appeltaart havermout uit de oven

Appeltaart Havermout uit de oven

Ik eet nog steeds elke dag havermoutpap en je zou denken dat dat gaat vervelen. Niets is minder waar en dat komt omdat ik regelmatig afwissel. Een van mijn favo receptjes op dit moment is appeltaart havermout uit de oven.

De havermout wordt gebakken in de oven en door de toevoeging van kaneel en appel smaakt het net als appeltaart. Dit receptje had ik trouwens gemaakt voor het Voedselzandloper Kookboek, maar omdat de kleuren toch een beetje flets waren, kwam hij er niet in. Maar het recept is te lekker om niet te delen.

Ingrediënten voor 1 persoon
40 gr havermout
150 ml amandelmelk
1 appel
1 tl kaneel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de havermout met de amandelmelk.

Rasp de appel grof en voeg dit bij de havermout.

Breng de havermout op smaak met de kaneel en eventueel wat stevia.

Meng het geheel door elkaar en doe de havermout in een ovenbestendig schaaltje.

Bak de havermout in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.

Het hele huis zal naar appeltaart ruiken.

Serveer de appeltaart havermout warm.

appeltaart  havermout

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Noedels met zalm
Video: Rachel Khoo Boeklancering
Bewaar

Pauline

Pauline - Foodblogger - Live, Love, Eat! - Denkt in eten - Verliefd op Haarlem - Coffeelover - Verzamelt kookboeken - IJsjunkie - Schreef een eigen kookboek x 2

119 Comments
  • Marianne

    24 januari 2017 at 13:04 Beantwoorden

    Totaal niet lekker! Jammer, alles weggegoood als je een Apple crumble wit maken, doe het dan vooral niet op deze manier..

    • Pauline

      24 januari 2017 at 17:09 Beantwoorden

      Wat jammer dat je het niet lekker vond. Het is ook geen crumble maar meer een ontbijtrecept.

  • Melissa

    29 april 2016 at 11:39 Beantwoorden

    Dit is zo lekker!!!! Ik had nog wat rozijnen en pecanoten in huis, dit ook toegevoegd met een beetje honing. Heerlijk!!!

  • rina theunissen

    21 maart 2016 at 14:23 Beantwoorden

    heerlijk

  • Marynka Scholtzova

    18 maart 2016 at 18:39 Beantwoorden

    Wij zijn jaren geleden overgestapt naar glutenvrij, lactosevrij, sojavrij enz. Dit recept past heelemaal in ons straatje. Havermout bevat geen gevaarlijke gluten, want in tarwe zitten ze wel (gliadine, hele agressieve), Melk hebben we vervangen door kokosmelk aangelengd met water en ipv. stevia gebruikten we Agavestroop 1/4 cup voor 2 pers. Appeltjes wel biologisch en kaneel ook van bio afkomst, als je het ook helemaal super gezond wilt doen..\r\nEcht heerlijk. Bedankt Pauline!

  • Laura

    26 februari 2016 at 22:00 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\nIk heb net ook het receptje gemaakt met gewone melk en wat amandelmeel toegevoegd. \r\nVerder wat honing en nootjes, maar vond het nog steeds wat flauw/niet zoet genoeg. \r\nWel een gezond tussendoortje! \r\nGroetjes Laura

  • Inge

    20 februari 2016 at 22:45 Beantwoorden

    Heel erg lekker!

  • Yvette Loek

    10 januari 2016 at 13:25 Beantwoorden

    Vandaag voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst gemaakt, heerlijk! Idd wat rozijnen toegevoegd voor nog meer appeltaarteffect ?

  • Dennis

    2 januari 2016 at 20:30 Beantwoorden

    Afgelopen kerstvakantie deze havermout-topper hier ontdekt. Een blijvertje! Thx

  • Marloes

    20 oktober 2015 at 14:24 Beantwoorden

    Wat is de reden dat er amandelmelk in gaat en geen gewone melk?

    • Pauline

      21 oktober 2015 at 13:30 Beantwoorden

      Het kan ook met gewone melk.

    • Marynka Scholtzova

      18 maart 2016 at 18:28 Beantwoorden

      Hoi Marloes, als je lactose intollerant bent kan je beter amandelmelk gebruiken. En dat niet alleen in dit taartje. Amandelmelk is gezonder en koemelk is voor kalfjes… De grofe eiwitten zijn voor mensen niet verteerbaar. Maar koeienmelk heeft nog andere nadelen. Maar dat hoort hier op deze mooie website van Pauline niet thuis.

