou je in plaats van tomaten passata ook tomatenpuree kunnen gebruiken? Bij ons in de supermarkt verkopen ze alleen maar hele grote flessen tomaten passata en ik vind het zo zonde om de rest weg te gooien..

    • Pauline

      16 mei 2014 at 11:10 Beantwoorden

      Nee dat is te geconcentreerd en niet lekker. Zou zonde zijn van dit lekkere broodje.

  • Anoeska

    14 april 2014 at 08:33 Beantwoorden

    Oh wauw, dat ziet er super lekker uit. Dat ga ik een keer proberen!

  • Petra

    12 april 2014 at 15:12 Beantwoorden

    Hmmm, wat heerlijk, lekker snel en makkelijk te maken…

  • Mieke

    12 april 2014 at 11:14 Beantwoorden

    Ook heerlijk met een bodem van Turks brood!

  • Remy | BakingBeautyNL

    11 april 2014 at 16:37 Beantwoorden

    Dit gaat er altijd wel in !!! Heerlijk en makkelijk…\r\nEet smakelijk 🙂

  • Tessa

    11 april 2014 at 15:20 Beantwoorden

    Oeh ziet er lekker uit! Eerst hield ik niet van pizza, maar toen kreeg ik een vriendje die pizzabezorger was en toen heb ik het na jaren weer gegeten, heerlijk <3

  • Mariska

    11 april 2014 at 15:15 Beantwoorden

    Ja, dit maak ik ook heel vaak! Zo lekker en gemakkelijk. Een tortilla gebruiken als bodem vind ik ook heel lekker!

  • Cindy

    11 april 2014 at 13:58 Beantwoorden

    Ideaal dit, dat ik er zelf nooit op ben gekomen!

  • Dita

    11 april 2014 at 13:18 Beantwoorden

    Dit maak ik ook regelmatig, heerlijk

  • Wap Broes

    11 april 2014 at 13:14 Beantwoorden

    Dit is ook super lekker als je het net naanbrood maakt! Lekker met gerookte kip en paprika 🙂

  • MySimplySpecial

    11 april 2014 at 10:51 Beantwoorden

    Ja dit maak ik ook wel eens. Lekker!

  • Laura

    11 april 2014 at 09:50 Beantwoorden

    Ohh, precies dit at ik afgelopen zomer in Frankrijk op een terrasje! 🙂 Heeeeeerlijk.

  • Jaimy en Laura

    11 april 2014 at 09:03 Beantwoorden

    Handig recept!! Ik ga het onthouden!

  • Susanne

    11 april 2014 at 08:49 Beantwoorden

    Zeker herkenbaar! Alleen hier was (en is) het dan zaterdag en zondag. Deze maak ik dan inderdaad weleens! En zo ongezond valt wel mee, beter dan een diepvriespizza toch?!

  • Manon

    11 april 2014 at 08:38 Beantwoorden

    Haha wat grappig! Dit staat vanavond ook bij ons op het menu. Wij eten dit best wel vaak of ik eet het als lunch, kan ook. Zo lekker, ik ben dol op pizza!

  • Miranda

    11 april 2014 at 08:32 Beantwoorden

    Dat ziet er echt superlekker uit!

Plaats een reactie