gezonde havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes zonder suiker

Alle credits voor deze havermoutkoekjes gaan naar Micook. Zij is begonnen met dit fijne recept en inmiddels vind je op iedere foodblog wel een variatie van deze simpele en gezonde koekjes. Ze zijn in een handomdraai gemaakt en dan heb je altijd een lekker tussendoortje bij de hand.

Ik ben eigenlijk niet zo’n koekjes eter. Althans ik koop nooit koekjes, misschien ook wel uit zelfbescherming. Vroeger als ik uit school kwam, zat mijn vader altijd te wachten met thee en een koekje. Meestal een tarwebiscuitje, hallo goede opvoeding en niet zo’n suikerbom. Dat was altijd even een ontspanmoment na een drukke dag op school en 12 km fietsen. Ik ben opgegroeid in een dorp en moest 12 km fietsen naar school, heen en terug. Als ik door weer en wind gefietst had was dat een fijne thuiskomst. Nu fiets ik niet meer zoveel en ga ik ook niet meer naar school, maar een kopje thee met een havermoutkoekje zorgt nog steeds voor een ontspannend momentje.

Ingrediënten voor 12 st.
2 bananen
100 gr havermout
35 gr amandelen gehakt
40 gr kokos
25 gr cranberry’s
20 gr kokosvet

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Prak de banaan glad met een vork.

Voeg alle droge ingrediënten toe en meng het door elkaar.

Laat het kokosvet smelten en meng dit door het deeg.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

gezonde havermoutkoekjes

Vorm met 2 lepels, 12 hoopjes van het deeg op de bakplaat en druk ze iets aan met de bolle kant van de lepel.

Bak de havermoutkoekjes in ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven.

Je kunt de koekjes, luchtdicht ongeveer 4 dagen bewaren.

De basis bestaat uit banaan en havermout, voor de rest kan je er alles aan toevoegen wat je zelf lekker vindt.

gezonde havermoutkoekjes

Dit recept is Voedselzandloper proof.

My life in pictures Maart
Hotspot Restaurant I-Dock
Bewaar
110 Comments
  • Janny

    30 januari 2017 at 13:56 Beantwoorden

    Het lijkt mij erg lekker maar moet ze nog maken

  • Ellen

    10 januari 2017 at 11:11 Beantwoorden

    Net gemaakt, heerlijk! Ook kaneel en vanille poeder toegevoegd!

  • Patricia ten. brinke

    7 januari 2017 at 15:19 Beantwoorden

    Hoe lang en hoe kan ik ze bewaren?

    • Pauline

      9 januari 2017 at 15:18 Beantwoorden

      Een paar dagen in de koektrommel. Ze worden dan alleen wel wat zachter.

  • Grietje Hidding

    3 november 2016 at 12:48 Beantwoorden

    De koekjes blijven van binnen zacht, is dat ook de bedoeling of moet ik ze wat langer bakken. Heb ze ongeveer 20 minuten in de oven gehad.

  • Kristina Van Cauwenbergh

    10 oktober 2016 at 17:23 Beantwoorden

    Hoi ,\r\n\r\nVandaag voor de eerste keer Havermoutkoekjes zonder suiker gemaakt ..ik heb wel een vermoeden dat ze gelukt zijn want ik .heb er ondertussen als 3 op !!\r\n\r\nBen benieuwd dat ik er niet op reageer want heb namelijk last van fructose gevoeligheid …wat mij erg moe maakt …en vandaar ik graag snoep ben ik op zoek naar alternatieven …\r\n\r\nLieve groet Kristina

  • Vera Lammers

    7 augustus 2016 at 16:21 Beantwoorden

    Als ik ze maak blijven ze heel erg zacht, is dat normaal? \r\nWorden ze niet knapperig ?

  • p de r

    29 april 2016 at 20:34 Beantwoorden

    Hoeveel caloriën bevat 1 koekje?

  • Tessa

    9 maart 2016 at 11:06 Beantwoorden

    Ze zijn heerlijk! Maar klopt het dat ze niet knapperig worden? Of heb ik dan iets verkeerd gedaan?

  • Andrea

    5 maart 2016 at 21:30 Beantwoorden

    Heb ik vandaag gemakt. Superlekker! En ook kidsproof:!

  • Sophie

    2 maart 2016 at 11:47 Beantwoorden

    Kan het ook zonder kokos? Of kan ik iets als vervanger toevoegen, ik heb namelijk geen kokos in huis ;(

  • Marja

    1 maart 2016 at 19:41 Beantwoorden

    Bedoel je gedroogde cranberries?

  • Karin

    1 maart 2016 at 17:24 Beantwoorden

    Hoi ,je bedoelt vast gedroogde Cranberry`s??

  • C duursma

    28 februari 2016 at 18:58 Beantwoorden

    We proeven alleen maar banaan en nauwelijks wat anders. Zonde van de andere ingrediënten. Gaan het recept nog een keer doen met 1 banaan.

  • Jeannette Huwae

    25 februari 2016 at 19:09 Beantwoorden

    Kan ik de kokos en kokosvet ook weglaten.?

  • Aar

    14 januari 2016 at 10:27 Beantwoorden

    Van een Surinaamse kennis kreeg ik het “dwingende” advies bakbananen te gebruiken en geen eetbananen want die zijn daar niet geschikt voor.\r\nIk heb inderdaad enkele recepten van jou geprobeerd met bananen en vond het resultaat wat tegenvallen. Wellicht dat het met bakbananen beter gaat!

  • Elsbeth

    8 januari 2016 at 15:27 Beantwoorden

    Kun je ze ook invriezen?\r\nDe kids vinden ze heerlijk dus geef ze graag mee naar school als tussendoortje

Plaats een reactie