pannenkoekmuffins

Pannenkoekmuffins

Toen ik een tijdje geleden mijn recepten-to-write lijstje op Instagram plaatste, waren jullie vooral heel nieuwsgierig naar de pannenkoekmuffins. Eigenlijk zijn het gewoon pannenkoeken gemaakt in een muffinvorm in de oven. Ik ben echt dol op pannenkoeken, ik eet ze koud en warm, als ontbijt, als lunch en als avondeten. Nu heb ik niet altijd zin om een hele stapel te bakken, dus ik experimenteerde wat met pannenkoeken in een muffinvorm.

En dit pakte goed uit. Het enige nadeel is dat de pannenkoeken een beetje aan het papiertje blijven plakken, je kunt dus het beste siliconen vormpjes gebruiken. Op deze manier kan je de pannenkoeken ook makkelijk meenemen als tussendoortje en is het extra leuk om ze uit te delen. De smaak is echt hetzelfde als een pannenkoek, alleen dan een hele dikke. En daar ben ik juist zo dol op.

dutch baby

Ingrediënten voor 8 st
100 gr bloem
1 el bakpoeder
1 ei
250 ml melk
1 appel
Snuf zout
Snuf Kaneel
Scheutje zonnebloemolie

Materialen
Muffinvorm
Muffinvormpjes, liefst siliconen.

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Doe de bloem in een kom en voeg het zout toe.

Voeg het ei toe en daarna beetje voor beetje de melk en een scheutje zonnebloemolie. Klop het beslag tot een gladde massa, net zoals een gewoon pannenkoekenbeslag.

Voeg op het laatst het bakpoeder toe en meng het geheel door elkaar.

Snij de appel in stukjes en bestuif deze met wat kaneel.

DSC_0014

Leg de muffinpapiertjes in de muffinvorm. Giet het beslag in de vorm en verdeel de stukjes appel over de 8 vormpjes.

Bak de pannenkoekmuffins in ongeveer 25 -30 minuten af in de voorverwarmde oven.

Serveer de muffins met poedersuiker.

pannenkoekmuffins

Video: Rachel Khoo Boeklancering
My life in Pictures Februari
Bewaar
62 Comments
  • laura

    4 oktober 2015 at 10:15 Beantwoorden

    Ik heb deze gemaakt met peer, heel lekker! Helft siliconevormpjes/helft papiervormpjes gebruikt, de silicone zijn gelukt, de papieren helemaal niet. Ze zijn uitgelopen en ik krijg ze niet uit de vormpjes. Misschien doe ik volgende keer nog rozijntjes bij.

  • Sietske

    31 augustus 2015 at 10:49 Beantwoorden

    Ik zag afgelopen week eetbare vormpjes. Zou dat lekker zijn in combinatie met de pannenkoekmuffin?

  • Joos

    16 juni 2015 at 21:51 Beantwoorden

    Klopt het écht, een éétlepel bakpoeder op 100 gram bloem? Het beslag smaakt echt vreselijk zout… 🙁

    • Pauline

      17 juni 2015 at 20:26 Beantwoorden

      Van bakpoeder wordt je beslag echt niet zout. Heb je per ongeluk baking soda gebruikt?

  • Nic

    8 mei 2015 at 17:11 Beantwoorden

    ze zijn bij bij ingezakt en nog lang niet gaar. Ze zagen er zo lekker uit ?

  • sarai

    4 mei 2015 at 09:07 Beantwoorden

    Kan ik ook amandel meel gebruiken?\r\n\r\nGroetjes!!

    • Emmy Lunenburg

      24 september 2015 at 21:46 Beantwoorden

      Kun je deze muffins ook met boekweit beslag maken?

  • Cynthia

    18 februari 2015 at 12:54 Beantwoorden

    Hoe lang kan je de muffins bewaren en kan je ze ook invriezen?

  • Charlotte

    6 februari 2015 at 19:23 Beantwoorden

    Meteen de eerste keer goed gelukt! Ik heb een siliconen vorm gebruikt en dit ging prima. De kaneel heb ik meteen door het beslag gedaan ipv eerst op de appeltjes. Volgende keer misschien ook wat rozijnen erdoor 🙂 Erg leuk recept

  • Tir

    12 januari 2015 at 23:13 Beantwoorden

    Werden bij mij ook niet gaar, een uur in de ove, op 200graden?!

  • Brenda Zwart

    13 december 2014 at 23:34 Beantwoorden

    o help! Ik weet niet wat er verkeerd gaat maar ik krijg de pannenkoekmuffins niet gaar….. en klopt het dat er zoveel bakpoeder in gaat op zn klein beetje bloem?

    • Pauline

      14 december 2014 at 11:37 Beantwoorden

      Yes, en gewoon langer in de oven laten. Even afdekken met aluminium folie, dan komt het vast goed.

  • anouschka

    30 oktober 2014 at 17:13 Beantwoorden

    Wat een leuk idee! Toevallig eet ik vanavond pannenkoeken. Kan ik gelijk een paar muffin pannenkoeken bakken 🙂 ik ben benieuwd!

  • Wendy

    16 mei 2014 at 20:21 Beantwoorden

    Mss toch te veel bakpoeder… Een theelepel kan nog al eens verschillen

  • Wendy

    15 mei 2014 at 21:35 Beantwoorden

    Hallo Pauline,\r\n\r\nNet de muffins gemaakt. Ze plakken idd aan het papier maar zijn wel met een vorkje uit te eten. Klopt het dat ze vanbinnen een beetje aan de holle kant zijn.

    • Pauline

      16 mei 2014 at 11:06 Beantwoorden

      Haha nee, bijzonder! Geen idee hoe dat kan eigenlijk.

  • Kim

    10 mei 2014 at 14:09 Beantwoorden

    Heeft iemand ze al eens hartig gemaakt ? Ik ga straks soort zomerse frittate pannenkoek muffins proberen met groene asperges, dperwten en geraspte courgette. Ik doe er ook een beetje geraspte kaas door. Zou kokosmeld lekker zijn? Of rijstemelk?

    • Pauline

      10 mei 2014 at 23:14 Beantwoorden

      Dat klinkt heerlijk! Ik zou geen rijstemelk gebruiken, dat is heel zoet.

  • Caroline

    6 mei 2014 at 13:08 Beantwoorden

    Hoi Marjon, Wat heel handig is, zijn de silliconen bakvormpjes van de action. Daar blijven de muffins niet in plakken. Misschien moet je de de oven iets minder heet zetten en dan iets langzamer laten garen. Succes.

  • Marjon

    2 mei 2014 at 12:04 Beantwoorden

    Dat iedereen het een leuk idee vindt en zeker een keer gaat proberen kan ik niets mee. Graag resultaten uitwisselen en tips delen lijkt mij veel interessanter. \r\nUiteraard heb ik de muffins gebakken. In papiertjes van die dr. Oetker himself, maar ook deze bleven plakken. Ook was de binnenkant niet gaar genoeg terwijl de buitenkant donker bruin kleurde. \r\nGraag advies. ? Thnks.

  • Irma

    19 april 2014 at 13:44 Beantwoorden

    Die ga ik maken voor mijn kleinkinderen. wat een leuk idee. Dank je

  • Ce

    17 april 2014 at 22:25 Beantwoorden

    Top!!\r\nHet werkt zelfs met glutenvrij boekweitmeel, bakpoeder, een scheutje olie, water, zout en honing. Lekker!\r\nMorgen ga ik het nog eens proberen, dan met wat noten en fruit.

Plaats een reactie