Appeltaart havermout

Gebakken havermout met appel

Gebakken havermout uit de oven is ineens heel populair op TikTok. Wij snappen wel waarom. Dit recept voor baked oats met appel staat al een hele tijd online en is een persoonlijke favoriet van ons. Deze havermout smaakt namelijk naar appeltaart. Zo lekker en toch een gezond ontbijtje. Ga jij deze appeltaart havermout maken?

Havermout appeltaart
ingredient appel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 160 gr havermout (kan glutenvrij)
  • 600 ml (plantaardige) melk (bijv. amandelmelk)
  • 3 appels
  • Evt. 6 gedroogde abrikozen
  • Handje noten
  • 3 tl kaneel

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

  2. Meng de havermout met de (plantaardige) melk in een kom. Snij de appels in kleine blokjes en voeg dit bij de havermout. Hak de noten en de gedroogde abrikozen grof en meng dit door de havermout. Breng de havermout op smaak met de kaneel. Als je van zoet houdt kan je ook een kneepje honing toevoegen.

  3. Meng het geheel door elkaar en doe de havermout in een ovenbestendig schaaltje. Bak de havermout in ongeveer 35 minuten goudbruin in de oven. Het hele huis zal naar appeltaart ruiken. Serveer de baked oats warm.

Gebakken havermout appeltaart
Appeltaart havermout

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (400 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Gezonde tussendoortjes Makkelijke recepten Appel Havermout Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Oven Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in