julius bar en grill amsterdam

Hotspot Julius Bar & Grill

Ieder jaar zie ik hem staan, met zijn Big Green Egg op Taste of Amsterdam. Ik heb het over chef, tv kok, presentator en kookboekenschrijver Julius Jaspers. De man staat bekend om zijn bbq recepten en onlangs opende hij zijn eigen bar en grill restaurant in hartje Pijp, Amsterdam.

Ik nam de proef op de som en prikte een vorkje mee bij Julius Bar & Grill. Bij aanvang werd ik meteen enthousiast, buiten stonden gezellige zitjes met grote windlichten en kleedjes voor koude avonden. Zodra je het restaurant binnen loopt, valt de grote open keuken, met de enorme big green eggs meteen op. Het ruikt er heerlijk, naar vers geroosterd vlees.

Julius bar & grill

De sfeer doet gemoedelijk aan. Het restaurant is groot en stoer opgezet, met grote tafels en industriële lampen erboven. Wij krijgen een plekje achterin, waarvandaan ik rechtstreeks zicht op de keuken heb. Omdat de keuken in het midden gecentreerd is, kun je vanuit alle hoeken de bbq’s in de gaten houden. De bediening brengt ons vlot de kaart en we krijgen een amuse van zoetzure bietjes.

julius bar en grill amsterdam

De kaart is uitgebreid, want wie denkt dat in een bbq restaurant uitsluitend vlees wordt geserveerd heeft het mis. Er staan lekkere vis gerechten op en voor de vegetariërs zijn er leuke en lekkere gerechten met groentes en kaas. Als voorgerecht nam ik een licht gerookte zalm met venkel en crème fraîche, een lekker fris gerechtje om mee te beginnen al had de rook smaak van mij wel iets sterker aanwezig mogen zijn. Maurits had een salade van gegrilde groentes met een ontzettend lekkere buffelmozzaralla, daarbij werd landbrood van Menno geserveerd, een begrip in Amsterdam.

julius bar en grill amsterdam

Als hoofdgerecht nam ik Vietnamees buikspek en dat was fingerlicking goed. Zacht en krokant tegelijk en lekker sticky door de marinade. Erbij werd een frisse zoetzure komkommer geserveerd en Nuoc Mam Cham saus. De chef verteld, dat een bekende chef van een sterrenresto, zelfs 6 porties achter elkaar bestelde. Ik ben niet zo’n grote eter, maar ik begrijp dat wel. Dit bordje smaakt naar meer. Maurits nam entrecôte van Black Angus die ontzettend mals en sappig was. Met daarbij een romige gepofte aardappel en een portie coleslaw. Precies wat ik van een goed grill restaurant verwacht. Ik had nog ruimte voor het dessert bewaard want ik zag mijn favo zomerse toetje op de kaart staan, gegrilde ananas met gezoete crème fraîche en een bolletjes kokosijs. Een perfecte en lichte afsluiting van een heerlijk diner.

julius bar en grill amsterdam

Ik ben heel erg enthousiast over Julius Bar & Grill, de ontvangst is goed, de ambiance is fijn en het eten vond ik lekker. Het enige minpuntje vond ik de koffie. Nu ben ik aardig wat gewend als koffiedrinker, maar deze vond ik te heftig. Nu zou je denken dat je na een avond tussen de barbecues als een wandelend houtskooltje naar buiten komt, maar dat valt reuze mee. Je ruikt wel iets maar dat is niet noemenswaardig.

Hotspot
Julius Bar & Grill

 

Waar
Ceintuurbaan 256-260, Amsterdam

 

WWW
www.juliusbargrill.nl

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in