chicken pot pie

Chicken Pot Pie

Sommige dingen klinken gewoon beter in het Engels, vind je ook niet? Chicken pot pie, is zo’n geval, het Nederlandse woord kippenpastei klinkt veel minder aantrekkelijk. En een kippasteitje is eigenlijk ook anders dan een chicken pot pie, want dit is eigenlijk kippenragout onder een dakje, terwijl een pasteitje juist gevuld is met ragout. Volg je het nog?

En met dit recept laat ik je zien, dat een budget gerecht, prima uit kip kan bestaan, zonder plofkip te kopen. Ik heb gewoon scharrel kippendijen gebruikt. Maar omdat de rest van de ingrediënten zo goedkoop zijn, blijf je toch onder de €6,00. Ik heb er nu voor gekozen om 4 aparte schaaltjes te vullen, maar je kunt natuurlijk ook één grote schaal vol maken. Je kunt er nog een lekkere salade bij serveren of wat witte rijst.

chicken pot pie

Ingrediënten voor 4 personen | Budget €5,85
350 gr kippendijen (Scharrelvlees)
4 plakjes bladerdeeg
1 ui
2 paprika’s
0,5 courgette
100 gr (diepvries) erwten
25 gr boter
30 gr bloem
200 ml kippenbouillon
1 eigeel
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Snij de kippendijen in stukken, voeg ze toe en bak ze rondom gaar.

Snij de paprika’s in blokjes en snij de courgette in stukjes. Voeg dit samen met de erwten bij de kip. Bak het rondom aan.

Laat de boter in een apart pannetjes smelten en voeg de bloem toe. Laat de bloem op een zacht vuur gaar worden. Het is gaar als de roux een beetje zanderig aanvoelt.

Voeg nu met een garde de bouillon toe en breng het aan de kook. Roer het tussentijds goed door totdat er een dikke romige saus ontstaat.

Voeg de groentes en kip bij de saus en breng het op smaak met peper en zout.

Neem 4 ovenbestendige bakjes en verdeel de ragout over de 4 schaaltjes.

chicken pot pie

Rol het plakje bladerdeeg iets uit. Bestrijk de randen van je bakje met wat eigeel en drapeer een vel bladerdeeg over het kommetje. Bestrijk de bovenkant met eigeel.

Bak de chicken pot pie in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

chicken pot pie

On a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. Excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Ask me Anything #3
Pastinaak frieten uit de oven
Bewaar
13 Comments
  • Henk Glijn

    23 januari 2016 at 11:11 Beantwoorden

    MMh zelfde recept en dan in uitgeholde grote maïsBroodBol\r\nNog even in de oven zodat alles warm is..\r\nFrisse salade erbij, smullen maar 🙂

  • tiffany

    4 november 2015 at 14:51 Beantwoorden

    Misschien een domme vraag maar wat voor schaaltjes heb jij gebruikt??

    • Pauline

      6 november 2015 at 10:46 Beantwoorden

      Dit zijn stiekem gewoon soepkommen, van de Dille. Wel even op letten of ze ovenbestendig zijn.

  • Win

    23 januari 2015 at 18:51 Beantwoorden

    Dat was erg leuk en lekker, dankjewel!

  • Aybala

    23 april 2014 at 17:03 Beantwoorden

    Ik zocht dit recept via het kopje ‘recepten’ maar kon het daarmee niet vinden, jammer! Het had bijvoorbeeld kunnen staan bij hoofdgerechten vlees 🙂

  • ZONDERZOOI

    14 maart 2014 at 07:31 Beantwoorden

    Dit ziet er lekker uit, vooral door dat deeglaagje wat er bovenop zit!

  • Denise | TLT

    13 maart 2014 at 07:45 Beantwoorden

    Wat heerlijk zeg! Chicken pot pie was een van de eerste recepten op TLT (toen ik nog alleen in het Engelse schreef en nog weinig verstand had van mooie foto’s:p) en vind het nog steeds zo lekker. Vooral met kippendijenfilet inderdaad, daar zijn we het ook al over eens;)

  • MySimplySpecial

    12 maart 2014 at 16:55 Beantwoorden

    Wat een leuk recept!

  • Natasja

    12 maart 2014 at 14:31 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk! Morgen proberen thanks

  • Stella

    12 maart 2014 at 12:19 Beantwoorden

    Ik dacht altijd dat het een heel gedoe was maar dat valt echt mee..en dan is het ook nog budget!lekker!

  • Susanne

    12 maart 2014 at 09:03 Beantwoorden

    Ik had er weleens vaker van gehoord maar nooit echt beter naar gekeken. Het leek me namelijk zo moeilijk! Maar nu ik dit recept lees valt het eigenlijk heel erg mee. De bladerdeeg doet het ‘m, net een cadeautje dat je openmaakt.

  • Marjolijn de Vos

    12 maart 2014 at 08:40 Beantwoorden

    Ga meteen proberen, klinkt heerlijk. Lijkt me niet te veel kalorie bevatten.\r\nTack!!

Plaats een reactie