carpaccio van rosbief

Carpaccio van Rosbief met Truffelmayonaise

Soms bedenk je een recept om een ingrediënt heen. Dat had ik met de truffelmayonaise van Jean Baton die ik onlangs in de Food we love box ontving. Die mayonaise is zo ontzettend lekker en ik begrijp wel dat het een guilty pleasure is van Culy’s Monique.

Ik gebruikte hem om mijn carpaccio van rosbief nog lekkerder te maken. Officieel wordt carpaccio gemaakt van rauw vlees, dat is bij rosbief anders. Dit is namelijk wel aangebraden, je kunt hem zo rosé braden als je zelf wilt. Ik heb deze rosbief wel zelf aangebraden en verder gegaard in de oven tot een kerntemperatuur van 57 graden. Je kunt ook rosbief bij je slager halen en daar ben ik in dit recept van uitgegaan, want ik kan me zo voorstellen dat je nu niet de tijd hebt om een heel stuk rund te bereiden.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr rosbief
4 el Truffelmayonaise
2 el water
40 gr pijnboompitten
Handje zongedroogde tomaatjes
50 gr rucola
Parmezaan
Olijfolie

Zo maak je het
Verdeel de plakjes rosbief over het bord.

Maak de sla aan iets met iet olijfolie en verdeel dit in het midden van de rosbief.

Snijd een paar zongedroogde tomaatjes in stukjes en verdeel deze over het bord.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en verdeel ze over de carpaccio.

Maak de truffelmayonaise aan met het water, hierdoor wordt het iets vloeibaarder en kan je het beter over de carpaccio dresseren.

Dresseer de truffelmayonaise over de carpaccio.

Garneer de carpaccio van rosbief met wat Parmezaan.

carpaccio van rosbief

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.