quinoa pannenkoek

Gevulde quinoa pannenkoek

Wist je dat je pannenkoeken ook heel goed kunt vullen? Dat is vooral lekker als je een pannenkoek maakt met quinoa meel of boekweit in plaats van tarwebloem. Eigenlijk lijkt deze quinoa pannenkoek meer op een wrap. De structuur is anders, wat steviger dan een gewone pannenkoek. Ik vulde de wrap heel simpel met wat gewokte spinazie, een paar tomaatjes en een flinke lepel ricotta.

Een lekker en gezond receptje voor doordeweeks. Quinoa meel koop je trouwens bij de bio winkel, ik gebruik altijd het merk Nature Crops. Je kunt het eventueel ook online vinden, maar dan heb je weer te maken met verzendkosten.

quinoa pannenkoek

Ingrediënten voor 2 personen
100 gr quinoa meel
2 eieren
250 ml (soja)melk
400 gr spinazie
1 ui
1 teen knoflook
0,5 rode peper
4 tros tomaten
100 gr ricotta
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Doe het quinoa meel in een kom en voeg een snuf zout toe.

Voeg één voor één de eieren toe en daarna de melk. Klop er een glad pannenkoekenbeslag van met een garde.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en verdeel wat beslag over de pan.

Bak de quinoa pannenkoek aan weerszijden goudbruin, net zoals je gewone pannenkoeken bakt. Houd de pannenkoeken warm onder een stukje folie.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper fijn. Fruit dit aan in een andere pan in wat olijfolie.

Voeg beetje bij beetje spinazie toe en wok dit kort, totdat alle spinazie geslonken is. Breng de spinazie op smaak met wat (peper) en zout.

Verdeel wat van de gewokte spinazie over de quinoa pannenkoek.

Snij de tomaatjes in partjes en verwijder de zaadjes en leg ze op de spinazie. Maak het af met een flinke lepel ricotta.

Serveer de gevulde quinoa pannenkoek warm.

quinoa pannenkoek

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Hutspot met knolselderij
Review Easy Peasy
Bewaar
19 Comments
  • Louise Mulder

    9 maart 2014 at 22:09 Beantwoorden

    Vandaag dit recept gemaakt alleen geen ricotta maar feta gebruikt. Voor de lunch van morgen heb ik er nog een over. Dat wordt dus lekker weer smullen.

  • Dilber

    15 februari 2014 at 10:01 Beantwoorden

    Gisteren gemaakt. Het was het jummy in my tummy!! Wel geinig hoe goed je de quinoa proeft in de pannenkoek.

  • We Heart Home

    13 februari 2014 at 14:26 Beantwoorden

    Ziet er super goed uit. Lijkt me zowel lekker voor in de zomer als in de winter! 🙂

  • SasKookt

    12 februari 2014 at 07:53 Beantwoorden

    Oei, ik geraakte bijna niet op je blog door de grote reclame die erop kwam. Niet makkelijk weg te klikken als je via een ipad surft, ik tikte telkens de reclame aan, waardoor ik naar hun website doorverwezen werd, in plaats van het kruisje. Vervelend!

  • Andrea Janssen

    11 februari 2014 at 20:00 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk en gezond uit, lekker puur!

  • Train mean, eat clean - Lieke

    11 februari 2014 at 18:37 Beantwoorden

    Oeh, ziet er lekker uit! Ook goed te doen met flax eggs voor een veganistische optie, denk ik? \n\nLiefs, Lieke

    • Pauline

      11 februari 2014 at 20:03 Beantwoorden

      Ik heb daar zelf geen ervaring mee maar je kunt het proberen.

  • Three girls one kitchen

    11 februari 2014 at 15:55 Beantwoorden

    Mmmmm dit ziet er heerlijk uit! snel een keer maken!

  • Awoman

    11 februari 2014 at 14:56 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!

  • Charlotte

    11 februari 2014 at 14:26 Beantwoorden

    Zou je het ook kunnen maken met een zelfde hoeveelheid speltmeel of boekweitbloem? *

  • Denise

    11 februari 2014 at 12:48 Beantwoorden

    Dit klinkt & ziet er echt heerlijk uit! 😀 We zijn thuis nu ook begonnen het eten volgens de voedselzandloper, dus dit recept ga ik zeker een keer proberen!

  • ideb_healthyfood

    11 februari 2014 at 12:42 Beantwoorden

    Ziet er goed uit!\r\nHelaas is bijna overal de quinoameel uitverkocht:(

  • MySimplySpecial

    11 februari 2014 at 09:31 Beantwoorden

    Dat lijkt me een heerlijke lunch!

  • Manon

    11 februari 2014 at 09:25 Beantwoorden

    Quinoameel, nog nooit van gehoord! Maar het lijkt me best wel lekker als ik die foto’s zie. Deze vulling lijkt me echt goed. En een keer wat anders dan die eeuwige appelpannenkoeken hahaha.

  • Bianca

    11 februari 2014 at 09:07 Beantwoorden

    Ziet er weer erg lekker & healthy uit! Ga ik zeker proberen 🙂

  • Linda

    11 februari 2014 at 08:46 Beantwoorden

    Ooh Pauline, wat een fijne variatie weer. Ik krijg altijd zo’n last van een normale pannenkoek. Ik ga deze versie ook eens uitproberen, lekker dat hartige. En zo kom je ook nog eens aan lekkere portie groente. Top.

  • Malou

    11 februari 2014 at 08:45 Beantwoorden

    Ziet er goed uit! Ga ik binnenkort ook eens maken!

  • Eva

    11 februari 2014 at 08:43 Beantwoorden

    Ziet er heeeeerlijk uit! Dit ga ik snel een keer maken 🙂

Plaats een reactie