Pommes Duchesse van Zoete aardappel
Oh wat ben ik toch dol op de zoete aardappel. Dit knaloranje knolgewas kun je echt overal in stoppen en het is nog eens hartstikke gezond ook. Voeger was ik dol op aardappelsoesjes uit de oven, we aten ze vaak met kerst. Maar wist je dat je ook Pommes Duchesse van zoete aardappel kunt maken?
Pommes Duchesse is het chique woord voor aardappelsoesjes of aardappelrozetjes. Ik probeerde het onlangs uit en dat ging goed. Ik maakte een zachte puree van de zoete aardappel en deze ging de spuitzak in. Binnen een handomdraai had ik lekkere rozetjes gespoten. Ze gingen nog even de oven in en klaar waren ze. Zo delish en nog gezond ook. Nu wil ik binnenkort ook eens proberen om kroketjes te maken van zoete aardappel, iemand daar al ervaring mee?
Ingrediënten voor 10 st.
350 gr zoete aardappel
1 eidooier
1 klontje boter*
Peper en zout
Zo maak je het
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken.
Kook de zoete aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar.
Stamp er een fijne puree van en voeg eventueel een klontje boter toe.
Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout en roer en een eidooier doorheen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en stop de iets afgekoelde puree in de spuitzak.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit rozetjes van de zoete aardappel van ongeveer 3 cm groot op de bakplaat.
Bak de pommes duchesse in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Serveer ze meteen.
*Volg je de voedselzandloper, laat dan de boter achterwege.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in