  • Bianca

    12 oktober 2015 at 20:27 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Kan je dit ook eten als je diabeet (zwanger) bent? Hoeveel koolhydraten zitten er in een hele taart?

    • Pauline

      13 oktober 2015 at 11:42 Beantwoorden

      Dat durf ik niet te zeggen, ik ben geen diëtist.

  • ingrid

    25 juni 2015 at 22:08 Beantwoorden

    Paar rozijnen dat maakt het helemaal een appeltaart. Paar noten voor de afwisseling is ook lekker!

  • River

    7 juni 2015 at 18:01 Beantwoorden

    Ik hou echt heeeel erg van havermout uit de oven! Maar ik eet altijd 1 cup (90 gr) havermout. Anders zit ik echt niet vol 🙂 Bedankt voor de inspiratie!

  • Monique

    7 juni 2015 at 13:17 Beantwoorden

    Hij was heerlijk maar komt bij mij als pap uit de oven. Enig idee wat ik daaraan kan doen?

    • Pauline

      8 juni 2015 at 14:24 Beantwoorden

      Iets minder vocht toevoegen of langer in de oven laten.

  • linda

    31 mei 2015 at 11:00 Beantwoorden

    Ik bleef deze erg lekker vinden. Ik ontbijt heel saai elke ochtend met havermout. Maar als ik wat meer tijd heb, ontbijt ik heel graag met deze variant. Erg lekker.\r\nVoor Wilma:\r\nIk maak hem met half water en de rest halfvolle melk. Dus dat kan je ook doen met noten allergie.

  • Laura

    27 mei 2015 at 09:26 Beantwoorden

    Wauw erg lekker! \r\nHeb wat meer kaneel gebruikt en een paar goji bessen er door heen gedaan! Fijne combinatie.\r\nBedankt !

  • Wilma

    26 april 2015 at 18:59 Beantwoorden

    Mijn zoon heeft noten allergie welke melk kan ik dan gebruiken?\r\nGroetjes

  • Mirjam van den Biggelaar

    12 april 2015 at 09:40 Beantwoorden

    Vanmorgen dachten mijn man en ik samen te genieten van dit ontbijt. Normaliter vinden de kinderen de dingen die we eten niet zo heel lekker.. Maar bij de gedachten aan appeltaart, werden ze toch wel enthousiast. Met als resultaat: de kinderen hebben ons ontbijt mee op gegeten… Kortom: het ontbijt was te weinig, maar voor de kinderen voor herhaling vatbaar.. Het smaakte erg lekker!

  • Caro

    11 april 2015 at 09:05 Beantwoorden

    Notmaal reageer ik nooit op zulke sites, maar dit was mijn meest hemelse healthy ontbijt in tijden!!!

  • Ashley

    14 maart 2015 at 09:34 Beantwoorden

    Dit is zeker een van mijn favorieten. Het staat nu weer in de oven en het huis ruikt ook al heerlijk.. Jammie 🙂

  • gesina

    4 maart 2015 at 13:03 Beantwoorden

    mmm net gemaakt. geproefd en meteen nog een gemaakt. Voor in mijn nachtdienst straks. Ga dit recept zeker vaker maken en dan natuurlijk lekker varieren.

    • Hilde

      27 juli 2015 at 10:16 Beantwoorden

      Eet je het dan ook koud of warm je deze op. In de micro of gewone oven?

  • Guusje

    1 maart 2015 at 09:32 Beantwoorden

    Kan ik dit ontbijten ook maken met water in plaats van melk?

  • sarah

    27 februari 2015 at 10:33 Beantwoorden

    Gaat de havermout meer knapperig worden dan? Vind dit namelijk wel lekker! Kan je ook helft water en een melkje naar keuze mengen in dit recept? Kleinetip: ik wissel de kaneel af met koekkruiden ;)\r\n\r\nKus!

  • Katja

    23 februari 2015 at 13:51 Beantwoorden

    Welke merk havermout gebruik je?

    • Pauline

      23 februari 2015 at 21:42 Beantwoorden

      Verschillende soms AH basic, Zonnatura of Rude Health

  • José

    11 februari 2015 at 10:31 Beantwoorden

    Ik heb dit vanmorgen voor het eerst gemaakt! Heerlijk en goed vullend ontbijt! Yummie ik vind extra zoet door stevia niet nodig!

  • paula

    3 februari 2015 at 13:16 Beantwoorden

    Heerlijk!!! 😀

Plaats een reactie