noedels met zalm

Noedels met zalm

Ik heb weer een lekkere easy peasy maaltijd voor jullie. Noedels met zalm en spinazie, het lijkt misschien veel werk, maar dat valt reuze mee. Dit recept is namelijk heel snel klaar. Ik heb er lekker veel verschillende groentes in gestopt, maar je kunt het jezelf nog makkelijker maken door een zak wokgroente te kopen. Dan heb je meteen een mengeling van lekkere groentes en dat bespaart je tijd.

Ik heb trouwens niks tegen zakken voorgesneden groente.s Je zou denken dat ik als foodblogger alles vers koop en dat doe ik zelf ook voornamelijk, maar af en toe een zak voorgesneden groente is best wel handig. Dus ook deze foodie maakt daar wel eens gebruik van. Maar voor dit recept heb ik alles los gekocht, dus daarom geef ik je het volledige recept.

noedels met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr noedels
2 flinke moten zalm
1 teen knoflook
1 rode paprika
75 gr kastanje champignons
50 gr peultjes
200 gr spinazie
Handje cashewnoten
Sojasaus
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Maak een marinade van een flinke scheut sojasaus en wat olijfolie en breng deze op smaak met peper en zout. Leg de zalm in de marinade en het laat het hem liefst zo lang mogelijk marineren. (Dit kan de avond vantevoren al klaargezet worden)

Kook de noedels zoals op de verpakking vermeld staat. Meestal zijn ze na 3 minuten koken wel gaar.

Laat in de tussentijd een grillpan goed heet worden. Grill de gemarineerde zalm aan weerszijden goudbruin. Ik hou ongeveer 3 minuten per kant aan. Trek de zalm vervolgens uit elkaar met een vork.

Zet een grote wokpan op middelhoog vuur en verhit hier wat olijfolie in.

Hak de knoflook fijn, snijd de paprika in stukjes en boen de champignons schoon en snijd deze in plakjes.

Fruit de knoflook aan en voeg de paprika, de peultjes en de champignons toe.

Voeg vervolgens de spinazie toe en bak dit mee. Breng de groentes op smaak met een scheutje sojasaus en wat peper en zout.

Voeg de noedels bij de groente en hussel het doorelkaar.

Verdeel de zalm over de noedels en garneer het geheel met cashewnoten.

noedels met zalm

 

Review Donna Hay De Basics
Appeltaart Havermout uit de oven
Bewaar
28 Comments
  • Denise Kiffen

    5 februari 2016 at 21:56 Beantwoorden

    Wat ziet dit er heerlijk uit! Wij zijn alleen niet zo fan van paprika, heb je een vervanger daarvoor?

  • Monique

    3 december 2015 at 16:44 Beantwoorden

    Heerlijk recept!!! Ik heb ook de peultjes vervangen door groene asperges. Dit wordt een nieuwe favoriet voor ons allevier.

  • Sylvia

    21 januari 2015 at 17:00 Beantwoorden

    Jummm lekker!! Het staat hier allemaal op m’n aanrecht, klaar om te maken

  • Pauline Lap

    29 mei 2014 at 18:28 Beantwoorden

    Wat is dit lekker zeg, ik had geen champignons maar wel dunne groene asperges, echt het was verrukkelijk. Dit gaan we vaker eten. En morgen staan jouw loempia’s uit de oven hier op tafel, mmmm. Je hebt steeds van die lekkere recepten, TOPPIE.

  • Patricia

    10 april 2014 at 19:17 Beantwoorden

    Hoi Paulien,ik had geen soda saus dus heb ketjap manis gebruikt.\r\nEn het was heerlijk!\r\nIk ga jou site in de gaten houden. Groetjes

  • Resa

    17 maart 2014 at 21:52 Beantwoorden

    Hoi Pauline, gebruik je dan de kikkoman sojasaus?

  • Marja

    10 maart 2014 at 18:48 Beantwoorden

    Heerlijk gerecht. Ik heb het met linguine gemaakt ipv noedels. Bedankt Pauline!!

  • Louise van Eijk

    6 maart 2014 at 20:01 Beantwoorden

    Zou dit ook met kip kunnen? Wel dezelfde marinade?

  • MetMieke

    5 maart 2014 at 22:36 Beantwoorden

    heerlijk en voor vega’s gewoon de zalm weglaten!

  • Emiele

    5 maart 2014 at 22:05 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk, maar wanneer doe je de knoflook erbij?

  • ZONDERZOOI

    5 maart 2014 at 17:05 Beantwoorden

    Hmmm, dit ziet er heerlijk uit! En inderdaad ook erg makkelijk, ga het snel een keer uitproberen.

  • Isabelle

    5 maart 2014 at 15:30 Beantwoorden

    Jamm, dit staat op m’n boodschappenlijstje voor morgen!

  • Dita

    5 maart 2014 at 14:26 Beantwoorden

    Yummie! Dat ziet er lekker uit 🙂

  • Stephanie

    5 maart 2014 at 10:45 Beantwoorden

    Oh dat ziet er echt heerlijk uit! Ook zo’n mooie kleurencombinatie, dat maakt het nog lekkerder vind ik altijd;)

  • Kim

    5 maart 2014 at 09:37 Beantwoorden

    Lekker!! Noedels zijn echt zo ideaal om mee te variëren en zo lekker snel na een lange werkdag 🙂

  • Eva

    5 maart 2014 at 09:22 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit, deze ga ik volgende week maken! 😀

  • MySimplySpecial

    5 maart 2014 at 09:16 Beantwoorden

    Ik heb al een tijdje geen noedels meer gegeten. Moet ik snel maar weer eens doen.

  • Nicole

    5 maart 2014 at 08:45 Beantwoorden

    Noedels, altijd lekker. Dit komt dus snel op tafel

  • Manon

    5 maart 2014 at 08:34 Beantwoorden

    Mm, noedels! Super lekker 🙂 Wat maak je toch een mooie en smakelijke foto’s!

  • Malou

    5 maart 2014 at 08:30 Beantwoorden

    Jaaa lekker! Echt m’n favo gerecht en ik maak het dan ook geregeld. Niet altijd met zalm, maar kan ook met garnalen of stukjes kip! Hmmm

  • Svenja

    5 maart 2014 at 08:21 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit. ben dol op je ‘gemakkelijke’ gerechten, want zelfs mijn vriend kan die maken, hihi. Deze komt tussen mijn favorieten 😉

    • Pauline

      6 maart 2014 at 17:20 Beantwoorden

      Dat is helemaal handig, zou mijn vriend ook eens moeten doen 🙂

Plaats een reactie